Egytől egyig: Real Madrid – Atlético Madrid

11! 11! 11! 11! 11! 11! 11! 11! 11! 11! 11! Szubjektív értékelésünk következik.

Csapatok

Real Madrid (8)
Kezdeményezőbb, aktívabb volt ellenfelénél a Real Madrid, és nagyon igyekezett a győzelem megszerzése érdekében. Számos pontosan felépített helyzetet azonban kapkodás és pontatlanság követett. A fontos és korai vezető gól megszerzése után nagyjából 5 olyan komoly lehetőség is volt, amelyek bármelyikének gólra váltásával lezárható lett volna a győzelem kérdése. De ezek a városi derbik nem mindig a Real elképzelései szerint alakulnak, szinte törvényszerűen jött is az Atlétire jellemző meccs utolsó felében érkező találat. Két rendkívül elfáradt csapat párharcából végül a mentálisan erősebb nyert, így csapatunk sikeresen begyűjtötte a Tizenegyediket, és remélhetőleg jövőre az első BL-címvédőként gratulálhatunk a fiúknak.

Atlético Madrid (7)
El kell ismerni, hogy az Atlético rögös úton, nagyvadakat ejtve jutott a BL-döntőbe, ott azonban a vártnál gyengébbnek bizonyultak a mérkőzés egészében, különösen ami a védekezést illeti. A csapategységéről és mentális erejéről ismert városi csapatban volt annyi, hogy harcosságukat bizonyítandóan egyenlítsenek, és elhúzzák a meccset a tizenegyesekig, ott azonban Oblak teljesen csődött mondott, Juanfran kapufája pedig végleg elhessegette a matracos álmokat.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Casemiro (10)
Még hogy nem jó játékos! Hát persze, hogy nem az. Klasszis! Nem hiába tőle tartott Simeone, amikor a párharcról kérdezték. 8 szerelés, 6 felszabadítás, 6 nyert fejpárbaj, 3 elcsípett labda, 2 sikeres csel, 1 kulcspassz. Folyamatosan ellenőrzés alatt tartotta a középpályát egy BL-döntőben, és nem kímélte az útjába kerülőket. Mutass egy madridistát, akinél nem lenne a kezdőcsapat alapembere!

Keylor Navas (7)
Ahogy az várható volt, az Atlético elleni BL-döntő nem Navasról szólt. Résen volt, és bár nem nagyon volt szüksége nagy védésekre, ezúttal is magabiztosnak bizonyult. Az első három büntetőt nem érezte a párbajban, a negyediken rajta volt, de a kapufa kisegítette. Továbbra is szükségünk van rá, mantrázzuk, mielőtt Pérez ostobaságot művel.

Dani Carvajal (7,5)
Ötvenkét percet volt a pályán, de ezalatt is igen meggyőzően teljesített. Sérülés miatt kellett lehozni őt, lecserélése a meccs egyik legszomorúbb jelenete volt. A jobbhátvéd posztján a világ egyik legjobbjává nőtte ki magát, semmi esetre sem szabad eltékozolni.

Sergio Ramos (9)
Ismét egy BL-döntő az Atlético ellen, és ismét egy Ramos gól, igaz, ezúttal nem fejjel, hanem lábbal bekotorva a labdát. A találata mellett a védőmunkájára sem lehet panasz, Torres nem tudott mellette megélni. A büntetőpárbajban negyedikként lőhetett, magabiztosan helyezte a labdát a Real Madrid által a tizenegyesekre kibérelt bal alsó sarokba.

Pepe (4)
Csendesebb volt Ramosnál, ami a védőmunkát illeti, és nem lehet elmenni szó nélkül két dolog mellett. Az egyik a feleslegesen összehozott büntető, amely ha bemegy, teljesen más irányt vehetett volna a mérkőzés, a másik pedig a bosszantó színészi alakítások, amelyek a Real Madrid mezéhez és címeréhez nem méltóak. Egy számára igen erős szezon így kissé felemásan végződött.

Marcelo (7)
Nem volt rossz tegnap, ám a csúcsformájától is messze volt, igaz egy BL-döntőben megintcsak más a mérce. Védekezésben sokszor kellett őt elsősorban Ramosnak kisegítenie, ám mielőtt bárki ekézné, öt labdát fülelt le, emellett pedig végig aktívan tartotta a csapat bal oldalát.

Toni Kroos (7,5)
Annyira örülök, hogy sikerült őt felrázni a szezon végére. Ismét láthattunk tőle ritmusváltásokat, egy-egy megindulást, jó passzokat, és lényegében a gólpassz is az ő nevéhez fűződik, hiszen ő tekerte középre a játékszert. A második félidőre lassult a játéka, Zizou kapcsolt, és Isco érkezett a helyére, de az előtte elvégzett munkát senki sem veszi el tőle.

Luka Modric (9)
Casemiro után a középpálya abszolút legjobbja. Hét, igen, hét darab kulcspassz fűződik a nevéhez, de igazából statisztika sem kell ahhoz, hogy megállapítsuk, a második félidő kezdetétől csak tőle indult támadása a csapatnak és szinte csak ő hozta helyzetbe a társait. A hosszabbításban már járni is alig bírt, mégis ment,küzdött, próbálta kiszolgálni a többieket. Óriási volt.

Gareth Bale (9)
Ez a fickó óriásit nőtt tegnap a szememben, pedig eddig sem volt vele különösebb bajom. Egyrészt, a támadótrió legjobbja volt, magasan, emellett keményen, határozottan, hasznosan védekezett. Másrészt több mint negyed órát tolt le a hosszabbításban úgy, hogy görcsölt a vádlija, járni is alig tudott, s még odaállt és belőtte a büntetőjét is. Így kell küzdeni a klubért!

Cristiano Ronaldo (6,5)
Egyedül az menti meg őt, hogy a mindent eldöntő, utolsó, rendkívül fontos büntetőt könyörtelenül bevágta, kötélidegekkel. Amit a mérkőzésen nyújtott, az nem az ő szintje, ezt mindenki tudja, ő nem az a játékos, akitől sorra pattannak el labdák, vagy csúsznak el a lába alatt. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem volt teljesen egészséges, de tudjuk, hogy milyen, játszani akar, és játszania is kell, hiszen a csapatnak szüksége van rá, neki pedig az ilyen meccsekre.

Karim Benzema (4)
Cristianóval sajnos egymást próbálták alulmúlni. Két tiszta ziccere volt, mindkettőt elhibázta, ami nagyon nagy luxus, túl sokba kerülhetett volna. Bár ez az egyik legjobb idénye habfehérben, tegnap sokkal többet vártunk volna tőle.

Cserejátékosok

Danilo (7,5)
Őszintén bevallom, megijedtem, amikor Carvajalt váltotta. Egy borzasztó idény van a háta mögött, de az év legfontosabb meccsén úgy szállt be, ahogy az egész idényben kellett volna teljesítenie. Az egyenlítő gól nem közvetlen az ő hibája, viszont segíthetett volna Vázqueznek, de még így is tartom, amit leírtam. A hosszabbításban rengeteget számított, hogy frissebb volt a többieknél. Nyolc labdaszerzésével és hat felszabadításával kiemelkedőt nyújtott.

Lucas Vázquez (5,5)
Ezúttal nem tudta megzavarni gyorsaságával az ellenfél védelmét, ráadásul csúnyán lemaradt emberéről a trikó egyenlítő gólja előtt, ami nagyon sokba kerülhetett volna. A mérhetetlen higgadtsággal elvégzett büntetővel engem kárpótolt, de a játékáért adott pontszámon ez nem tud sokat javítani.

Isco (7)
Jól szállt be, hiába érkezett csak a 71. percben, a harmadik legtöbb kulcspassz az ő nevéhez fűződik, ráadásul a védőmunka sem volt büdös számára.

Edzői teljesítmény

ZINEDINE ZIDANE (11)
Január óta ő a 12. játékosunk. Nem lehetünk elég hálásak neki, nélküle ez nem sikerülhetett volna. A nyakába varrhatnánk, hogy a csapat nagyon visszavett a vezető gól után, de őszintén, egy kicsit sem tudok haragudni sem rá, sem a srácokra emiatt, hiszen mi emeltük fel a BL-serleget. Zizou nagyon sokat adott nekünk idén. Csapattá kovácsolta a játékosokat, akik képesek voltak alázattal harcolni a címerért és egymásért. Mentálisan olyan erőt adott a keretnek, amelyre már nagyon rég nem volt példa. Ezt bizonyítja az is, hogy ilyen kiélezett helyzetben minden egyes büntetőt értékesítettek a srácok (de lehetne még bőven példát hozni rá…). És hát, elhozta a TIZENEGYEDIKET! Köszönjük, Zizou, hogy játékosként folyamatosan mosolyt csaltál az arcunkra, és köszönjük a mostani örömkönnyeket is. Maradnod kell, sokáig, ennek a csapatnak, ennek a klubnak és ennek a szurkolótábornak rád van szüksége!

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…