Zidane: Hétről hétre jobbak vagyunk, ez pedig jó dolog

A Villarreal elleni hazai mérkőzés előtt Zinedine Zidane megtartotta szokásos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A francia mester beszélt a bajnoki esélyekről, a csapat hozzáállásáról és a sérültekről is.

„A végsőkig harcolni fogunk a bajnoki címért. Minden meccsünkön nagy a tét, szükség van a szurkolóink támogatására, akik mindig plusz segítséget jelentenek számunkra, most pedig még inkább, hiszen tudják, hogy mennyire szükségünk van rájuk. Kérem őket, hogy mindig álljanak mögöttünk és legyenek ott a csapat mögött.”

„A Villarreal egy nagyon nehéz ellenfél, kiválóan védekeznek, nehéz megtalálni a módját, hogy legyőzzük őket. Ugyanazt kell tennünk, mint a legutóbbi meccseinken, jól felkészülve, úgy, hogy tisztában vagyunk azzal, mennyire nehéz lesz. Jól kell kezdenünk a meccset, a tervünk az, hogy az ő térfelükön folyjék a játék. Denis Suárez remek játékos.”

Zidane

„Még semmit nem nyertünk. De jó helyzetben vagyunk. Az emberek sokat beszélnek, de nem szeretek ezekre a dolgokra figyelni. Megvan az esélyünk a bajnokságra és a BL-re is, de még semmit sem nyertünk. A játékosok úgy gondolkodnak, ahogy én: arra koncentrálnak, hogy az adott meccsen mit kell tennünk.”

„Képesek vagyunk mindkét cím megnyerésére, közelebb is vagyunk ehhez minden egyes nappal, de ez semmit nem jelent. Keményen kell dolgoznunk, az utolsó meccsig, az utolsó percig. Keményen is fogunk, ez az, amit garantálhatok. Így gondolkodunk: csak a következő meccs számít. Holnap a Villarreal, utána a Rayo…”

 „A játékosoknak jó szezonjuk van, de tudjuk, milyen a futball. Annyit kell tenned, hogy mindent beleadsz, hogy képes legyél elérni dolgokat az idény végén. Minden héten egyre jobbak leszünk, ami nagyon jó dolog.”

„Nem tudom, hogy mikor változott meg a bajnokság szempontjából az, hogy már van esélyünk megnyerni. Veszítettünk az Atlético ellen, akik közvetlen riválisok, de amit játékosként tanultam, az az, hogy ha veszítesz, mindenki azt hiszi, rosszul mennek a dolgok. Bár akkor azt mondtam, hogy vesztettünk, tudtam, hogy volt esélyünk nyerni. Még ha első is vagy, nem tudhatod, hogy végül megnyered-e a bajnokságot.”

„Minden nap azt látom az edzésekből, hogy megnyerhetjük a bajnokságot, a kemény munka pedig kifizetődik a meccseken. Tudom, hogy milyen érzés ez, hiszen korábban futballoztam, tisztában vagyok azzal, hogy milyen, ha a játékosok teljes mértékben a munkájukra koncentrálnak, most pedig pontosan ezt látom. Tudják, hogy napról napra javulniuk kell, de azt is, hogy elérhetnek valamit.”

Zidane

„Látom, hogy az Atlético és a Barcelona meccseket nyernek, ezért is kell harcolnunk a végsőkig. Előttünk vannak a bajnokságban, elsőként az Atléticót kell megelőznünk, ami nem lesz könnyű, mivel minden megvan bennük, ami ahhoz kell, hogy megnyerjék a meccseiket. Nincs favorit. Mindhárom csapat nyerhet.”

„Mindenkinek megvannak a saját problémái, de nem foglalkozom a Barcelonával, csak azzal, amit mi teszünk. Még mindig ők az elsők, szóval folytatnunk kell a munkát, reménykedve abban, hogy nyerhetünk valamit, de ennek a kemény munka az alapja. Ha minden meccset megnyernek, és mi is, akkor nem leszünk bajnokok, de nekünk ez a feladatunk.”

„Bale nem lesz kerettag, mivel túlhajtotta magát, reméljük, hogy csak ennyi a gond. Van egy kisebb fájdalma a lábában, de nem vagyok orvos. Nem lesz velünk holnap, de remélhetőleg a következő meccsre már visszatér.”

„Nagy jövő áll előtte, jó a kapcsolatom vele, mivel nagyon becsületes srác. Minden nap egyre jobb a spanyolja. Fontos játékos a csapat számára, ezt tudja is, de még fiatal, sokat javulhat.”

„Folyamatosan figyeljük Carvajalt. Van egy kisebb sérülése. Nem lesz bevethető holnap. Minden nap értékeljük és meglátjuk, hogy a következő meccsen ott lehet-e.”

„Sok fontos játékosunk van, tapasztalattal, világ- és Európa-bajnokságokról. Sok vezéregyéniség van, nem emelhetek ki egyetlen embert. Sok erős személyiség van az öltözőnkben, egy edző pedig kedveli ezt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK