Zinédine Zidane: Nem vagyok biztos abban, hogy jövőre is lesz munkám

A Real Madrid trénere a madridi derbi előtt is megtartotta szokásos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

A mérkőzésről: „Nem lesz egy egyszerű találkozó. Nem tudom, hogyan fog játszani az Atlético, de engem csak a mi teljesítményünk érdekel. Olyan meccsre számítok, ahol 90 percig kell szenvednünk a győzelemért. Azonban ez nem változtatja meg a korábbi szemléletünket. Nem hiszem, hogy megismétlődne az őszi találkozó, az Atlético nagyon jó csapat. Mindannyian arra vágyunk, hogy egy jó mérkőzést láthassunk. Természetesen a szurkolók nagyon fontosak lesznek, mint mindig. A közönség minden eddiginél jobban fog minket buzdítani, ők is a pályán lesznek. Ez nagyon fontos számunkra, ez lehet a mérkőzés egyik kulcsa.”

Diego Simeone csapata: „Mindenki egy olyan csapatot fest le, mely nagyon jól védekezik. Pedig sokkal többről van szó. Az elmúlt években folyamatosan fejlődtek játékban is. Nem csak védekezni tudó játékosaik vannak.”

Griezmann azt mondta, ők a favoritok: „Ezen a meccsen nincsen favorit. Három pont a tét, meglátjuk, mi fog történni.”

Az Atlético elmúlt három meccsen győztesként távozott a Bernabéuból…: „Erre nem tudok magyarázatot adni.”

Nem bánta meg James lecserélését, most is így döntene? „Persze, és hogy miért? Vannak dolgok a játékosok és az edzők között, ezek mindig is jelen voltak és lesznek a futballban. Jamesnek és nekem is ugyanazok az érdekeink.”

A személyes döntések: „Legutóbb arról beszéltünk, hogy áprilisban kilenc mérkőzést játszunk. Számomra ez a legfontosabb. Ez nem a BBC-ről szól. Ők is tudják, hogy egy csapat vagyunk és mindenki ugyanolyan fontos. Mindig rendkívül nehéz dolgom van az edzések után, hiszen hétvégén döntenem kell. Ami engem illet, minden játékosomra számítok, és ez nem is fog változni a szezon végéig. Hogy utána mi lesz, azt nem tudom.”

Bale, Benzema és Cristiano: „Az a terv, hogy a szezon legfontosabb részére a legjobb állapotba kerülve érkezzenek meg. Azért nem játszott Bale és Cristiano, mert sok fontos mérkőzés vár ránk, illetve ismerem a többiek képességeit is, tudom, hogy mindenki képes hozzájárulni a győzelmekhez. Minden mérkőzés más, ezért most az Atléticóra kell gondolnunk.”

Van valami külön terv Cristianóval? „Nem, nincs semmi. Beszéltünk Cristianóval, ennyi az egész. Minden játékosommal ugyanúgy viselkedem. Intelligens futballisták, tudják, mire gondolok, mi az elképzelésem.”

Cristiano formája: „Ki van élezve a fontos meccsekre. Nagyszerűen edzett, készen áll az összecsapásra. Mindig gólt akar szerezni, és fontos része akar lenni a csapatnak. Cristiano elképesztően sok pozitív energiát ad a csapatnak és őt is ez élteti.”

Kudarc lenne, ha nem nyernék meg a bajnokságot? „Nem tudom, azért vagyunk itt, hogy megpróbáljuk. Kudarc? Mindenkinek megvan a saját véleménye. Összeszedettek vagyunk, nagy dolgokat szeretnénk elérni és ezért mindent meg is fogunk tenni. Amit eddig elértünk az nem jelent semmit, mert még nem is nyertünk semmit. A Bajnokok Ligája és a bajnokság is előttünk áll. Meglátjuk, mi lesz.”

A jövője és az esetleges kudarc következményei: „Nem vagyok biztos abban, hogy jövőre is lesz-e munkám. Ezért nem is tervezek. Csak a szezon hátralevő részére összpontosítok. Tudom, mennyire fontos a klubnak az edzői poszt. Csak a következő találkozóról beszélek, és ez az edzői pályafutásom végéig így is marad.”

Morata fontos mérkőzéseken is bizonyíthatna: „Számomra minden találkozó fontos. A Legánes elleni is az volt, és Álvaró meg is lőtte a góljait.”

Isco, a chips és a Barcelona elutasítása: „Nincsenek ellentmondások. Isco jól érzi magát. Tudjuk, hogy ezek a pletykák hozzátartoznak a futballhoz. Az is, amit az emberek mondanak és az, amit én tudok. Csak arra összpontosítanak, amit látnak. Engem megnyugtattak a Twitteren írt gondolatai (nevet).

Tekintsd meg Zinédine Zidane utazókeretét is!

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK