Zidane: Jó meccset játszottunk

Zinédine Zidane nyilatkozott a döntetlennel és végül kieséssel végződött Celta Vigo elleni párharc után a sajtó munkatársainak.

Nem volt lehetséges a feltámadás: „Mindent megtettünk ezen a mérkőzésen, gratulálnunk kell a játékosoknak azért, ahogy játszottak.”

Casemiro, mint középső védő: „Valamit tennünk kellett. Fantasztikus első 30 percet produkáltunk, szégyen volt, hogy végül mi kaptuk az első gólt.”

És most?: „Tovább kell mennünk, és a bajnokságra valamint a Bajnokok Ligájára kell koncentrálnunk.”

Danilo öngólja: „Halálos csapás? Nem, hiszen nem a legvégén történt. Fenomenális első 35 percet produkáltunk és a balszerencsés gól után nem adtuk fel, hanem folytattuk és remek meccset játszottunk, egészen a végéig. Jó meccset játszottunk.”

Danilo

Benzema és Morata: „Mindketten jók, ezen nem is gondolkodom. A csapat a legfontosabb, és hogy hogyan menjünk tovább ebből a helyzetből, ahol most vagyunk. Ez most rossz, hiszen senki sem szeret veszíteni, de folytatnunk kell azt a játékot, amit korábban csináltunk, karakteresen és egyéniséggel. Nincs választás: mennünk kell tovább. Van előttünk két versenysorozat amelyekért a végsőkig fogunk harcolni.”

Pozitív hozzáállás: „Valami pozitív? Igen, jó meccset játszottunk. És ennyi, mert végül kiestünk és ezért csalódottak vagyunk, különösen azért, mert a játékosok mindent megtettek. Talán ha van még egy támadás, még néhány perc… meg tudtuk volna csinálni, de nem volt lehetséges. Most pihennünk kell és a bajnokságra gondolni, ami hétvégén következik.”

Rögzített helyzetek: „Nem szereztünk akciógólt a mérkőzésen, ez igaz – kétszer állított labdából találtunk be. Úgy gondolom, taktikailag remek meccset játszottunk, végig idegesítettük az ellenfelünket. Az elgondolás jó volt, az utolsó pillanatig zavart keltettünk.”

Zidane

A jelmezek: „Azt hiszem, ezen a mérkőzésen mindent megpróbáltunk, mostantól a pihenésre kell összpontosítanunk. A kupa már mögöttünk van, vasárnap pedig bajnoki összecsapás vár ránk.  Hasonló mentalitással folytatnunk kell. Tudunk és fogunk is harcolni a két versenysorozatban. Ha megnézed az első mérkőzést… harcoltunk, jól, aztán… két mérkőzéses párharc, és végül nem voltunk képesek megcsinálni. Mindent megtettünk.”

A leginkább fájó pont: „Ami leginkább fáj, hogy kiestünk egy olyan teljesítmény után, mint a mai. Mert ha nem érdemled meg a továbbjutást, nem történik semmi, magadat hibáztatod. De most nem tudjuk magunkat hibáztatni. Mindig a játékosaimért cselekszem, és szégyen, hogy végül nem azt kaptuk, amire számítottunk. Csalódott vagyok a srácok miatt.”

A pontosság hiánya: „Nem aggódom és nem vagyok ideges, ez a futball. A végén voltak helyzeteink, de nem tudtunk betalálni. Folytatnunk kell a munkát és hinnünk kell benne, hogy jó dolgokat tudunk csinálni. Nem tudom neked most megmondani, hogy miért, de nem aggódom vagy nem vagyok mérges, vagyis mérges igen, de nem a kiesés miatt.”

Érdekel, hogy hogy látta Ramos, Kovacic, Isco és Lucas Vázquez a mérkőzést? Ide kattintva elolvashatod a játékosok nyilatkozatait is.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK