Egytől egyig: Real Madrid – Osasuna

Negyedgőzzel is sikerült öt gólt szerezni az Osasuna ellen a Santiago Bernabéuban, így továbbra is hibátlan Zinedine Zidane csapata a bajnokságban. Mi ismét megpróbáljuk a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok, a játékosok és a mester teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)
Sokan erődemonstrációt vártak, ehelyett azonban egy nagyon visszafogott hazai csapatot kaptunk. A tartalékos teljesítmény részben érthető, mivel elég brutális sorozat elé néz a csapat az elkövetkezendő három hétben. A játék néha teljes fizikai fájdalmat okozott, de öt gól azért így is összejött, azt viszont sajnálom, hogy Kiko Casillának kétszer is a hálóból kellett kihalásznia a játékszert. A védelem 60 percig jól zárt, utána viszont csökkent a koncentráció szintje, több vendég offenzíva is eljutott a kapuig. A középpálya lehengerlő volt, az egyetlen csapategység, amelyre egy szavunk sem lehet. A támadósor viszont a mainál jóval többre hivatott. Összességében azért úgy gondolom, elégedettek lehetünk, hiszen minimális erőbefektetéssel sikerült jó eredményt elérni.  
Az olvasók pontszáma:​ 7,3

Osasuna (4)
Nem értek egyet azzal a kijelentéssel, hogy sokkal többet érdemeltek volna. A hazaiak játéka nagyjából annyira volt gyors, mint egy lassított felvétel, de így is sikerült bőven gondot okozni a vendégek kapuja előtt. Érződött az osztálykülönbség, a nagyobb arányú vereség csak Nauzet kapuson és a Real Madrid támadóinak jólelkűségén múlt, akiknek nem volt szívük kihasználni a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. A szimpatikus vesztes címét azért elnyerték, meglehetősen jól tűrték a nagyobb arányú madridi vezetést, nem kezdtek bele a felesleges aprításba. A bennmaradáshoz viszont sokkal több kell.
Az olvasók pontszáma:​ 5,3

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Toni Kroos (8,5)
Lehet ezt még fokozni, de a német klasszis teljesítményt nyújtott. Modriccsal újfent elképesztő párost alkottak, a mérkőzés alakulására viszont ezúttal a németnek volt nagyobb hatása. Adott két gólpasszt, emellett lendületesen, veszélyesen játszott, az ő nevéhez fűződik a legtöbb kialakított helyzet is. A passzmutatója most sem esett 94 százalék alá. Toni szépen bekezdett, remélem, hogy ez a forma hosszú ideig fenntartható.
Az olvasók pontszáma:​ 7,8

Kiko Casilla (6,5)
A második félidő közepén, amikor kivédte a büntetőt, meglehetősen jó pontszámon gondolkodtam, hiszen nem csak a tizenegyest fogta, hanem igen jól élt együtt a játékkal, mindig jó helyen volt. Az első gólról sem tehetett. Végül aztán sikerült némileg lerontania addigi produkcióját, érzésem szerint a vendégek második találatában ő is ludas volt. A helyezkedésével is gond volt, illetve talán a labda ívét is elszámolta, így meg sem próbált hárítani. Láttunk már tőle jobb teljesítményt, és biztos vagyok benne, hogy még fogunk is.
Az olvasók pontszáma:​ 6,5

Danilo (7)
Támadásban kiemelkedőt nyújtott, ebben a tekintetben rengeteget fejlődött, vagy legalábbis sokkal több önbizalma van a támadóharmadban. Kroos után ő hozta a legtöbb alkalommal helyzetbe a társakat. A védekező munkája viszont közel sem volt kielégítő. Több alkalommal is elkalandozott, így a helyére érkező támadó megindulhatott a jobb oldalon, ezúttal azonban ez is belefért.
Az olvasók pontszáma:​ 7,4

Pepe (7)
A legjobb védőmunka az ő nevéhez fűződik (6 szerelés és 7 felszabadítás), egy alkalommal azonban ő is elbóbiskolt, amit rögtön meg is büntetettek a vendégek. Egy darabig fogta Rierát, majd elszakadt emberétől, aki így teljesen üresen kerülhetett helyzetbe. A vendégkapu előtt azonban a megszokottnál sokkal magabiztosabb volt, szerzett egy gólt és közel járt a másodikhoz is.
Az olvasók pontszáma:​ 7,3

Sergio Ramos (7,5)
Társához hasonlóan ő is szerzett egy gólt, pedig ezúttal nem is döntőt játszott a csapat. Védőmunkájára sem lehet sok panaszunk, döntő hibát nem vétett. Egy büntetőt összehozott, igaz, érzésem szerint ezúttal nem szándékosság eredményezte a sípszót.
Az olvasók pontszáma:​ 7,2

Nacho (7)
A védelemben hozta a tőle megszokottá vált magabiztos teljesítmény, az előre játékban viszont érződött, hogy ő bizony nem a balbekk pozíciójában érzi a legjobban magát. Feladatait jól megoldotta, az offenzívákhoz viszont semmilyen pluszt nem tudott hozzátenni.
Az olvasók pontszáma:​ 7,2

Luka Modric (8,5)
Az első pillanatokban rögtön aggodalomra adott okot, hiszen egy rossz megmozdulást követően akár combizom-szakadást is szenvedhetett volna. Végül folytatni tudta a játékot, kellett némi idő, mire felvette a meccs ritmusát, utána viszont ismét mágikus volt. Ahogy egy mozdulattal két embert is elküldött gyufáért… Azt a mozdulatot nagyon sokszor visszajátsszák majd. Teljesítményét góllal koronázta meg. Nem véletlen, hogy az olvasóknál ő lett a mérkőzés legjobbja, nálunk azonban a fent leírt okok miatt ezúttal német társára esett választás.
Az olvasók pontszáma:​ 8,4

Mateo Kovacic (7,5)
Tetszett a játéka. Lendületes, gyors, ezúttal a passzai is ültek, valamint a védekezésbe is be tudott segíteni. Sokkal meggyőzőbb, mint a tavalyi szezon közben volt, Zidane nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, hogy az idény egyik meglepetésembere lehet, a horvát egyelőre nagyon jó úton jár. A kapu előtt egy kicsit több magabiztosságra lesz szüksége, de így is örömmel tölt el a játéka.
Az olvasók pontszáma:​ 7,2

Gareth Bale (7)
A támadóhármas legjobbja volt, még úgy is, hogy nem játszott igazán jól. Rögtön a mérkőzés elején kihagyhatatlan helyzetbe hozta Cristiano Ronaldót, majd később is voltak veszélyes megmozdulásai, de némi finomhangolásra még szükség lesz.
Az olvasók pontszáma:​ 7,5

Cristiano Ronaldo (6)
 Visszatért, úgy, ahogy szokott, igaz ezúttal ezt walesi társának köszönheti leginkább. Szerzett gólján kívül volt egy emlékezetes passza, de nem igazán tudta a tőle megszokott módon segíteni a támadásokat, illetve a meccs ritmusát sem sikerült felvennie. Hozzáteszem, ez nem is meglepő. Ez csak a béta-verzió volt, a kezdet, innen csak előre vezet az út.
Az olvasók pontszáma:​ 7,3

Álvaro Morata (5,5)
Ezúttal sem sikerült igazán bizonyítania. Ronaldóhoz hasonlóan hosszú-hosszú percekre eltűnt, annyi különbséggel, hogy neki nem ez volt az első mérkőzése. Egy-egy helyzetben ismét az éreztem, hogy görcsösen próbál bizonyítani. Jó lenne, ha ezt sikerülne levetkőznie, hiszen így nem fogja valóra váltani az álmát.
Az olvasók pontszáma:​ 5,9

Cserejátékosok

Marco Asensio (6)
Szűk fél óra jutott neki, most azonban nem sikerült igazán kiemelkedőt nyújtania, igaz, egy rég eldöntött mérkőzésbe nem egyszerű beszállni, amikor a társak sem feltétlen a pályán vannak már fejben. Egy-két tetszetős megmozdulása azért így is volt, de ezúttal csak ennyire futotta.
Az olvasók pontszáma:​ 6,2

Karim Benzema (7)
Kimondottan jól szállt be a meccsbe, gyakorlatilag 15 perc alatt romba döntötte Morata addigi munkáját. Nagyon veszélyes volt a kapura, azonban nem volt egy csepp szerencséje sem, így két kapufával kellett ma beérnie.
Az olvasók pontszáma:​ 6,4

Lucas Vázquez (7)
Neki 15 perc és 12 passz is elég ahhoz, hogy három helyzetet alakítson ki. Kiemelném, hogy ez a mutató a mérkőzés harmadik legjobb teljesítményét jelzi ebben a tekintetben. 15 perc alatt. Imádom a srácot.
Az olvasók pontszáma:​ 6,2

Edzői teljesítmény

Zinedine Zidane (8)
Egy szavunk sem lehet. Rotált, a válogatott kötelezettségeikből későn visszaérkezőket nem is nevezte, viszont így is sikerült könnyedén, a jövőre is gondolva megnyerni a mai mérkőzést. A kezdőcsapatba nem nagyon lehet belekötni, ahogy a cserékbe sem. Egyedül Marianót sajnálom, akinek egy ilyen meccsen juthatott volna néhány perc, de egyszerűen brutálisan hosszú a pad jelenleg. A mester előtt viszont ismét kalapot emelhetünk, hiszen csapata zsinórban 15. bajnoki meccsét nyerte meg, ezzel 50 éves rekordot egalizált. Az abszolút rekord beállítása már csak egyetlen mérkőzésre van. Csak így tovább!
Az olvasók pontszáma:​ 7,7

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK