Zidane: Nem hozzáállásbeli probléma van, de valami nincs rendben

A Real Madrid ismét csak döntetlenre volt képes a spanyol bajnokságban, ezúttal az Eibar ellen, a Bernabéu közönsége előtt. Válogatott szünet következik, de előtte lássuk a nyilatkozatokat.

Csatlakozz Te is a penamadridista.hu szerkesztőségéhez! Kattints ide a részletekért.

Zidane:

„Frusztrált vagyok amiatt, ahogy az első percekben játszottunk. Az első félidőben nem játszottuk a saját játékunkat, engedtük, hogy ez ellenfél futballozzon. A második játékrész már sokkal jobb volt, de már túl későn kapcsoltunk. Egy meccs 90 percig tart, mi pedig rosszul kezdjük őket. Öt perc után egy beadás után betaláltak úgy, hogy tudtuk, ez az egyik erősségük.”

„A második félidei teljesítmény az, amit magammal viszek. Fizikálisan jó állapotban vagyunk, nem foghatjuk az eredményt fáradtságra. Nagyon jól zárjuk a meccseinket. Most a játékosok a válogatott csapataikhoz csatlakoznak, nekem pedig megoldást kell találnom, mert változtatnunk kell. Nem folytathatjuk így tovább.”

„Ez nem krízis. Októberben vagyunk, nem veszíthetjük el a fejünket. Valami nincs rendben, mivel sorozatban három döntetlent játszottunk a ligában. Amikor az idény eleje óta vezeted a ligát, nehéz ezt megemészteni. Nem fogom elveszíteni a fejem, de nehéz. Keményebben kell dolgoznunk, a meccsek elején nagyobb intenzitással kell játszanunk. Ezt már sokszor megtettük, de mostanában valahogy nem sikerül.”

Zidane

„Egy mérkőzésen bármi megtörténhet. A találkozók elején nem teszünk eleget a győzelemért. Ha gólt kapsz, az nehéz, hiszen agresszív ellenfélről van szó, akik visszaállnak és védekeznek. Az első pillanattól nagyobb intenzitást kell mutatnunk, ki kell elemeznünk a dolgokat, a játékosok is ezt szeretnék. Lehet, hogy keményebb edzésekre lesz szükség.”

„Nem vagyunk jók a meccsek elején, majd reagálunk. De nem ezt kellene tennünk, hanem már eleve jól kellene játszanunk. Az első 45 percben, mint a Villarreal ellen, szenvedünk. Találnunk kell megoldást a javulásra, és ezt meg is fogjuk tenni a válogatott szünet után, kemény munkával. Hiszek a csapat munkájában és minőségében. Nem gondolom, hogy hozzáállásbeli probléma lenne, de valami nincs rendben.”

„Nem gondolom, hogy hiányozna a kreativitás. James megsérült a bemelegítésnél, így Mateo került be Isco és Kroos mellé. Nagyobb intenzitásra és agresszióra van szükségünk az egy-egy elleni küzdelmek és a szabad labdák esetében.”

„Nem vagyok boldog, ez egyértelmű. Ez a harmadik rossz eredményünk a ligában. Egy elég rossz eredmény. Most nem vagyok nehéz helyzetben. Amikor megérkeztem, kikaptunk az Atléticótól, majd két döntetlenünk volt idegenben. Ez egy nehezebb periódus, de nem veszítem el a koncentrációt. Nagyszerű csapatunk van, át fogunk lendülni ezen.”

„10 napunk van a játékosok nélkül, amikor pedig visszatérnek, 100%-on kell pörögnünk, nem csak fizikálisan, de taktikailag is. Együtt kell dolgoznunk, ez nem egy vagy két játékos ügye, az egész csapaté.”

„Benzema és Varane is kisebb rúgást kaptak. Karim a térdében érzett valamit. Meg kell várnunk a vizsgálatok eredményét. Varane a combja hátuljára kapott rúgást. Reméljük, hogy egészségesen tér vissza, és nincs szó többről, mint egy apró ütközés.”

Keylor Navas:

„Nyugodtak vagyunk, de tudjuk, hogy javulnunk kell. Keményebben kell dolgoznunk, csalódottak vagyunk, sosem jó érzés itthon döntetlent játszani. Néhány pontot már kiengedtünk a kezeink közül, ha pedig el akarjuk érni a céljainkat, akkor ezt abba kell hagynunk.”

„Keményen dolgozunk, mindig a legjobb szándékkal megyünk ki a pályára, de az eredmények valahogy nem jönnek. Remélem, hogy a lehető leghamarabb fordul a kocka, hogy versenyben legyünk a címekért.”

„A szurkolók azért jönnek a stadionba, hogy győzni lássanak minket, mi is ezt akarjuk, amikor kifutunk a pályára. A szurkolók sokat várnak tőlünk, mindannyian frusztráltan megyünk ma haza.”

Keylor Navas

Carvajal:

„Az utolsó négy meccset nézve elmondhatjuk, hogy ha csak egy kicsit pontosabbak vagyunk, megnyerjük azokat. Az utolsó harmadban hiányzott valami apróság. Még hosszú az út a bajnokságban, a győzelmek jönni fognak. A csapat mentálisan felkészült arra, hogy megfordítsa a dolgokat, megkezdje a három pontok begyűjtését a válogatott szünet után.”

„Olyan volt, mintha az újabb botlástól félve kezdtünk volna, de a második félidőre feljavultunk és nyomás alatt tartottuk a kapujukat. Az Eibar alig tette be a lábát a térfelünkre. Ilyen a futball, változtatnunk kell, már a Betisre kell gondolnunk. Nem szabad pesszimistának lennünk, még veretlenek vagyunk.”

„Úgy tűnik, hogy most az ellenfeleink szinte már fél-helyzetekből is gólt szereznek. Változtatni akarunk ezen a helyzeten, ki akarjuk javítani a védekezési hibáinkat, minden arról szól, hogy májusban az első helyen legyünk.”

„Casemiro és Modric nagyon fontosak számunkra, kulcsfontosságú játékosok, de a Real Madridban mindenki a világ legjobbja, bárki beállhat és pótolhatja őket, ez nem jelent problémát. Zidane elmondta, hogy maradjunk pozitívak, javítsunk bizonyos dolgokon, az eredmények pedig jönni fognak.”

Carvajal

Pepe:

„Nyerni akartunk, keményen dolgoztak, mi pedig jól álltunk fel. Nehéz elfogadni, ha hazai pályán pontot veszítünk. A legfontosabb az, hogy keményen dolgoztunk és megpróbáltuk jól csinálni a dolgunkat. Mégsem tudtuk megszerezni a három pontot, változtatnunk kell.”

„Szeretném kérni a szurkolókat, hogy maradjanak nyugodtak, megpróbáljuk megváltoztatni a helyzetet. Sok meccs van még hátra, mindig harcolnunk kell. Ma nehéz napunk volt, elveszítettük Jamest a bemelegítésnél, majd két kényszerű cserénk is volt a félidőben. Nem számítottunk erre.”

„Dühösek vagyunk, mert keményen dolgoztunk a héten azért, hogy a szurkolóinknak örömet okozzunk. Amikor nem nyersz, valami nincs rendben, és változtatni kell. Kihasználjuk a válogatott szünetet, beszélünk Zidane-nal és egymással, javulni fogunk a következő meccsre. Az ellenfél tempóját kell felvenni, nem elég azt hinni, hogy a minőségünk majd meghozza nekünk a három pontot.”

Csatlakozz Te is a penamadridista.hu szerkesztőségéhez! Kattints ide a részletekért.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK