Zidane: Megnyertem, Elnök Úr!

A Tizenegyedik megnyerése után több játékos is válaszolt az újságírói kérdésekre, de Zidane és Florentino Pérez is a sajtó rendelkezésére állt.

Zinedine Zidane

Boldog vagyok amiatt, amit együtt sikerült elérnünk. Nem könnyű megnyerni a Bajnokok Ligáját. Sokat dolgoztunk és küzdöttünk érte, nagyon örvendek.”

„Jól kezdtük a mérkőzést. A végén erőnlétileg szenvedtünk, a játékosok görcsproblémákkal küszködtek, de ez normális. Küzdeni kell, és nekünk nagyon sok munkával sikerült is. Amikor egy olyan nagy dolgot érsz el, mint a BL-győzelem, az sokat jelent a játékosoknak, a stábnak és a szurkolóknak is.”

Zidane, Florentino Pérez

Valóra vált az álma: „Igen, mindig erről álmodtam. Nagyon jól érzem magam. Az elnök megadta a lehetőséget, hogy ezt a hatalmas klubot eddzem. Egy fenomenális csapatom van, rengeteget küzdöttek és dolgoztak. Ilyen tehetséges játékosokkal nagyot lehet alkotni.”

A klub legendája: „Di Stéfano az Di Stéfano, továbbra is ő a legenda azért, amit a klubért tett. Boldog vagyok, mert ilyen régóta vagyok részese ennek a hatalmas klubnak. Megnyertem a BL-t játékosként, segédedzőként, és most edzőként is. Büszke vagyok arra, hogy a Real Madridhoz tartozom. Ancelotti megmondta, hogy ennek a klubnak az edzőjeként BL-t nyerni különleges.”

„A Real Madrid mindig egy hatalmas klub marad, ennek a projektnek a részese lenni és trófeákat nyerni számomra nagy megtiszteltetés.”

Az ellenfélről: „A meccs tizenegyesekkel dőlt el, az Atlético is nyerhetett volna. Gratulálok Simeonénak, aki egy félelmetes edző, és a csapatának. Büszke vagyok arra, amit elértünk. A végsőkig szenvedtünk, de én végig pozitívan álltam hozzá. Gratulálni kell mindkét csapatnak a teljesítményükért. Sok lehetőségünk volt egy második gól eléréséhez.”

Cristianóról: „Elhozta nekünk a győzelmet. Utolsó tizenegyeslővőként vállalta a felelősséget, és végig bírta. Rengeteget küzdött és szaladt. Mindig a csapatért játszott, segítette társait. Az összesen csodálatos munkát végeztünk.”

A szenvedésről: „Rengeteget szenvedtünk, és ez látszik azon, ahogy beszélek. Elfogyott minden energiám, alig tudok megszólalni. Ki akarom élvezni ezt a győzelmi pillanatot.”

A tizenegyesekről: „Megfigyeltem az Atlético tizenegyeseit a PSV ellen. A párbaj előtt volt egy elképzelésünk, de majd kérdezd meg a játékostól is, hogy hogy érzik magukat.”

Florentino Pérez:

„Nagyon büszke vagyok a Real Madrid szurkolóira, játékosaira és történelmére. Szeretném néhány szóban az Atléticót is megdicsérni, hatalmas erőfeszítést tettek.”

„Zidane érkezése nagyon fontos volt. Megváltoztatta a klub történelmét, megnyerte a BL-t játékosként és edzőként is. Ugyanazt mondta, mint játékosként: ’megnyertem, Elnök Úr!’ Ezekben a nagyon érzelmes pillanatokban szeretném ezt a győzelmet az iraki szurkolóinknak dedikálni.”

A legfontosabb sorozat: „Minden idény nehéz. A Ligát egy ponton buktuk el, komplikált. Küzdöttünk, és jól zártuk az idényt. A BL a mi DNS-ünkben van, ez a legfontosabb sorozat, ez tesz a legfontosabbá nemzetközi szinten.”

Sergio Ramosról: „Szeretném megdicsérni őt a nagyon jól sikerült idénye miatt. Januárban a vállára vette a csapatot. Mindenki tudja, hogy szeretném, hogy élete végéig itt maradjon, mert ő Real Madrid történelmének egyik alappillére.”

A fáradtságról: „Több görcsprobléma is akadt, de ez normális. Nem fukarkodtak erőfeszítésben. Decemberben átgondoltuk a dolgokat, és nagyon bíztunk Zidane-ban. Mindig jó döntőket játszottunk.”

Sergio Ramos

Adódott egy lehetőség, hogy történelmet írjunk egy nagyon nehéz idény után, amelynek során voltak jó és rossz pillanatok, ez a trófea pedig a jutalmunk. Ez a munkánk és önfeláldozásunk díja. Jó meccset játszottunk, a futballnak pedig két arca van: vannak, akik nyernek, és vannak, akik veszítenek, azonban gratulálni kell az Atléticónak az idény során mutatottakért.”

Ramos

Az érzéseiről: „Az egész rendkívüli volt, csodálatos érzés. Egy igazi jutalom, egy felejthetetlen érzés, melyet mindig a szívemben őrzök majd. Kemény meccs volt egy kemény rivális ellen, aki végig odatette magát és győzni akart.”

Az ellenfélről: „Gratulálni kell az Atléticónak a jól sikerült idényükért, de ilyen a futball, csak az egyik fél nyerhet. Maximálisan tisztelem az Atléticót, és értékelem, amit elértek. Senki sem ajándékozta nekik a továbbjutást.”

Az edzőről: „Zidane-ról beszélni annyi, mint a szerénységről, munkáról, állandóságról, reményről és optimizmusról beszélni. A csapat jól fogadta az érkezését. Sikerült olyan hangulatot keltenie az öltözőben, ami addig nem volt. Megérdemelte, hogy jól bánjunk vele.”

A csapat kapitánya: „Büszkeséggel tölt el, megtisztelő ezt a klubot képviselni és kapitányként felemelni ezt a trófeát. A lisszaboni győzelem is édes volt, és ez is az.”

A tizenegyesekről: „Mindig, amikor tizenegyest lősz, pozitív és negatív érzésekkel küszködsz. A futball kemény sport, de nekünk most a győzelmi arcát mutatta. Azért lőttem a negyediket, mert ez a mezszámom. Cristiano pedig, aki számunkra nagyon fontos, az utolsót lőtte. Ma minden jól végződött, csodálatos volt.”

Casemiróról: „Hatalmas idénye volt. Meghozta az egyensúly, jól védekezett, segített azon a területen, ahol a legnagyobb szükségünk volt, mindenképp fontos őt kiemelni.”

Cristiano Ronaldo

„Nagy örömet érzek, nagyon boldogok vagyunk. Ezek a meccsek mindig ilyenek, de jó volt a csapat. Tudtam, hogy be fogom rúgni a tizenegyest.”

„Szeretném ezt a győzelmet megosztani a madridistákkal, és mindenkivel, aki a Real Madridot támogatja. Ez a döntő a családomé és minden madridista családé. A szurkolóknak szeretném megköszönni a támogatást, ez a kupa a tiétek.”

„Magabiztosan éreztem magam a tizenegyesnél. Egy varázslatos este volt. Nagyon köszönöm a szurkolók támogatását, nélkülük nem tudtuk volna elhódítani a Tizenegyediket. Minden meccsen rengeteget segítettek.”

Cristiano Ronalso

A komplikált döntőkről: „A döntők mindig nehezek. Ez a harmadik BL-győzelmem, hihetetlen érzés és hatalmas büszkeséggel tölt el. A Real Madridé a trófea, tudtuk, hogy képesek vagyunk megnyerni. Végig küzdöttünk, és hittünk a végső győzelemben. Nagyon boldog vagyok, ezt most kell kiélvezni. Megyünk a Cibelesre, gyertek ti is! Az emberek ránk várnak, hogy együtt ünnepelhessünk.”

Lucas Vázquez

„Nagyon boldogok vagyunk, mert az egész évi munka meghozta a gyümölcsét, a Tizenegyediket. Leírhatatlan érzés átélni egy ilyen estét. Amikor a Real Madridhoz jössz, azt azért teszed, hogy trófeákat nyerj, és ez sikerült is nekünk ma este: megnyertük a bajnokok ligáját. A tizenegyes-párbaj alatt bíztunk abban, hogy győzedelmeskedhetünk.”

„Megérdemelt győztesek vagyunk. A barátaimra, a családomra, a barátnőmre gondolok… Azokra, akik nap mint nap velünk vannak, jóban-rosszban. Őrülten ünneplünk, nagy a boldogság. Egy álom lenne eljutni az Európa-bajnokságra, remélem, benne leszek a végső keretben.”

Keylor Navas

„Gyermekkorom óta a bajnokok ligája megnyeréséről álmodok, hála Istennek ez valóra is vált. Szeretnék köszönetet mondani a családomnak és mindenkinek, aki támogatott. Továbbra is szeretném a maximumot nyújtani a csapatnak, megtartani a győztes mentalitást. Nyugodt voltam a tizenegyes-párbaj alatt. Tudtam, hogy eggyel többet fogunk berúgni, mint ők.”

James Rodríguez

„Nagy meccset játszottunk, és jól végződött számunkra. A pályán kívülről szurkoltam, hogy nyerjen a csapat. A fontos, hogy én is BL-győztes lettem. Boldog vagyok a Real Madridban, ez az ideális klub számomra.”

Danilo

„Nagyon boldog vagyok. A Real Madrid mindig trófeák nyerésére hajt, ez volt az álmom, és együtt valóra váltottuk. Amikor pályára léptem, Zidane azt mondta, hogy maradjak nyugodt. Nehéz menetközben csatlakozni egy ilyen intenzitású meccshez, de úgy gondolom, hogy sikerült segítenem a csapatot. Most ideje kiélvezni a pillanatot, gratulálni minden madridistának. A teljes szurkolótáborral együtt szeretnénk ünnepelni.”

Nacho

„Nagyon boldog vagyok a fiam születése miatt, és hogy ezt a címert viselhetem. Nagyon jó a kapcsolatom az edzővel, és a legjobbakat kívánom neki, mert megérdemli. Hihetetlen fél évet adott nekünk. Komplikált mérkőzés volt, minden tőlünk tellhetőt megtettünk, bár fizikailag nagyon megterhelt minket.”

Bale

Gareth Bale

„Hihetetlen érzés másodszor is nyerni. Nehéz kifejezni szavakkal, hihetetlen megnyerni a Tizenegyediket. Nehéz, kemény meccs volt, mindenekelőtt a meleg miatt, azonban együtt sikerült nyernünk, és ez a legfontosabb. A csapat és a szurkolók is hihetetlenek voltak. Mindent beleadtunk. Most ki kell élveznünk a győzelem pillanatát, és jövőre megpróbáljuk elhódítani a Tizenkettediket Cardiffban (Bale szülővárosa – a szerk.).”

Marcelo

„Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, akik végig támogattak. Sikerült győzedelmeskednünk, küzdöttünk, szenvedtünk, de végül mi győztünk.”

Benzema

„Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt. Nehéz éven vagyunk túl, de ma nagyon boldogok vagyunk. Előre tudtuk, hogy nehéz meccsünk lesz az Atlético ellen. Meg kell köszönni mindent a szurkolótábornak, és majd találkozunk Madridban.”

Isco

„Folyamatosan fejlődtünk az idény alatt, most a ki kell élvezni a munka gyümölcsét. Büszkék vagyunk a csapatra. Ez egy valóra vált álom. Három év alatt a második BL-t nyerem a Real Madriddal. Büszke vagyok a szurkolóinkra és a csapatra.”

„Ez alkalommal mi vezettünk, és ők egyenlítettek a vége előtt. Tudtuk, hogy a tizenegyes-párbaj olyan, mint a sorshúzás, de sikerült megnyernünk. Meg voltam győződve, hogy nyerni fogunk. Cristiano belőtte a sorsdöntő tizenegyest, most pedig a Tizenegyedikkel megyünk Madridba.”

Pepe

„Ez egy nagyon kemény év volt számunkra, a legfontosabb, hogy nyugodtak maradtunk, és végig keményen dolgoztunk. A Real Madrid mindig a trófeákért harcol. Zidane maga is játékos volt, tudja, mire van szükségünk. Arra intett, hogy maradjunk nyugodtak, mert jól játszunk, csapatként működünk. A legfontosabb, hogy lenyűgöző csapatunk van.”

Modric

„Hihetetlen érzés. Jól játszottunk, a végsőkig küzdöttünk, csapatként szenvedtünk a tizenegyesek alatt és megérdemelten győztünk. Büszke vagyok arra, hogy elhódítottuk a Tizenegyediket. A BL-trófea a világ legjobb csapatáé, a Real Madridé. Ugyanígy kell folytatnunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK