Diego López: Casillas már 2014-ben el akart igazolni

Diego López nagy meglepetésre érkezett a Real Madridhoz. A saját nevelésű játékost José Mourinho igazolta le, majd nevezte ki első számú kapusnak. Ekkor nőtt meg a feszültség Iker Casillas, a klub és Mourinho között. A portugál távozásával, és Keylor Navas érkezésével olyan helyzet állt elő, amit csak López vagy Casillas távozása oldhatott meg. Diego López mesél az akkori hangulatról, történésekről és arról, hogyan is élte át azt az időszakot.

A 2014-es nyári átigazolási időszak
"Azon a nyáron sokat beszéltek a kapusposztról. Iker el akarta hagyni a csapatot, és ebbe a klub is beleegyezett. Keylorral kezdtem el az edzéseket, de közben Casillas nem talált megfelelő ajánlatot. Azt mondták nekem, hogy hárman vagyunk kapusok, de csak kettőre van szükségük. Onnantól kezdve minden felgyorsult. Úgy gondoltam, Milánó nagyszerű lehetőség a családom számára. Nem tudom, hogy bölcs döntés volt-e, de a feszültség hatalmasra duzzadt. Egy évvel később úgy láttam, hogy talán hibát követtem el. De szerintem a tavalyi szezonom jó volt. Azért érzem hibának, mert nagy Madridista vagyok, és nehéz elhagyni ezt a klubot, főleg, ha meghatározó játékosa vagy a csapatnak."

Hogyan élted át azt az időszakot?
"Végig próbáltam nyugodt maradni, mert bíztam magamban, a képességeimben. Fel voltam készülve a hatalmas nyomásra, és szerintem ezt bizonyítottam is. Nagyon élveztem azt a másfél évet a Real Madridnál. Álmaim csapatában játszhattam, de az életben sokszor közbeszól a sors. Ennek ellenére nem éltem meg kudarcként a távozást."

Kapcsolat Casillasszal
"Iker és én 18 éve ismerjük egymást. Korábban együtt ebédeltünk, de aztán a dolgok megváltoztak. Játékosként mindig is tiszteltük egymást, nem harcoltunk a másikkal."

Korábbi csapattársak, és a remény a visszatérésre
"Mindenki sokat segített nekem. Arbeloa, Xabi Alonso, Di María, Modric… Sok barátot kellett otthagynom, de remélem, egy nap visszatérhetek, és a klubnál dolgozhatok. Mindenre fel fogok készülni. Ismerem és imádom a Real Madridot."

Törés a szurkolók és Mourinho Madridja között
"Elnézést kérek a csapat nevében is. Nagyon csúnya volt minden, ami történt. Úgy gondolom, ennek nincs hatása rám, mert az emberek megtapsoltak. A Madridisták vegyes érzelmekkel fogadták, de Iker felé, és felém sem voltak tisztességtelenek."

A Bajnokok Ligája döntője
"Olyan párosítás ez, ahol lehetetlen megmondani, ki az esélyesebb. Mindkét csapat nagyszerű formában várja a döntőt. Úgy gondolom, a Barca nem fogja elveszíteni a bajnokságot, ezért azt mondom, a Real Madridnak és az Atléticónak is 50 százalék esélye van a győzelemre."

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK