Zidane: Az Atlético legyőzése nem garantál számunkra semmit

A francia mester többször is hangsúlyozta, hogy a csapatnak a derbi elleni győzelem ellenére sem szabad félvállról vennie a mérkőzést. Emellett beszélt Isco remekeléséről, Cristiano mesterhármasáról, és Gelson Martinsról is.

Zinedine Zidane:

A meccsről: „Minden meccs különböző, és remélem, holnap jól fogunk játszani, egészen az első perctől az utolsóig, és végül győztesen hagyjuk el a pályát. Az, hogy sok meccset nyerünk, semmit sem jelent. Nem fogják megkönnyíteni a feladatunkat, a szurkolóik is mellettük állnak majd, ez amúgy is egy nehéz helyszín. Azonban az egyetlen dolog, ami engem izgat, az, hogy készen álljunk, és keményen dolgozzunk az elejétől a végéig.”

A derbi felállásáról: „Amikor összeállítom a csapatot, azt mondom magamnak, próbáljuk meg megnyerni a meccset, mindössze ennyi kell. Mindig tanulmányozzuk az ellenfelet, és ők is így tesznek velünk. Nekünk vannak a legjobb játékosaink. Az, hogy miként helyezem el őket a pályán, nem sokat változtat a teljesítményükön. Az a rendszer, amit az Atlético ellen használtunk, új volt, először vetettük be, de a taktikánk nem változik: mindenkinek a legjobbját kell nyújtania.”

Derbigyőzelem után: „Mindenki gondolhat, amit akar, de nekünk csapatként csak az a fontos, hogy ne higgyük el, hogy vannak könnyű ellenfelek. Tudjuk, hogy minden meccs nehéz lesz, és az Atlético legyőzése nem garantál semmit számunkra. Mindent bele kell adnunk, erősen kezdeni, ha ezt megtesszük, nem lesz probléma. De tisztában vagyok vele, milyen nehéz meccs vár ránk.”

Ronaldóról: „Most láthattuk, milyen ő valójában. Mondhatod, hogy éppen most nincs jó meccse, és rögtön visszavág neked. Ugyanarra képes az első és a kilencvenedik percben is. Bármelyik pillanatban ott találhatod magad, és arra eszmélsz, hogy lőtt három gólt. Remek helyzetben vagyunk, legutóbb kevesebb, mint egy hónapja, az Alavésnek lőtt mesterhérmast.”

A BBC-ről: „Ők hárman a legjobbak, ha azt nézzük, mit tettek le az asztalra. Ennek ellenére nekem az számít, hogy csapatszinten hogyan teljesítünk, és az, hogy az egyes játékosok mit tudnak hozzátenni a csapat játékához.  Mindenki meg fogja kapni a neki járó időt, de ők egy kicsit többet kapnak majd.”

Jó formában a csapat: „A Real Madrid az Real Madrid. Most jobban mennek a dolgok, de tudom, hogy két vagy három döntetlennel már minden nehezebb lenne. Fontos, hogy fejlődjünk, függetlenül attól, hogy most egy derbit nyertünk-e meg, vagy sorozatban háromszor döntetlent játszottunk. Nem fogok elszállni a derbin aratott győzelmünktől, továbbra is lépésről lépésre kell haladnunk, hogy trófeát nyerjünk. Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz, és nagyon keményen kell dolgoznunk a sikerért.”

Lehet, jobb lenne másodikként végezni a csoportban: „Nem számolgatok. Csak az számít, hogy mi megnyerjük a meccset. A Real Madridnál csak az számít, hogy megnyerd a meccset, semmi más. Mindent megteszünk a győzelem érdekében, és utána nézzük meg a csoport állását. Addig semmi matek.”

Bale pozíciója: „Karrierje elején a bal oldalon kezdett, és remekül teljesített ott. Számos pozícióban képes játszani, akár jobb oldalon is, ahonnan kihasználhatja a rúgótechnikáját. Meglátjuk, holnap hol kezd majd. A derbin nagyon jól játszott, veszélyes beadásai voltak, a harmadik gólnál pedig szintén kiváló volt. Tudjuk, hogy a bal oldalon is jól tud teljesíteni.”

Iscóról: „Az ő első számú posztja a 10-es pozíciója, ott érzi magát a legjobban, de bárhol máshol megállja a helyét a pályán. Kiváló munkát végez.”

Ramosról és Benzemáról: „Holnap meglátjuk, játszanak-e. Akik készen állnak, velünk vannak, a sérültek otthon maradtak.”

Gelson Martinsról: „Jó formában van, és biztos vagyok benne, hogy ennek holnap is tanúi leszünk. Ő egy topjátékos, és a tény, hogy a Real Madrid ellen játszik, csak tovább fogja motiválni őt. Ez az, amit mindenki vár, de azért reméljük, hogy holnap rosszabb napot fog ki, mint az első meccsen.”

Keylor Navas:

Az első meccsről: „Az odavágó nagyon nehéz volt. Van néhány gyors játékosuk, akik a széleken problémákat tudnak okozni nekünk. Középen technikás futballistáik vannak, akik kiváló labdákat osztogatnak. Nekünk az a fontos, hogy szervezettek legyünk, és minden erőnkkel küzdjünk.”

Saját formája: „Hálát adok Istennek, amiért jól vagyok, és játszhatok. És úgy látom, a csapat is jó formában van, nagyon együtt vagyunk, ez pedig a pozitív eredményekben köszön vissza. Optimisták vagyunk ezelőtt a fontos mérkőzés előtt.”

Ronaldóról: „Nagyon különleges lesz neki visszatérni ebbe a stadionba. Ahogy én látom, ő még mindig az, aki mindig is volt. Mindig ugyanazzal az intenzitással dolgozik. Úgy gondolom, ez egy érzelmileg fontos meccs neki, de ugyanazzal a profizmussal és intenzitással fog pályára lépni, mint máskor. Ezúttal is mindent bele fog adni.”

A csapat formája: „Az egész keret remekül dolgozik, de tudjuk, hogy a legfontosabb, hogy nyerjünk, tovább kell haladnunk, egyenesen a trófeák felé. Hasonlóan kell továbbra is dolgoznunk, mint eddig, és akkor a siker nem fog elmaradni.”

Jelölés az UEFA Év Csapatába: „Hatalmas motivációt ad, hogy ennyi remek kapus mellett ott lehetek. Én a saját feladatomra koncentrálok, ezután is így fogok tenni. Persze mindig jó érzés, ha észreveszik azt a sok munkát, amit elvégeztél, de tovább kell fejlődnöm. Büszke vagyok, de történhet bármi, én akkor is mindent bele fogok adni, és a felfogásom nem fog változni: 100%-ot fogok adni mindig.”

Honfitársáról, Bryan Ruizról: „Jól kijövünk Bryannel. Holnap ellenfelekként lépünk majd pályára, és tudjuk, hogy figyelnünk kell majd, hiszen a Sporting minőségi csapat, akik megnehezíthetik a dolgunkat. Nem szabad hibáznunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK