Könnyű Danilót hibáztatni

Ne akarjuk azonnal Danilón elverni a port. Nem feltétlenül kell ott keresni a hibát, ahol a legnyilvánvalóbb és legkönnyebb megtalálni. A kupából való kiesést nem kellene az ő nyakába varrni. A Marca újságírójának véleménye.

Nem ez volt a legrosszabb meccse. Messze nem. De el van átkozva, a balszerencse mindenhová követi. A futball és az élet néha ilyen is tud lenni.

Zidane a teljes jobb oldalt rábízta Danilóra. És nincs miért szégyenkeznie. Tényleg. Nem lehet azt mondani, hogy nem próbálkozott. Olyan sokszor próbálkozott, hogy öt alkalommal csak szabálytalanul tudták megállítani. Ebben a helyzetben mások inkább elbújtak volna és elkerülték volna a felelősségre vonást. Ő odatette és ismét megégette magát.

Igaz, néha előfordul, hogy Danilo a saját feje után megy. A védelem szerencsétlenkedett, a sokoldalú Danilo pedig ott volt, hogy segítsen, miután több különböző poszton játszott. Van benne potenciál. Ezt bizonyította már az ellenfél térfelén is, hiszen képes veszélyt okozni. Neki is jobb, ha ott van, mintha a saját térfelén vagy a Bernabéuban… De ez már egy másik történet.

Danilo

Természetesen Danilo volt az, aki öngólt szerzett a Celta elleni mérkőzésen, de mit lehet tenni? Épp egy olyan meccsen van túl, ahol a Sevillának lőtt öngólt, de ez a mostani balszerencse volt. Folytatta a játékot, nem adta fel, de a labda a lábára pattant. Gól. Nem az ő hibája volt, hanem Nachóé. Nem az ő hibája volt, hogy Benzema még mindig a Holdon kolbászol, hogy Casemiro eredendően nem középső védő, vagy hogy Zidane az örökkévalóságig vár a cserékkel.

Az sem igazságos vele szemben, hogy az emberek azt várják tőle, hogy varázsütésre változzon Modriccsá vagy Marcelóvá a Balaidosban. Vagy egyszerre mindkettővé. A következő majd az lesz, hogy a csapatot sújtó sérüléshullámnak is ő lesz az oka.

A bárokban vagy az egyetemeken Danilo neve kerül majd elő a beszélgetések alatt, de nem ő az egyetlen oka annak, hogy a Madrid triplázással kapcsolatos álmainak vége szakadt. Igaz, hogy még nem mutatott semmit, ezt senki nem tagadja. Ő egy olyan futballista, akinek semmi önbizalma, ebben a sportágban pedig az önbizalom jelent mindent. De kiáll és odateszi magát. Könnyű őt hibáztatni. Nem ő volt az, aki elveszítette a labdát, majd gyámoltalanul körbenézett anélkül, hogy bármit is tenni próbált volna.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK