Cristiano Ronaldo ismét a szíriai gyermekekért hallatja a hangját

Miközben a szíriai helyzet egyre rosszabb, 2016 legjobb labdarúgója, Cristiano Ronaldo ma a remény üzenetét küldte a szíriai gyermekeknek. Ronaldo, aki 2013 óta a Save the Children alapítvány globális nagykövete, elmondta, hogy a hatodik éve tartó háború közepette ők az „igazi hősök”, és egy nagylelkű adománnyal járult hozzá ahhoz, hogy azonnali életmentő segély juthasson el a szíriai gyermekekhez és családokhoz.

Az adomány hozzájárul, hogy az alapítvány égetően szükséges ételt, ruhát, orvosi segítséget és pszichoszociális támogatást juttasson el a veszélyben lévő gyermekek és családok számára, akik évek óta ostrom alatt és folyamatos bombázások mellett élnek.

„Ez a szíriai gyermekeknek szól” – kezdte a közösségi oldalán pénteken megosztott videoüzenetét a portugál csillag. „Tudjuk, hogy rengeteget szenvedtek. Én egy nagyon híres labdarúgó vagyok, de az igazi hősök ti vagytok! Ne veszítsétek el a reményt. A világ veletek van. Törődünk veletek. Veletek vagyok.”

Nick Finney, az alapítvány egyik igazgatója: „Szíriában lévő partnereinken keresztül segítjük a gyermekeket Aleppóban, családok ezreinek nyújtunk támogatást, akiknek el kellett menekülniük otthonaikból. A partnereink ételcsomagokat és felszereléseket osztogatnak, illetve orvosi segítséget nyújtanak azokon a helyeken, ahová az Aleppót elhagyó családok érkeznek, gyakran csak néhány ruhával a hátukon. Emellett tucatjával nyitottunk egészségügyi központokat és iskolákat a régióban. Azok után, hogy láttuk a brutalitást és az erőszakos ostromot, azonnal segítenünk kell ezeknek a családoknak.”

„Cristiano Ronaldo nagylelkű adománya segít nekünk, hogy támogassuk az aleppóban és Szíria szerte élő gyermekeket, akik olyan dolgokat szenvedtek el, amiken egy gyermeknek nem szabadna átmennie. Hihetetlenül hálásak vagyunk az életmentő támogatásáért. Ronaldo nem csak a világ egyik legmeghatározóbb sportolója, de a remény szikrája is több millió kisfiú és kislány számára világszerte. A reményre pedig a szíriai gyermekeknek most minden eddiginél nagyobb szükségük van.”

Ronaldo már a szíriai konfliktus kezdetétől fogva felhasználta népszerűségét, hogy a figyelmet a helyi gyermekekre irányítsa, megosztott például egy ötéves szíriai menekült kisfiút ábrázoló képet közösségi oldalain, akit a Save the Children óvoda-programján keresztül segítettünk.

A futballsztár bátorítja a szurkolóit és a több mint 250 millió követőjét, hogy csatlakozzanak hozzá, osszák meg a saját reményt keltő üzeneteiket a szíriai gyermekekkel a közösségi médiában, a #Syria hashtaget használva. Az emberek továbbá a Save the Children alapítvány támogatásával is segíthetnek.

Forrás: Save the Children
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK