A döntés megszületett: Vallejo és Llorente visszatér

A Real Madrid döntött arról, hogy az Eintracht Frankfurtban kölcsönszereplő Jesús Vallejo és az Alavésben kölcsönben játszó Marcos Llorente a következő idényben visszatérnek.

A Real Madrid megkezdte a következő idény tervezését, már most vizsgálják annak lehetőségét, hogy mely kölcsönben lévő játékosokat hozzák vissza, hogy a Bernabéuban bizonyíthassanak. Jesús Vallejo és Marcos Llorente vissza fognak térni az Eintrach Frankfurtból és az Alavésből, és a blancók 2017-18-as keretének tagjai lesznek.

Vallejo a Pepe távozásával keletkező űr betöltésének céljával tér vissza, hiszen a portugál nagy valószínűséggel Kínába távozik a nyáron, miután lejár a szerződése. Marcos Llorente Casemiro tehermentesítésére érkezik, hiszen a Real Madrid nem tudta megfelelően pótolni a brazilt, amikor az sérült volt vagy pihenésre volt szüksége. A jelenlegi bajnoki listavezető fiatalítja a keretét, illetve amennyire lehet, spanyol játékosokkal próbálja feltölteni. Vallejo jelenleg 20 éves, Llorente pedig hétfőn lett 22.

Zidane folyamatosan figyelemmel kísérte a két játékost a kölcsönjátékuk alatt. Az aragóniai védő, Vallejo kulcsfontosságú volt a Frankfurt számára, akik jelenleg a Bundesliga harmadik helyén állnak. Csapata mérkőzéseinek 94,5%-án szerepelt. Edzője, Niko Kovač is méltatta: „Ez botrány. Sosem láttam még ilyen játékost az ő korában.”

Vallejo

Marcos Llorente is hasonló utat járt be. Az Alavéssel a Király-kupa elődöntőjébe jutott, ahol a Celta Vigo lesz az ellenfele, a bajnokságban pedig a 12. helyen áll a csapata, 11 pontra a kiesést jelentő pozícióktól.

Marcos Llorente

Bemutatások

Mindkét játékos ott lesz az U21-es Európa-bajnokságon a spanyol válogatott színeiben. A tornát Lengyelországban rendezik meg, június 16 és 30 között, a fiatal futballistákat pedig ezt követően mutatják be a madridi közönségnek. Ha Spanyolország jól szerepel a tornán, akkor meglehetősen későn csatlakoznak az előszezonhoz, de fontos szerep juthat nekik Zidane jövő évi keretében.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK