Ramos: Nagyot kell álmodnunk

Négy játékos volt a Mahou által szponzorált „The derby preview” című műsor vendége. A téma természetesen a közelgő városi derbi.

Sergio Ramos
Az Atleti elleni találkozó: „Ezen a mérkőzésen is három pont megszerzése a tét, de a városi derbi arra is lehetőséget ad, hogy felülmúljuk Madrid másik nagy csapatát. Rengeteg érzelem tör a felszínre egy-egy ilyen mérkőzésen. A szurkolók természetesen győzelmet várnak tőlünk. Nem okozhatunk nekik csalódást. Az Atlético is versenyben van a ligaelsőségért. Egy esetleges győzelem hatalmas lépés lenne a bajnoki cím felé vezető úton.”

Célok: „Mindig arra törekszem, hogy új célokat tűzzek ki magam elé, és hogy elfelejtsem a múlt sikereit. Tovább kell lépni. Nagyot kell álmodnunk és komoly ambíciókra van szükségünk, ez szükséges a trófeanyeréshez. Jelenleg úgy állunk, hogy a bajnokság és a Bajnokok Ligája megnyerése is elérhető közelségben van.”

Dani Carvajal
„A holnapihoz hasonló mérkőzések hatalmas kihívást jelentenek, hiszen egy különösen kemény ellenféllel szemben kell bizonyítanunk. Általában aprócska részletek teremtik meg a különbséget. Ha akár egyetlenegyszer is meginog a koncentrációnk, az egy védelmi hibához, majd egy veszélyes ellentámadáshoz vezethet… a mérkőzés teljes ideje alatt összpontosítanunk kell, és többször kell hálóba találnunk, mint az ellenfél. Nincs más mód.”

Gólpasszok: „Zidane érkezése óta nagy hangsúlyt fektetünk a beívelések gyakorlására. A mérkőzéseken megmutatkozik a hét közben elvégzett kemény munka. Már több gólpasszt is kiosztottam az idényben, igaz, ezekhez némi szerencse is kellett. A legfontosabb dolog azonban a csapat segítése, hiszen így nyerhetünk mérkőzéseket, érhetjük el céljainkat.”

Lucas Vázquez
Atleti: „Az Atleti elleni derbik időpontjai mindig pirossal vannak bekarikázva a naptárunkban. Általában a szurkolók is nagyon élvezik ezeket a meccseket. Győzni akarunk.”

Segítség: „Örömmel tölt el, ha segíthetem a csapatot, akár góllal, akár gólpasszal. Természetesen egy gól az egy gól… a legkülönlegesebb dolog egy támadó életében.”

Kiko Casilla
Munka: „A csapat jó munkát végez. Nagyon nehéz hónap vár ránk, ezért az elmúlt időszakban különösen keményen dolgozunk. Lényegében heti két találkozót kell játszanunk, egyet szerdán, egyet pedig szombaton. Izgatottan várjuk a mérkőzést, hiszen ezzel megalapozhatjuk az egész hónapos jó teljesítményt.”

Egy kapus szerepe: „A hálóőrök különböznek a többiektől. Mi vagyunk a védelem legutolsó vonala, ezt minden kapus tudja. Tökéletes és rendíthetetlen koncentrációval kell rendelkeznünk, hogy megelőzzük a kapott gólokat. Ezt várják el tőlünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK