Puskás Ferencre emlékeznek Madridban (Exkluzív helyszíni fotók)

Halálának 10. évfordulója alkalmából Puskás Ferencre, az Aranycsapat és a Real Madrid legendás labdarúgójára emlékeznek hétfő este a spanyol fővárosban. Rendkívül nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az esemény szervezéséből elnökünk, Dévai Márk jóvoltából egyesületünk, a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület is kivehette részét, együttműködve a Madridi Magyar Konzulátus, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és a Real Madrid képviselőivel.

A 14:00-kor kezdődő programsorozaton résztvevő vendégek, meghívottak egy közös ebéd után Valdebebasba utaznak, ahol megkoszorúzzák a Spanyolországban Pancho becenéven közismertté vált Puskás Öcsi mellszobrát.

Ezt követően a madridi Santiago Bernabéu Stadion elnöki páholyában egy Puskásról szóló vetítés megtekintése után egykori spanyol csapattársai, Amancio Amaro, Enrique Pérez Díaz (Pachín), Francisco Gento, José Emilio Santamaría, barátja, Tóth-Zele József, a Real Madrid korábbi utánpótlás edzője és Szöllősi György, Puskás életrajzírója idézik fel emlékeiket.

Puskás Ferenc megemlékezés

Az eseményen köszöntőbeszédet mond Julio César Iglesias neves spanyol sportújságíró és Gulyás Gergely, a magyar országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, valamint bemutatják a Szöllősi György által írt Puskás-biográfia spanyol kiadását is.

Puskás Ferenc az 1956-os forradalom leverése után került Spanyolországba, ahol 1958 és 1966 között játszott a királyi klubban. Összesen 180 meccsen lépett pályára a lila-fehér mezben és 156 gólt szerzett.

Első meccsét a Real Madrid stadionjában éppen 60 évvel ezelőtt játszotta, bár még nem a csapat játékosaként, hanem a Honvéd külföldön maradt együttesének tagjaként egy jótékonysági mérkőzésen az Atlético Madrid és a Real Madrid játékosaiból álló válogatottal.

A 21:00-kor kezdődő fogadással záruló évfordulós megemlékezést a Real Madrid, a madridi nagykövetség, a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület és a Puskás Akadémia szervezi.

A nap során további exkluzív képekkel jelentkezünk Facebook oldalunkon.

(Exkluzív fotóink az esemény helyszínéről származnak. [fotók: Dévai Márk])

Forrás: MTI, penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK