Egytől egyig: Espanyol – Real Madrid

Maradjunk annyiban, hogy aki életében először látott futballmérkőzést, nem a tegnapi 90 perc hatására fog beleszeretni a játékba. Azonban a három pont így is megvan, a csapat pedig roboghat tovább a győzelmi ligarekordért. Jöjjön hát egy kis szokásos szubjektív számzsonglőrködés a tegnapi teljesítmények alapján.

Csapatok

Espanyol (5)

Szívósan, helyenként a sportszerűség határait átlépően játszottak a hazaiak. Az Espanyol a mérkőzés kezdetétől fogva nagy figyelmet fordított a védekezésre, azonban nem tudták kihúzni a félidőt kapott gól nélkül. Ahogy az várható volt, a második játékrészt valamivel bátrabban kezdték, de ez a támadó fellépés is csak rövid ideig mutatkozott meg. A barcelonai csapat érthetetlenül sok figyelmet fordított a védekezésre 0-2-nél is, a győzelem reményét teljes mértékben feladva próbálták elkerülni a további madridi gólokat. Nem túl bátor, és nem is túl okos hozzáállás védeni 20 perccel a vége előtt a kétgólos hátrányt, hiszen teljesen mindegy, hogy 0-2, vagy 0-4, de egy gyors válasszal megnehezítették volna a végjátékot. Nem tették.

Az olvasók osztályzata: 5,16

Real Madrid (6)

A mieink teljesítményéről sem lehet ódákat zengeni ettől függetlenül. Néhány korai próbálkozás után a játékmegszakítások, és az Espanyol masszív védőfala miatt nyögvenyelősen döcögött a mérkőzés. Casemiro sajnálatos kiválása akár fel is pörgethette volna a találkozót, hiszen Kroos beállásával támadóbbá vált a középpálya, ráadásul elöl (más-más okokból ugyan, de) motivációban hiányt nem szenvedő játékosok futballoztak. Az első félidő végjátéka már mutatott biztató jeleket, egy lesgól után James tesztelte az oldalháló minőségét – szerencsére belülről. A második félidő egy hangyányival jobb játékot mutatott, és egy szépen végigvitt gyors támadás meg is hozta a megnyugtató kétgólos vezetést. Mindenesetre az világosan látszott, hogy a kevés területtel nem tudtak nagyon mit kezdeni a madridi játékosok.

Az olvasók osztályzata: 6,78

Játékosok

A mérkőzés legjobbja: Kiko Casilla (7,5)

Több szempontból sem volt egyszerű a helyzete. Volt csapata ellen kellett bizonyítania úgy, hogy Navas visszatérésének időpontja sincs már olyan messze. Nem volt egy lövésekben gazdag mérkőzés, ellenben két hatalmas gólhelyzetben kellett bravúrral hárítania a kapusnak – bármelyik gól kezdeményezőbbé és bátrabbá tehette volna az Espanyolt. Nagyon kellett már neki egy ilyen meccs, ahol bizonyíthatta, hogy helye van a Real Madridban.

Az olvasók osztályzata: 7,65

Dani Carvajal (7,5)

Ismét ő volt a védelem legjobbja tegnap, ahogy a mezőnyjátékosok között sem volt ennyire megbízható teljesítmény, mint az övé. Igazán meggyőző a jobbhátvéd szezonkezdete, fáradhatatlan futballjával saját oldalának védekezését uralta, emellett fellépett a támadásokkal is, és jó elfutásával és passzával kulcsszerepet játszott a második madridi gólban. Négy alkalommal szabálytalankodtak ellene, nehezen boldogultak vele a hazaiak.

Az olvasók osztályzata: 7,85

1609191tol1ig1

Pepe (5,5)

Három lövést is blokkolt, több fejpárbajt megnyert, azonban néhány fontos hazai lehetőségnél igen bizonytalannak látszott. Sokszor tévesztett ütemet a felugrásoknál, és a helyezkedése sem volt biztató, szerencsére az Espanyol nem tudta kihasználni a megingásokat.

Az olvasók osztályzata: 6,36

Sergio Ramos (5,5)

Pepéhez hasonlóan ő is több ízben csak utazott hátul. Védekezésben neki is a helyezkedéssel gyűlt meg a baja, valahogy hiányzott tegnap az összhang közte és Pepe között. Amikor eltalálták őt, valójában a kezét érte a labda, majd esés közben jól beverte a fejét is. Ezzel az esettel együtt benne volt a lap a játékában, akár kettő is.

Az olvasók osztályzata: 6,21

Marcelo (6)

Az ő szintjén ez továbbra is kevés, hátul is, és főleg támadásban ő többre képes ennél, Marcelónál magasabban van a mérce. Én személy szerint hiányolom tőle a rá jellemző felszabadult, de akaratos, szívből jövő játékot az elmúlt időszakban.

Az olvasók osztályzata: 6,78

Casemiro (-)

A mérkőzés korai szakaszában sérült meg, így nem osztályozható.

Luka Modric (7)

Az olvasóknál ő bizonyult a mérkőzés emberének. Volt 1-2 gyengébb periódusa mostanság, tegnap azonban már majdnem azt a Modricot láthattuk, akit mindig szeretnénk. Végigrobotolta a meccset, számtalan okos passz, jó meglátás fűződik a nevéhez. Egy ilyen meccsen viszont próbálkozhatna többször távoli lövésekkel, amilyen lába van, 25 méteren belül bárhonnan, bármikor, valamint még azért hiányoznak azok a varázslatos külsőzések.

Az olvasók osztályzata: 8,19

James Rodríguez (6,5)

Kezdett, és ha már kezdett a gólok tekintetében is ő volt az első jelentkező, átfűzte, átgyötörte magát két emberen, majd kilőtte a hosszú alsót. Konstans megfelelő teljesítmény kell, hogy kivívja a maga perceit, ha kell kezdőként, ha kell csereként, ezúttal egy órát kapott. A gól jött, és nagyon kellett (ahogy az osztályzatának is), de a mutatott játék még azért kevés, védekezésben többet kell vállalnia, és irányítania kell a játékot.

Az olvasók osztályzata: 7,5

Marco Asensio (5,5)

Kreatív játékos, ezt tudjuk róla, de keveset vállalt tegnap, és hosszabb időkre el is tünedezett. Mivel Ronaldo posztján kap leginkább lehetőséget, és egyike azoknak, akik egészséges csapat esetén nehezen férnek oda a keretbe, tőle mindig extra kell ahhoz, hogy bekerüljön a forgásba. Ma nem mutatott semmi különlegeset, a beadásai nem voltak pontosak, lövéssel sem próbálkozott.

Az olvasók osztályzata: 6,95

1609191tol1ig2

Karim Benzema (6)

Negyven percig az sem volt biztos, hogy a pályán van, majd fejelt egy lesgólt, a második félidőben látványos, de középre tartó lövését még védte López, azonban később közelről már büntetett a francia. Jameshez hasonlóan neki is bizonyítania kell, mert Morata hajtani fog a kezdőcsapatbeli státuszért.

Az olvasók osztályzata: 7,22

Lucas Vázquez (6,5)

Az elején veszélyeztetett, majd olyan 50 percre csak 1-2 villanásra tűnt fel, nem ízlett neki a számára adódó kevés hely. Aztán körülbelül onnantól kezdve, ahogy be szokták cserélni, két fokozattal magasabbra kapcsolt, persze ehhez kellett az is, hogy az Espanyol helyenként kinyíljon, és területet adjon. Első veszélyesebb beadása még nem eredményezett gólt, lapos beadását azonban Benzema gólra váltotta. Négyszer is csak szabálytalanul tudták megállítani, de őt sosem egyszerű tartani.

Az olvasók osztályzata: 7,35

Cserejátékosok

Toni Kroos (7)

Jól szállt be Casemiro helyére. Rengeteget dolgozott, ezúttal is pontosan játszott, papíron pedig van egy gólpassza, hiszen ő továbbított James felé a gólja előtt. A 75. percben egy komoly hibájából azonban gólt szerezhetett volna az ellenfél, mentségére szóljon igyekezett vissza, hogy javítson. Ezt leszámítva remek mérkőzést zárt.

Az olvasók osztályzata: 7,26

Isco (6)

Beszállt, jól mozgott, és volt is egy veszélyes (amolyan Iscós) megindulása és lövése is. Igyekezett élénkíteni a passzjátékot.

Az olvasók osztályzata: 6,47

Álvaro Morata (5,5)

Egy fejese volt, egyszer lesen érték, ez a tegnap esti mérlege.

Az olvasók osztályzata: 6,24

Edzői értékelés

Zinedine Zidane (7)

Korrekt kezdőt tett fel a pályára, amelyen hamar változtatnia kellett, de Kroos behozatala az egyik legjobb húzásnak bizonyult, a német remekül szállt be. A csapat nehezen törte fel a hazaiak védelmét, többször kellett volna átlövésekkel próbálkozni. Isco behozatala a falak megbontására való törekvés miatt történhetett, míg Morata frissítésként, posztra érkezett Benzema helyett. Asensio nem volt meggyőző, őt talán indokoltabb lett volna lecserélni a második félidőre valamelyest belelendülő francia helyére. Kár, hogy Zizou nem cserélhetett négyet, akkor Varane is jöhetett volna stabilizálni a védekezést.

Az olvasók osztályzata: 7,7

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK