Sergio Ramos: El akarom felejteni mindazt, amit eddig nyertem, új trófeákra vágyom

A kedd esti UEFA-szuperkupa döntője előtt Zinedine Zidane és Sergio Ramos álltak a sajtó rendelkezésére.

Sergio Ramos

A mérkőzésről: „Mindig különleges érzés számomra a Sevilla ellen pályára lépni. Életem két klubjáról beszélünk, ez soha nem fog változni. Most a Real Madrid címerét kell megvédenem, és minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy a trófea visszakerüljön a fővárosba. A saját érdekeimet fogom majd szem előtt tartani, jelen esetben ez csak a Real Madridot jelenti, annak ellenére, hogy mit érzek a előző csapatom iránt.”

A második döntő első számú kapitányként: „Ez a döntő a tavalyi kemény munka gyümölcse. Nagyszerű érzés, izgalmakkal tölt el. Megpróbálom majd elfelejteni mindazt, amit a múltban nyertem, mert új trófeára vágyom, amit a szurkolóknak szeretnék ajánlani.”

Célok: „Az egyéni és csoportos célok csak együtt működnek. Egyénileg a legjobb formámat akarom mutatni, csoportosan pedig kötelesek vagyunk minden egyes trófeáért harcolni, hiszen ez bele van kódolva a Real Madrid DNS-ébe. A futballban sosem tudhatod, hogy mi fog történni, de remélem, hogy sikerül elkerülnöm a sérüléseket ebben az idényben.”

Felkészülés és a fiatal játékosok: „A döntők sosem érhetnek váratlanul, mindig készen kell állnod. Nagyszerű munkát végeztünk az előszezon során, elégedettek vagyunk azzal a kerettel, amely rendelkezésünkre áll. A fiatal játékosok, akik az akadémiáról érkeztek, illetve a keret fiatalabb tagjai is maximálisan felkészültek erre a döntőre.”

Jesé: „Soha nem a játékosok hozzák meg ezeket a döntéseket. Nagyon különlegesen ragaszkodom hozzá, mindig megpróbáltam a legjobb tanáccsal  ellátni. Nagyszerű jövőt kívánok számára. Mindig megpróbálta megmutatni, hogy mire képes, büszkék vagyunk mindenre, amit itt tett. A körülmények ilyenek a futballban, ez pedig ott sem fog változni. Szomorú, hogy elhagy bennünket, ahogy az is, hogy vannak játékosok, akik nem kaphatnak elég játékidőt. A labdarúgásban rengeteg váratlan fordulat történhet.”

Zinedine Zidane

A mérkőzésről: „Jól kell majd játszanunk, koncentrálnunk kell a legelejétől és kemény munkára lesz szükségünk. Minden erőnket mozgósítanunk kell. A futballban ha 100 százalékot adsz ki magadból, akkor a dolgok is jól alakulhatnak.”

Hiányzók: „Nem aggódom a hiányzók miatt. Többen szerepeltek az Európa-bajnokságon, majd töltötték a szabadságukat, ahogy az várható volt. Erre szükségük van egy ilyen torna és egy nagyon kemény szezon után. Jobban szeretném, ha mindenki velünk lenne, de a saját szempontjukból jobb megoldás, ha Bale és Kroos is Madridban maradnak és folytatják az edzéseket, hiszen még csak most tértek vissza. Cristiano és Pepe egyre jobban érzik magukat, augusztus 10-én már velünk lesznek. Örülök, hogy a dolgok újra beindulnak, egyáltalán nem aggódom.”

Benzema: „Jól van, de nem játszott a mérkőzéseken és nem fogunk semmilyen kockázatot vállalni. Örülök, hogy velünk van. Teljesítette a felkészülést, meglátjuk holnap, hogy mi fog történni. Reméljük, hogy nem lesznek további gondjai.”

Esélyesek: „Nem vagyunk esélyesek. Ez egy olyan mérkőzés, amelyet mindkét csapat meg akar nyerni. Azt szeretném, ha készen állnánk, és hiszek benne, hogy így is lesz. Van négy vagy öt játékosunk, aki nem léphet pályára, de ez ellen semmit sem tehetünk. Olyan játékosok utaztak el ide, akik felkészültek arra, hogy játszanak ezen a mérkőzésen.”

Előszezon: „Az előszezon során nagyon jól mentek a dolgok. Ez az időszak jó alkalom arra, hogy felkészítsük saját magunkat. Kanadában volt időnk edzeni, majd az Egyesült Államokban játszottunk három mérkőzést. Nem utaztunk túl sokat, minden tökéletes volt, jól éreztük magunkat.”

Odegaard: „Velünk teljesíti az edzéseket. Végigcsinálta az előszezont, elégedett vagyok vele. Döntenünk kell arról, hogy mi lesz a sorsa, augusztus 31-ig még bármi megtörténhet. Úgy gondolom, hogy játszania kell. Mind tudjuk, hogy a Real Madridnál ez nem lesz egyszerű, hiszen nagyon sok játékosunk van. Az én tanácsom, hogy játékpercekre van szüksége.”

Morata: „A Juventus egy fontos klub a pályafutásában, ugyanez a helyzet velem is. A Juve jó hely a fejlődésre, Morata sok dolgot tanult. Most visszatért a Real Madridhoz és nagyon keményen dolgozik. Figyel, készen áll a kihívásokra, amelyek ránk várnak ebben a nagyon kemény idényben.”

A keret: „Nagyon elégedett vagyok a rendelkezésre álló kerettel, hiszen ezekkel a srácokkal nyertük meg a Bajnokok Ligáját az előző idényben. Még egyszer ki kell mennünk a pályára és meg kell mutassuk, hogy mindenre készen állunk, ami ránk vár. Holnap lejátsszuk az első mérkőzésünket, azokkal a játékosokkal, akikkel ide érkeztünk. A cél, hogy mindent beleadjunk, és akkor nem lesz okunk panaszra.”

Pogba: „Nem tudok semmit sem mondani, a Manchester United játékosa, ez minden. A legjobbakat kívánom neki. Ők ezt az árat fizették érte, ennyi. Sok játékosunk van a pálya közepére, nem fogok kérni még egyet. Nem tudom, hogyan garantáljuk, hogy mindannyian játszanak majd. Mindenki, aki a klubnál marad, fontos szerepet tölt majd be, hiszen a keret a lehető legfontosabb dolog.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK