Egytől egyig: Deportivo – Real Madrid

Véget ért egy újabb idény, és bár a csapat győzelemmel zárt, nem sikerült megelőzni a Barcelonát, így be kell érnünk a második pozícióval. Mi a szezonzáró után is megpróbáljuk a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok, a játékosok és mesterünk teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (8)
Vége. Vége az utolsó bajnoki mérkőzésnek is. Sajnos nem sikerült. Nem egyszerű fogalmazni, hiszen kicsit azért csalódottak vagyunk. Nem a teljesítmény miatt, az teljesen rendben volt. Becsülettel küzdöttek a srácok, ahogy az elmúlt hónapokban mindig. Nem volt ellenfél a Deportivo csapata, igaz, a második játékrész alatt már érezhető volt, hogy a játékosok tudnak a másik mérkőzés állásáról. Ettől függetlenül óriási dicséret jár nekik, lehozták az utolsó bajnokit is, kapott gól nélkül, úgy, ahogy az egész idényt befejezhetik, emelt fővel. A lehető legtöbbet hozták ki ebből az idényből, amióta Zidane átvette a csapatot, ezért pedig nagyon büszkék vagyunk rájuk.
Az olvasók értékelése: 8,1

Deportivo (3)
Tét nélküli mérkőzés volt ez számukra, ami érződött is. Nem erőltették meg magukat, az első félidőben momentumuk sem volt, a másodikban viszont akadtak lehetőségeik, miután a vendégek visszavettek a tempóból.
Az olvasók értékelése: 4,8

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (9)
Igaz, hogy csak 45 percet töltött pályát, ennyi idő alatt viszont abszolút eldöntötte a mérkőzést. Ő szerezte a csapat mindkét gólját, mellette kétszer eltalálta a kapufát is. Nagy kedvvel játszott, hitt a bajnoki címben és a Pichichiben is. A félidőben már tudni lehetett, hogy reális esély egyikre sem maradt, mivel kapott egy rúgást az első félidőben, így elővigyázatosságból nem jött ki a második játékrészre. Jó döntés, a BL-döntőben szükségünk lesz a fenevadra.
Az olvasók értékelése: 9,1

Keylor Navas (9)
Sok dolga nem volt, de amikor védésre kényszerítették, ismét bebizonyította, hogy miért ő a világ egyik legjobb kapusa jelenleg. Nyáron maradnia kell, nincs más elfogadható megoldás.
Az olvasók értékelése: 8,7

Dani Carvajal (7,5)
Nagyon aktív volt. Amellett, hogy hat alkalommal szerzett labdát, több veszélyes támadásnak is aktív résztvevője volt. Úgy vélem, nem kérdés, hogy ki fog pályára lépni a Bajnokok Ligája döntőjében a jobbhátvéd posztján.
Az olvasók értékelése: 8,2

Pepe (8)
Mondhatnánk, hogy csak a szokásos… Pepe ismét magabiztos teljesítményt nyújtott, folytatja jó szériáját, aminek köszönhetően minden bizonnyal ott lesz a kezdőcsapatban az Atlético Madrid ellen. Ötször szerelt és ötször tisztázott a kapu előtt, ami a védelemből a legjobb mutató. 33 évesen az egyik legjobb szezonja volt a Real Madridban.
Az olvasók értékelése: 8,7

Sergio Ramos (7,5)
A védőmunkája kicsit elmaradt társáétól, ugyanakkor ő sokkal hatékonyabban segítette a labdakihozatalokat és többször lépett fel a támadásokkal is. Nagy kedvvel játszott, az elmúlt hetekben végre úgy tűnt, hogy nincs nyoma a korábbi sérüléseinek. Reméljük, hogy csúcsformában utazik majd Milánóba.
Az olvasók értékelése: 8,1

Marcelo (8)
Carvajalhoz hasonlóan nagyon aktív volt, igaz, ezt már megszokhattuk esetében. Rengeteget futott, ezúttal a védőmunkája is teljesen rendben volt, a támadásokat pedig olyan „marcelósan” támogatta. Néhány esetben kicsit szertelen volt, de ezúttal bőven belefért.
Az olvasók értékelése: 8,6

Casemiro (7)
Ezúttal nem szűrt annyira látványosan, kevesebbet hallhattuk a nevét is, igaz, ez nagyban köszönhető az ellenfél teljesítményének is. Az első játékrész végén lent maradt a gyepen, ami kisebb aggodalomra adott okot, azonban a második félidőben láthattuk, hogy minden a legnagyobb rendben. Rettentően fontos szerep vár rá két hét múlva.
Az olvasók értékelése: 8,2

Luka Modric (7)
Visszatért sérüléséből, majd a legnagyobb természetességgel játszott. Ezúttal a mágia kevesebb volt, viszont brusztolt keményen. Minden támadásnak résztvevője volt, nagyszerűen kötötte össze a támadósort a védelemmel, emellett besegített a védekezésbe is.
Az olvasók értékelése: 8,2

Toni Kroos (7,5)
Egy jó ideje úgy játszik már, ahogy azt mind elvárjuk tőle. Nem tudom, mit csinált vele Zizou, de nagyon remélem, hogy nem fog visszaesni a játéka a nyár után sem. Az ő nevéhez fűződik a legtöbb kulcspassz, ráadásul adott egy asszisztot is. Örülök, hogy idő előtt elhagyta a pályát, és kapott végre némi pihenőt.
Az olvasók értékelése: 8,1

Gareth Bale (8)
Ronaldo mellett a legjobb támadónk volt. Igen aktívan vállalt szerepet a támadásokban, örömmel tölt el az ő játéka is, amit az elmúlt időben produkált. Végre igazolja, hogy nem felejtett el futballozni, ráadásul ma is láthattuk, hogy sebessége mit sem kopott az idő során.
Az olvasók értékelése: 8,4

Karim Benzema (7)
Nem teljesített rosszul, de érződött, hogy talán még mindig nem teljesen egészséges. Adott egy gólpasszt, igaz, nagy valószínűséggel ott lőni szeretett volna. Volt néhány veszélyes megmozdulása, de tudjuk, hogy sokkal több van benne. Jól jön most a két hét szünet, a döntőre már teljesen rendben lesz.
Az olvasók értékelése: 8,1

Cserejátékosok

James Rodríguez (7)
Messze van még önmagától, viszont a mai teljesítménye rendben volt. Végre adott életjeleket, voltak nagyon veszélyes lövései és jó passzai is. Remélem, hogy velünk marad, egy jó előszezont követően nagyon hasznos tagja lehet majd a csapatnak, hiszen ismerjük a benne rejlő tehetséget.
Az olvasók értékelése: 7,3

Isco (6,5)
Jameshez hasonlóan jól szállt be, de nem játszott annyira látványosan, mint kolumbiai társa.
Az olvasók értékelése: 7,6

Jesé Rodríguez (-)
Volt néhány veszélyes megindulása, megmutatta, hogy teljesen rendben van az induló sebessége, de semmi maradandót nem alkotott.

Edzői teljesítmény

Zinedine Zidane (9)
Először is meg kell köszönnünk, hogy visszaadta számunkra a reményt. Köszönettel tartozunk neki, hiszen a bajnokság kiélezetté vált, amiben óriási érdemei voltak. 12 mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata van a csapatával, amely a legnagyobb nyomás alatt sem roppant össze. Mentálisan rendkívül erős gárdát rakott össze. A mai teljesítményét illetően… Mit lehetne mondani? Mit csinálhatott volna másképp? Kiküldte a legerősebb kezdőcsapatot, a csapat nyert, a többi már nem rajta múlt. Örülök, hogy pihentette Kroost és Ronaldót, illetve annak is, hogy James és Isco is kapott elegendő játékpercet. Nagyon várom a BL-döntőt, illetve azt, hogy mit talál ki a szezon legfontosabb mérkőzésére. Emellett rettentően kíváncsi vagyok arra, hogy mit fog kihozni jövőre a csapatból. Ha a jelenlegi úton haladnak tovább, akkor nagyon nagy dolgok várhatnak ránk…
Az olvasók értékelése: 9,1

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK