Ronaldo 10 millió eurót vesztett az értékéből

A Transfermarkt legújabb árai alapján a Real Madrid kerete 7 millióval kevesebbet ér. A népszerű értékbecslő oldalnál hét játékos ára csökkent, nyolcé nőtt, tíz labdarúgó ára pedig változatlan maradt. Ronaldo ára a két évvel ezelőtti értékre csökkent vissza, de nem csak ő könyvelhet el jelentős visszaesést.

A legújabb értékek alapján továbbra is a Real Madridé a legértékesebb keret a világon, 768,8 millió eurós összértékkel, megelőzve 15,3 millióval a Barcelonát és majd 200 (!) millióval a harmadik Bayern Münchent. A 7 millió eurós csökkenés 7 játékos értékcsökkenésének köszönhető, lássuk őket.

James esetében a kevesebb játéklehetőség, a kiegészítő játékossá történő visszaminősítés állhat a háttérben, Coentrãónál szintén a minimális játékperc, Danilónál és Ronaldónál az eddiginél rosszabb forma, Lucas Silvánál a speciális helyzete, Modrićnál a kora elsősorban, míg Pepénél szintén az életkor mellett közrejátszhat hosszú ideje tartó sérülése is.

Az ellenpólust az a nyolc labdarúgó képviseli, akiknek megnőtt az értéke a legutóbbi frissítés óta, őket szintén egy csokorba gyűjtöttük.

Azok a játékosok, melyek tudták növelni értéküket, mind ideális korban vannak (22-28 év), és mindegyikük jól élt a rendszeres játéklehetőséggel. A változások miatt immár a továbbra is 60 millió eurós Toni Kroos a középpálya legértékesebb játékosa, míg Ronaldo Neymarral került egy szintre. Varane azzal, hogy 5 millió euróval növelte értékét, John Stonesszal holtversenyben a legértékesebb 25 év alatti középhátvéd, Marcelo egy szintre került Jordi Albával és csupán David Alaba van előttük, míg Carvajal posztján jelenleg a legértékesebb játékos a világon.

Forrás: transfermarkt.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK