Arbeloa: Nem lennék képes más spanyol csapatban játszani

3-2-es győzelmet aratott a Real Madrid a Valencia csapata ellen az utolsó előtti bajnoki fordulóban, így még mindig versenyben van a bajnoki címért. A mérkőzés után Zinedine Zidane, Kiko Casilla, a búcsúzó Álvaro Arbeloa, valamint Marcelo álltak a média rendelkezésére.

Zinedine Zidane

A bajnoki esélyekről: „Mindig pozitív vagyok. Jelenleg a második helyen vagyunk, egy meccsünk maradt, bármi megtörténhet. A futballban soha nem tudhatod, hogy mi fog történni. Mindent bele kell adnunk, folytatnunk kell a végéig, aztán meglátjuk. Van még egy mérkőzésünk, ami nem lesz könnyű. Játékosként soha nem láttam ennyire hosszan kiélezett szezont, mint a mostani. Az utolsó pillanatban meglátjuk, hogy mi történik.”

A mérkőzésről: „Elégedett vagyok az eredménnyel és a mérkőzéssel. Együtt játszottunk és nyertünk. Az első félidő nagyszerű volt. A második játékrészben kicsit összezavarodtunk, ami előfordulhat, ez is a játék része. A végén voltak nehézségeink, de a saját játékát játszó Valencia volt az ellenfelünk. Képesek voltunk megszerezni a három pontot, ez a legfontosabb.”

Az utolsó bajnoki: „Együtt kellett lennünk, a saját utunkon kellett folytatnunk, hiszen csak így érhetünk el valamit. Attól függetlenül, hogy mi történik majd Granadában, mi megpróbáljuk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani a mérkőzésünk megnyerése érdekében. A célunkat elértük, hiszen jelenleg a második helyen vagyunk. Egy mérkőzés maradt, megpróbáljuk megszerezni az első helyet.”

A Granada lehetőségei: „A saját játékukat kell játszaniuk. Biztonságban vannak, ez egy mérkőzés, amit le kell játszaniuk, és amelyen mindent bele kell adniuk. A legfontosabb azonban az, amit mi teszünk. Megnyertünk az utolsó 11 mérkőzésünket, meg akarjuk mutatni, hogy szeretnénk megszerezni mind a két címet, amelyért harcban állunk.”

Rotáció a Riazorban: „Minden bizonnyal fogok rotálni, de csak arra a meccsre koncentrálva. Azt követően még két hetünk lesz felkészülni a Bajnokok Ligája döntőjére. Van még időnk arra, hogy Milánón gondolkodjunk. Mindannyian elutazunk La Coruñába, hiszen az utolsó percig bármi megtörténhet.”

Benzema: „Játszott, de nem volt 100 százalékos állapotban. Láthattuk, hogy fizikálisan nem volt egyszerű számára. Nagyszerűen megbirkózott a feladattal, problémák nélkül. Két meccsünk maradt, ő pedig napról napra jobban van, nem érez fájdalmat az utolsó sérüléséből adódóan.”

Játékvezetők: „Nem láttam, hogy les volt-e Karim gólja, vagy sem, vissza kell néznem. Soha nem beszéltem a játékvezetőkről. Úgy vélem, megérdemeltük a győzelmet, még akkor is, ha egy kicsit szenvedtünk a második félidőben. A játékvezető a legjobbját nyújtotta.”

Casilla és Lucas Vázquez: „Casilla az egyik kapusunk, elég sok dolga volt. Döntő szerepe volt, megmutatta, készen áll arra, hogy helyettesítse Keylort, ami nagyon fontos a csapat számára. Ami Lucast illeti, holnap megvizsgálják, kapott egy rúgást a térdére, holnap meglátjuk, mennyire súlyos.”

Cristiano és a Pichichi: „Ismerjük őt, a végsőkig fog harcolni. Nem csak a gólkirályi cím miatt, hanem mert minden mérkőzésen be akar találni, egyre több és több gólra vágyik. Ennek a csapat élvezi az előnyeit, ahogy mindig.”

Kiko Casilla

A mérkőzésről: „A Valencia nagyszerű csapat remek játékosokkal, Parejo jól irányítja a középpályát. Az első félidőben jól játszottunk, szereztünk is két gólt. Aztán látszott a kimerültség a hétközi mérkőzés miatt, de ez nem mentség. Nagyon elégedett vagyok a győzelem és a teljesítményünk miatt. A lehető legerősebben utazunk  La Coruñába, hogy megnyerjük a meccset, azt követően pedig csak várnunk kell. Az utolsó pillanatig harcolunk majd.”

Saját teljesítménye: „A klub tisztában van vele, hogy amikor idejöttem, tudtam, mennyire nehéz annyit játszani itt, amennyit szeretnél. A legfontosabb, hogy a csapattal lehetek, segíthetek a tőlem telhető módon, aztán ha jön egy sérülés, akkor mindent megteszek, ami az erőmből telik. A legmerészebb álmaimban sem gondoltam arra, hogy egy ilyen mérkőzést játszhatok, ezért dolgoztam keményen egész héten.”

Bajnokok Ligája-döntő: „Nyilvánvaló, hogy nehéz lesz. Az Atlético egy olyan csapat, amely csak nagyon kevés helyzetet enged meg az ellenfélnek, így nekünk kell megtalálni a módját a lehetőségek kialakításának. Óvatosnak kell lennünk az ellentámadásaik miatt is. Mi vagyunk a Real Madrid, a győzelemért kell pályára lépnünk. Úgy vélem, ezzel a kerettel megnyerhetjük a párharcot.”

Arbeloa: „Régóta ismerem őt, hiszen egy iskolába jártunk. Példaértékű a madridisták számára az, ahogy a címerért harcol. Egy vezér az öltözőben, amikor ő beszél, mások hallgatnak. Nagy veszteség lesz.”

Marcelo

Bajnoki cím: „Mindig hittünk benne, hogy lehetséges. Mindig a győzelem a célunk, az utolsó mérkőzést is meg kell nyernünk. Kaptunk egy esélyt, mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk. Tudtuk, hogy nehéz lesz csökkenteni a különbséget, így győzelmi kényszerben voltunk, de türelemmel és alázattal mégis sikerült.”

Cristiano: „Megtiszteltetés vele játszani. Örülünk a góljainak és a játékának. Most lesz egy hetünk a Deportivo elleni meccsen gondolkodni. Mindkét utolsó mérkőzésünk egy-egy döntő.”

Arbeloa: „Nagyon sokat tanultam tőle. Ő egy példa a fejlődés iráni vágyra, a kemény munkára és az alázatra. Nagyon sok ittlévő játékos tanult tőle. Fiatalos szellemisége van, ezt minden edzésen látjuk. Megérdemelte ezt a meccset.”

Arbeloa

„Nem vonulok vissza a labdarúgástól. Remélem, hogy még sokat játszhatok addig, amíg amatőrré nem válok. Amikor tehetem majd, eljövök ide, hogy megnézzem a csapatot, de Spanyolországban egyetlen más csapat mezét sem lennék képes magamra ölteni. Büszkén viseltem ezt a mezt, ez a legjobb dolog, ami csak történhet egy játékossal. Minden egyet perc, amelyet ezen a pályán töltöttem, életem legjobb perce lesz.”

Forrás: realmadrid.com, Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK