Pepe: Hosszú évekre megtaláltuk az edzőnket

Pepe jelenleg a Madridizmus egyik legnagyobb megtestesítője a pályán és azon kívül is. Emellett a védelem oszlopos tagja, aki élete talán legjobb formájában játszik. A Bajnokok Ligája döntő előtt az AS hasábjain beszélt Zidane-ról, a saját helyzetéről és személyiségéről, de kitért a futball nélküli életére is.

Hogyan érkezik a Real Madrid a döntőre?
"A Madrid mindig erős. Jól érezzük magunkat, elértük a céljainkat. Kemény mérkőzés lesz, de felkészültek leszünk."

Zidane
"Zidane nagyszerű munkát végez. Nagyon fegyelmezett és pontosan tudja, mit akar látni tőlünk a pályán. Úgy gondolom, hosszú évekig a Real Madrid edzője lesz. Imádja a futballt, és mindent tud róla. Szereti élvezettel játszani. A világ egyik legjobb edzőjévé fog válni. Elképesztő minőséget képvisel. Ha az edzésen speciális munkát végzünk, mindig tudja hol kell állni az utolsó passz előtt. Vigyáz magára. A futballnak él, ez folyik az ereiben."

Pepe a pályán, Pepe a pályán kívül
"Fontos tudni, hogy nagy különbség van a pályán történtek és az azon kívüli dolgok között. A pályán kívül egy teljesen hétköznapi ember vagyok, de amikor pályára lépek, meg kell védenem a klubomat. Felelősséget kell vállalnom. Nem szeretem elveszteni a párharcokat, ahogyan a csatárok sem szeretik kihagyni a helyzeteket."

Karakter
"Egyetlen edzőm sem mondta, hogy nyugodjak le. Sokan kifejezetten szeretik az ilyen karakterű játékosokat. A pályán minden eszközzel csak a csapatomat szeretném segíteni. Úgy tudom, középhátvédként én kaptam a legkevesebb sárga lapot, és én követtem el a legkevesebb szabálytalanságot."

Hogyan feküdne neked más ország bajnoksága?
"Szerintem a stílusom talán az angol focihoz áll a legközelebb. A spanyol futball sokkal technikásabb, kevesebb a rohanás, és az ütközés."

Szívesen játszanál a Chelsea-ben?
"Chelsea? Köszönöm, de nem, boldog vagyok Madridban. Imádnak az emberek, én pedig imádom a klubot, amely annyi örömöt okozott már nekem."

Legkeményebb ellenfél
"Kétség nélkül Diego Costa volt a legkeményebb. A leghatározottabb, a legdurvább játékos, aki ellen játszottam. Szeret ütközni."

Példakép
"Nagyon szerettem Hierrót, és persze Roberto Carlost is. De középhátvédként egyértelműen Fernando Hierro."

Ha nem futballista lennél…
"Ha nem a labdát rúgnám, akkor sofőr lennék, mint az apám. Apukám egy tükör számomra, olyan akarok lenni, mint ő. Nagyon szép munka, és nagyon büszke vagyok rá mindenért, amit értem tett."

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK