Casillas: Ez a Madrid talán hasonlít a Capello-féle Real Madridra

Iker Casillas egy promociós esemény keretein belül az AS-nak adott interjút, melyben beszélt a La Liga jelenlegi történéseiről, a Real Madrid formájáról, Zidane munkájáról. A klub korábbi kapitánya a visszavonulásáról is árult el részleteket.

A La Ligáról: „Izgalmas a bajnokság. Jó mindenkinek a tény, hogy a Real Madrid valóban harcolhat a címért azt követően, hogy ez lehetetlennek tűnt. Három nagyszerű csapat van, de remélem, hogy a végén a Real Madrid lesz a győztes.”

Párhuzamok: „Az idei Madrid talán hasonlít a Capello-féle Real Madridra, remélem, hogy ugyanaz lesz majd a vége, mint akkor. Akkoriban hajtottunk a bajnoki címért, hiszen nem volt másra esélyünk. A legjobb az egészben, hogy a srácok idén visszajöttek a harcba, ami nagy várakozással tölti el az embereket.”

Zidane: „Remélem, hogy sikeres lesz. Mindannyian élveztük, amit játékosként tett, reméljük, hogy edzőként is dicsőséget hoz Madridba.”

A Barca krízise: „Nem tudom, hogy mi az oka, sosem voltam az öltözőjükben. Amikor a labda nem akar bemenni, a rossz eredményekkel jön a krízis. Ha három héttel ezelőtt azt mondja nekem valaki, hogy ez fog történni, nem hittem volna neki. Örülök, mert a Real Madrid közel került hozzájuk, ez pedig olyasvalami, ami lehetetlennek tűnt idáig.”

Visszavonulás: „Találkoztam Rafa Nadallal a hétvégén, aki azt mondta nekem, hogy amíg élvezi a játékot, addig folytatni fogja. Ugyanezt tudom mondani én is. Amíg élvezem, addig nem fogom elhagyni a labdarúgás világát, habár tudom, hogy 34 éves vagyok és nem folytathatom örökké.”

Európa-bajnokság: „Nem szeretnék túl sokat beszélni erről addig, amíg nincs megerősítve, hogy valóban ott leszek. Várnom kell Del Bosque nevezettjeire. Ha behívnak, akkor harcolni fogok, ahogy mindig tettem a nemzeti csapatért. De Gea vagy én? Nos, ha ő játszik, akkor legalább lesz néhány címlap sztoritok (nevet).

Bajnokok Ligája: „A Real Madrid a favorit. A Barca és a Bayern volt a két legerősebb csapat, de látva azt, ahogy az Atlético kiejtette a címvédőt, mindenkivel számolni kell. Mind a négy csapatnak van esélye arra, hogy ott legyen Milánóban.”

Arbeloa és Piqué szócsatája: „Jó dolog, hogy mindketten megvédik a saját véleményüket, de meggyőződésem, ha leülnének egy asztalhoz megbeszélni ezt, akkor nem ugyanaz történne, mint ami a közösségi hálón. Olvastam, amit Puyol mondott erről a helyzetről, ésszerű és következetes volt (A Barcelona korábbi kapitányának véleménye: ’Rivalizálás mindig létezett a két klub között, de Arbeloának és Piquének abba kéne hagyniuk ezt. Gyerekek nézik, amit csinálnak.’).”

A jövő: „Van egy szerződésem, folytatni fogom a játékot a Portóban 2018-ig. Ott a kupadöntő arra, hogy legalább egy címet sikerüljön szereznünk a szezonban.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK