Isco: Én vagyok a felelős azért, hogy keveset játszok

A spanyol középpályás hosszú idő után visszakerült a spanyol válogatott keretébe, ennek apropóján készített vele interjút a Marca. A játékos őszintén válaszolt a kérdésekre, melyek leginkább jelenlegi helyzetére és formájára irányultak.

Gondolom boldog vagy most, hogy visszakerültél a válogatottba?
Igen. Mind szeretjük viselni ezt a mezt, boldog vagyok, hogy itt lehetek, örülök, hogy lehetőséget kapok az edzőtől, ez is mutatja, hogy bízik bennem.

Nehéz volt a távolmaradás az Eb-től? Számítottál rá, hogy utazhatsz?
Nem voltam meggyőződve róla, hogy mehetek. Vicente Del Bosque gyakorlatilag behívta az egész keretet, én pedig még mindig nem voltam a listán. Mindez akkor történt, amikor én a családommal pihentem Malagában, majd a közösségi hálón láttam meg a végleges listát.

Bár a Realban nem játszol, Lopetegui behívott, ami bátor húzás tőle. Azt mondja, hisz benned. Mit jelent ez számodra?
Nagyon sokat. Az U21-es időszakom óta tudja, hogy kevesebb motiváló dolog létezik számomra, mint az, hogy a hazámért játszhatok. Sokat tudok adni, bízom magamban.

A sérülésed már a múlté?
Volt egy bokaszalag sérülésem, elővigyázatosságból álltam le, mivel ha nem lett volna teljes a gyógyulásom, műtétre lett volna szükség. Ez az előszezon első mérkőzése óta elkísért, edzéseken még rosszabb lett, de mostanra már helyrejött.

Lopetegui alatt motiváltabb vagy, mint Del Bosque alatt?
Talán. Lopeteguit már hosszú évek óta ismerem, az U19-es vb, az U20-as vb, az U21-es Eb… Sok a kapcsolódási pont.

24 éves vagy, de több okból kifolyólag is úgy gondolják az emberek, hogy nem vagy a legjobb formádban. Gondolod, hogy többet kell dolgoznod, mint másoknak?
Nem tudom. A Málagában remek formában voltam. A Real Madridban sok meccset játszottam, többet, mint az emberek gondolnák, nagyjából 150-et, de sosem voltam én a sztár. Madridban nagyon nehéz a versenyhelyzet miatt, de nem fogom feladni. Minden nap azért dolgozom, hogy megmutathassam a képességeimet.

Tény, hogy a statisztikák szerint Cristiano Ronaldo játszott nálad több meccsen az érkezésed óta, 155 alkalommal a te 154-eddel szemben.
Sokat játszottam, de nem kezdőként. Akár kezdő vagyok, akár a padról állok be, készen kell állnom, hogy segítsem a csapatot és mindent beleadjak.

Gondolod, hogy egy másik klubban könnyebb lenne játéklehetőséghez jutni?
Igen, valószínűleg. A világ legjobb játékosairól beszélünk, nagy a verseny, a kezdő pedig lényegében megkérdőjelezhetetlen. Lehet, hogy egy másik csapatban többet játszanék.

Beszéljünk a nyárról. Gondolkodtál a távozáson?
Nem igazán, még két év van a szerződésemből, a klub nem mondott semmit, én pedig nem kerestem a távozás lehetőségét.

Beszéltél Zidane-nal az előszezonban a csapatban betöltött szerepedről?
Beszéltem vele, tudtam, hogy nehéz lesz minden meccsen kezdeni, de elfogadtam a kihívást. Keményen akarok edzeni, megmutatni, hogy képes vagyok kezdőként játszani, ez az, amit most, és az idény hátralévő részében próbálok megtenni.

2018-ban lejár a szerződésed. Meg akarod újítani?
Nem tudom, igazából ezen még nem gondolkodtam, illetve nem is kérte tőlem a klub, úgyhogy nyugodt vagyok.

Furcsa, hogy a klub még nem beszélt a szerződéshosszabbításodról, hiszen rajtad és Pepén kívül mindenkinek hosszú távú szerződése van a Real Madriddal, vagy nemrég újította meg a hamarosan lejáró kontraktusát.
Igen, kicsit furcsának tűnik, de nem tehetek semmit. Ha a klub nem akar hosszabbítani, én nem fogom kérni, hogy ezt tegyék. Erről a Real Madridnak kell döntenie, nem nekem.

Úgy véled, hogy az előző idény nehezebb volt számodra? Kezdetben Rafa Benítez irányított, számodra pedig nem volt hely a kezdőcsapatban a kulcsmérkőzéseken.
Igen, komplikált volt. Carlo Ancelottinál szinte mindig játszottam, ha nem is a meccs végéig, az első cseréig biztosan. Ez volt a legnagyobb változás, de ilyen a futball. Van, amikor fent vagy, máskor lent, de nem adom fel, harcolni fogok a legvégsőkig, bizonyítani akarom, hogy van helyem Madridban.

Többet futsz most a mérkőzéseken?
Igen, az elvárás nagyobb, minden egyes meccs után el vagyok készülve az erőmmel, néha kevésbé, néha jobban. Ha fáradtabb vagy, többet futsz, akkor nem tudsz annyira koncentrálni a támadásokra.

Ez történt az Éibar ellen?
Lehetséges. Kéthónapnyi kihagyás után tértem vissza, az edző két mérkőzésen egyáltalán nem számított rám előtte, szóval kemény volt. Tudod, hogy jól edzel, de nem kapsz lehetőséget. Ez bonyolult, de tudom, hogy az én hibám.

Miért mondod, hogy a te hibád?
Ha sem Ancelottinál, sem Benítezné, sem pedig Zidane-nál nem vagyok alapember, akkor nem fogom ott keresni a problémákat, ahol nincsenek. Én vagyok a felelős ezért, ezen nekem kell változtatnom.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK