Egytől egyig: Manchester City – Real Madrid

Nem sikerült gólt szerezni az Etihadban, így gól nélküli döntetlennel ért véget az elődöntő első felvonása. Mi ismét megpróbáljuk a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok, a játékosok és Zizou teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)
Álmos első félidő, melyben a csapat látványosan próbálta lassítani a hazaiak játékát, a támadásra szinte nem is fektetett energiát. Nagyon mélyen védekeztek a srácok, sokszor még Benzema is a saját térfelén kolbászolt a felezővonal és a tizenhatos között. Egy kicsit olyan érzése támadt az embernek, hogy nem is nagyon akarjuk a győzelmet, bőven megelégszünk mi a gólnélküli döntetlennel. Aztán jött a második félidő, annak is az utolsó 25-30 perce, amikor végre mutattunk valamit abból is, amit igazán tudunk. A gól meg lehetett volna, azonban Hartnak (bár leginkább Fortunának) köszönhetően nem jött össze az idegenben szerzett találat. A City egyáltalán nem tudott kibontakozni, ami nagyban köszönhető a tökéletes védőmunkának, jár a taps a hátsó négyesnek, kiegészülve Casemiróval (és gyakran Modriccsal is). Ha ilyen védekezést hozunk a Bernabéuban is, kiegészülve egy kicsit tökösebb támadósorral, akkor nem lehet probléma.

Az olvasók osztályzata: 6,05

Manchester City (6)
Próbálkoztak ők, igaz, rajtuk sem éreztem azt, hogy minden áron meg akarják nyerni ezt a meccset, nem tudom, hogy tényleg elégedettek-e a gólnélküli döntetlennel. Annyiból talán nekik kedvez az eredmény, hogy egy esetleges idegenben lőtt gól nagyon értékes lehet majd számukra. Ki kell emelni Kompany védőmunkáját, aki igen egyszerű elvet követett: ha kell, agyonrúgva is, de megállította a madridi támadókat, tette mindezt 90 percen át sárga lap nélkül. 

Az olvasók osztályzata: 5,01

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Pepe (9)
Olyan tízes teljesítmény lett volna ez, mint egy ház, ha még azt az ordító ziccerét is berúgja. Pepe sajnos bizonyította, hogy miért lett középhátvéd, igaz emiatt nagyon nem kell bánkódni, hiszen hátul viszont patyolat munkát végzett. Szinte átjátszhatatlan volt, több alkalommal is megmentette a többiek hátsóját egy-egy utolsó pillanatban bemutatott szereléssel. A sárga lapját elkerülhette volna, így vigyáznia kell a visszavágón.

Az olvasók osztályzata: 7,64

1604271tol1ig1

Keylor Navas (7)
Mindig a helyén volt, amikor szükség volt rá, igaz, nagyon nem izzasztották meg a manchesteriek. Ismét lehúzta a rolót (ehhez hozzájárult a védelem is, természetesen), így klubrekordot döntött az egy idényen belüli kapott gól nélküli meccsek számát illetően a sorozatban.

Az olvasók osztályzata: 7,49

Dani Carvajal (7,5)
Ő is jó meccset hozott, igaz, a végén csúnyán megverték, ami miatt kénytelen volt szabálytalankodni, amihez társult egy sárga lap is. Egészen addig viszont kiválóan teljesített mind a védelemben, mind a támadásokban. Az offenzíváknak rendre aktív résztvevője volt a jobb oldalon, rengeteget segített Bale-nek és Vázqueznek is.

Az olvasók osztályzata: 6,85

Sergio Ramos (6,5)
Talán a védelem legszürkébb játékosa volt, igaz, hibáztatni sem lehet semmiért. Pechjére Pepe annyira látványosan jól tette a dolgát, hogy némileg árnyékot vetett a kapitány teljesítményére. Számokban sem sikerült megközelítenie portugál társát. Volt viszont egy fejese, amikor rögtön beugrott a két évvel ezelőtti döntő, most azonban az irány nem volt annyira tökéletes, mint akkor.

Az olvasók osztályzata: 7,01

Marcelo (7)
Nem ez volt az idei legjobb meccse, igaz, hátul jól működött együtt társaival. A megszokottnál kevesebbet lépett fel a támadásokkal, de amikor megjelent az ellenfél térfelén, képes volt zavart kelteni. Egy-két pontatlanságtól eltekintve rendben volt, viszont ennél azért többet szokott vállalni.

Az olvasók osztályzata: 6,8

Casemiro (8)
A „tank” a tőle megszokott módon tette a dolgát. Mondanám, hogy meglepődtem, hogy ezúttal is ő szerezte a legtöbb labdát, de hazudnék. A védelem remek teljesítményéhez a brazil nagyban hozzájárult, hiszen sokszor segített be a hátsó párosnak, illetve remekül szűrte a középpályán a hazaiak offenzíváit. Nagyon örülök a konstans jó teljesítményének. Caselele bizony bebetonozta helyét a kezdőcsapatban.

Az olvasók osztályzata: 6,83

Toni Kroos (8)
Akárki akármit mond, ezúttal jól teljesített a német. Úgy mozgatták a csapatot horvát társával, ahogy arra csak nagyon kevesen képesek. Fazont szabtak a játéknak, ők határozták meg a támadásaink ritmusát. A német emellett tőle szokatlan módon a védekezésből ős bőven kivette a részét. Még mindig vállalhatna többet, de néhány hónappal ezelőtti önmagához képest klasszisokkal jobban teljesít.

Az olvasók osztályzata: 6,54

1604271tol1ig2

Luka Modric (9)
Pepe teljesítménye elengedhetetlen volt ahhoz, hogy ne kapjunk gólt, ezért lett ő a meccs embere. Ha a portugál nincs ekkora hatással a végeredményre, akkor a címet egyértelműen a horvát zseni kapja. Magasan a többiek fölött volt tegnap, végre újra előkerült és leporolódott az a bizonyos varázspálca. Látványosan, jól játszott, ráadásul védekezett is keményen, visszaszerzett labdáinak száma csak eggyel kevesebb annál, amit Casemiro produkált.

Az olvasók osztályzata: 6,79

Gareth Bale (6,5)
Ha a támadóhármast tekintjük, akkor magasan övé a legjobb teljesítmény. Ha viszont azt vesszük figyelembe, hogy Ronaldo hiányában mennyire volt veszélyes, akkor már nincs annyira jó helyzetben. Öt lövése volt, egy sem talált kaput. Az ilyen meccseken sokkal többet kellene vállalnia. Szeretem a walesit, de el kell ismerni, hogy Ronaldóhoz hasonló magasságokba sosem fog eljutni.

Az olvasók osztályzata: 7,05

Lucas Vázquez (6)
Hiába az elmúlt hetek jó teljesítménye, nem tudott kiemelkedőt, maradandót alkotni. Szegény madárcsontú Lucast úgy darabolták fel a csúnya, nagy manchesteri védők, ahogy nem szégyellték. A testi adottságai nem kedveztek neki az angol bajnokságban edződött bekkekkel szemben.

Az olvasók osztályzata: 6,33

Karim Benzema (4)
Én elhiszem, hogy nem volt százszázalékos állapotban, de ez nem menti fel az alól, hogy semmit sem csinált, sőt, gyakorlatilag menekült a labda elől. Ha tényleg gondjai voltak, akkor nem kellett volna pályára lépnie. Hétvégén pihenjen, aztán jövő héten lőjön tovább minket.

Az olvasók osztályzata: 4,81

1604271tol1ig3

Cserejátékosok

Jesé Rodríguez (6)
Percek alatt többet csinált, mint előtte Benzema. Nem a saját posztjára érkezett, nem is volt egyszerű dolga, hiszen 178 centijével kellett csatárt játszania a manchesteri védők között. Egy alkalommal azonban így is majdnem sikerült megviccelnie Kompanyékat, akiknek hátsóját a kapufa mentette meg, hiszen annak a bizonyosnak igencsak a rossz végén lettek volna, ha a fél fejjel alacsonyabb Jesé bólint a kapujukba.

Az olvasók osztályzata: 5,99

Isco (-)
Görbe lábait csak két perc erejéig csodálhatta az Etihad népe.

Edzői teljesítmény

Zinedine Zidane (7)
Pellegrinivel szemben sokkal inkább az ő akarata érvényesült, bár kérdéses, hogy az első félidőt ennyire defenzívnek tervezte-e. Ronaldo hiánya ellenére próbálta kihozni a maximumot a csapatból, ehhez pedig (hiába fáj) Lucas volt a legjobb választás jelenleg. A mesternek van töke, az biztos, ezt a saját nevelésű támadó szerepeltetése mellett a folyamatos nadrágszakadások is jelzik. Az oldalvonal mellett egyébként sem Isco, sem pedig James nem képes igazán jó teljesítményre, így indokolt volt kimaradásuk, az már más kérdés, hogy a második félidőben, amikor nekünk állt a zászló, talán jöhetett volna a két zsugás. A kezdőcsapat tehát rendben volt, a védelem megszervezéséért külön dicséret jár.

Az olvasók osztályzata: 6,13

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK