Együtt megcsináltuk! 1500-nál is több madridista szurkolta végig a BL-döntőt Budapesten!

Két évvel ezelőtt még csak gondolkodtunk rajta, tavaly már lépéseket is tettünk az ügy érdekében, idén pedig megszerveztük Nektek az ország legnagyobb madridista meccsnézését!

Amikor két évvel ezelőtt a Sugár Bowling & Pub csordultig megtelt a Tizedik megnyerésekor, a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület eldöntötte, hogy meg fog szervezni egy igazán kiemelkedő madridista meccsnézést. Ötleteink voltak bőven, a meccsnézéseink szervezői és törzstagjai, illetve weboldalunk szerkesztői személyében pedig a lelkes személyi háttér is adott volt ahhoz, hogy ezt meg tudjuk csinálni. Már csak egy megfelelő alkalomra volt szükség ahhoz, hogy igazán nagy eseményt tudjunk összehozni. Tavaly, amikor a Juventusszal hozta össze a csapatot az élet a BL elődöntőjében, megkezdtük a szervezést. Helyszín, támogatók, programok… De aztán jött Álvaro Morata…

Idén pedig eljött a nagy pillanat. A Manchester City elleni továbbjutás azt jelentette, hogy ismét eljutottunk a BL-döntőbe, vagyis itt az alkalom, csináljuk meg! Most nem kezdtük meg a munkát addig, amíg a City elleni visszavágó végén a sípjába nem fújt a játékvezető. Nagyjából három hét állt tehát a szervezői stáb rendelkezésére, hogy abszolválja ezt a nem kis feladatot. Rengeteg nehézségbe és nem várt falba ütköztünk, de végül minden akadályt le tudtunk győzni. Szinte hihetetlen, de ennyi idő alatt sikerült azt megteremtenünk, amit több mint 1500-an élhettetek át velünk. Az esemény fő támogatója a Pécsi Sörfőzde volt, a Lion Sport pedig egy eredeti mez felajánlásával és a meccsnézés résztvevőinek biztosított 10%-os kedvezménnyel járult hozzá az este népszerűsítéséhez. Ez utóbbit június 6-ig még igénybe vehetitek, raktáron lévő, nem akciós Real Madrid és spanyol válogatott termékekre. A vásárlásnál hivatkozzatok az eseményre. 

Hangulatfokozás, bemelegítés

A nagy napon már korán reggel megkezdődött a munka, felállt a napos időben is gyönyörű képet adó 28 nm-es ledfal, készült az italos stand, érkeztek a sörpadok, beállításra került a hangosítás, elhelyezésre kerültek a regisztrációs kapuk, vagyis gőzerővel folytak az előkészületek. A 17:00-s hivatalos kezdésre minden a helyén volt, és már ekkor nagy örömmel töltött el bennünket, hogy sor állt a kapuknál! Az elsőként érkező madridisták nem sokkal ezután el is foglalhatták a helyet a gyönyörű, napos időben.

Hamar átléptük a 100-as létszámot, közben Real Madrid videókkal szórakoztattuk az érkezőket. Folyamatosan érkeztek a szurkolók, az eddigi meccsnézős rekordunkat (350 fő) gyorsan átadtuk a múltnak. 7 óra környékén átléptük a bűvös ezrest, mi ekkor már nagyon elégedettek voltunk. De a tömeg csak nőtt és nőtt! Ezzel párhuzamosan a szervezők arcán a mosoly is egyre nagyobb lett. Óriási élmény volt látni, ahogy a lelátó és a padok megtelnek a szurkolókkal, ahogy a jókedvű madridisták rigmusokkal hangolnak a meccsre. Külön öröm volt számunkra, hogy az eseményre családok is érkeztek szép számmal, édesapák hozták el fiaikat, baráti társaságok szervezetten jelentek meg.

Hala Madrid!

20:15-kor megkezdődött a hivatalos megnyitó, amelyen Nagy Viktor és Pangert Roland üdvözölték az egyesület és a szervezői csapat nevében a megjelenteket, Nyeste Viktor pedig a kezdőcsapat tagjainak ötletes körítéssel fűszerezett bemondásával tüzelte a szurkolókat. A beléptető kapuknál 1500 fő után hagytuk abba a regisztrációt és a számolást, de a biztonsági szolgálattal egyeztetve, akik továbbra is figyelték a belépési pontokat, nagyjából 1600-1700 fő közé tesszük a végleges létszámot. Többen kérdeztétek, hogy végül hányan jöttünk el, erre pontos létszámot nem fogunk tudni mondani, de az biztos, hogy több mint 1500-an voltunk! Ez bődületes szám. És micsoda látvány! És micsoda hangulat!

A meccs szünetében kisorsolásra került a Lion Sport által felajánlott eredeti Real Madrid mez, amelyet Kovács László, kercaszomori szerencsés olvasónk nyert meg. Kisorsoltuk továbbá a helyszínen megjelentek között a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület által felajánlott meccsjegyet, amely egy tetszőleges jövő évi mérkőzésre szól a Bernabéuba. Ezt Berki Gábor nevű szurkolótársunknak adhattuk át, akinek az arcáról és a reakciójáról azonnal láthattuk, hogy óriási örömet okoztunk neki ezzel. A nyerteseknek ezúton is gratulálunk!

A közönség hangulata végig kiváló volt, folyamatosan buzdították a csapatot, problémamentesen zajlott az este. Ezúton is köszönjük Nektek, hogy kulturáltan szurkoltátok végig a találkozót!

Ízelítő a hangulatból

De ne feledkezzünk meg azokról sem, akiknek ezt a remek estét köszönhetitek, vagyis a szervezői csapat tagjairól:

András István, B. Németh Bence, Balogh Laura, Bruder Pálma, Csuka István, Doman Gergő, Gitye Krisztián, Gyertyánági András, Juhász Dóri, Kenessey Csaba, Kovács Ádám, Lénárt Yvonne, Molnár András, Nagy Gergely, Nagy Viktor, Nyeste Viktor, Nyíri József, Pánczél Jázon, Pangert Roland, Szokoli István, Varga Beatrix, Zsuk Csaba.

A meccsnézés támogatói:

Pécsi Sörfőzde

Lion Sport

A meccsnézés helyszíne:

Aréna Pláza

A meccsnézés videósai:

KK Videos

A meccsnézés fotósa:

ShiftyPhoto

Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy ez az este ilyen jól sikerüljön! Egy dolgot megigérhetünk, lesz folytatás! Hala Madrid!

Az eseményről készült fotókkal és videóanyaggal hamarosan jövünk a penamadridista.hu facebook oldalán!

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK