Zidane: Megnyertünk két döntőt, de az már a múlt

Zinédine Zidane megtartotta az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. Beszélt a korábbi találkozók hatásáról, a védelemről és a szurkolói hangulatról is.

A mérkőzés
„Mint mindig, most is úgy fogunk pályára lépni, hogy meg akarjuk nyerni a mérkőzést. Jól akarunk játszani, szeretnénk gyönyörű futballt játszani és továbbjutni. A filozófiánk nem változik, gólt akarunk szerezni. Tudjuk, hogy pokoli hangulat lesz, de már korábban is volt hasonlóban részünk. Ki kell zárnunk a külső körülményeket, csak a mérkőzésre koncentrálunk.”

Ha nem talál be a csapat, vége a nagy sorozatnak
„Miért ne rúghatnánk ismét gólt? Nem értem, folyamatosan a negatív oldalról közelítitek meg a dolgokat. Miért kéne azon gondolkoznom, hogy mi történik, ha nem tudunk betalálni? Épp ellenkezőleg gondolom. Úgy fogunk játszani, hogy gólt szerezzünk. Semmi sem változtat ezen a felfogásunkon.”

Vinícius Junior
„Vinícius? Igen, hallottam a nevét, mert sokat írtok róla, de személyesen nem ismerem.”

Zidane

A csapat mentalitása
„Nem tartom járható útnak, ha nem teszel meg minden a céljaidért. Még 8-9 hónap kemény munka után is, melyet hihetetlenül profi hozzáállással csináltunk végig, bizonyítanunk kell, hogy jó csapat vagyunk. Bizonyítanunk kell, hogy jó úton járunk, ezért dolgozunk majd holnap, a hétvégi mérkőzésen és jövő héten is. Nem az a kudarc, ha nem sikerül elérni a célokat, hanem az, ha nem is teszünk meg érte mindent.”

A szurkolók pokoli hangulatot ígérnek
„Én inkább arra koncentrálok, ami a pályán zajlik. Nem fogom kommentálnia lelátón történő dolgokat. Egyrészt nem is érdekel, másrészt nem erről kell beszélnünk. Én és a játékosaim is csak a holnapi találkozóra fókuszálunk.”

Sergio Ramos is ott volt a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón!

A duplázás
„Jobb, ha inkább a futballról beszélünk. Nem rejtheted el a klub történelmét, de szerencsére a szurkolóinkkal ragyogó dolgokat élhetünk át közösen. Ez egy nagyszerű klub, de ezt újra és újra be is kell bizonyítanunk. Holnap újabb lehetőséget kapunk erre. Mindent meg fogunk tenni, hogy bejussunk a döntőbe.”

Theo Hernández
„Ahogy Sergio is mondta, nem ez a megfelelő időpont beszélni erről. Amit a szurkolók egymás között beszélnek, az ott is marad. Ezt nem lehet irányítani. Most épp erről a játékosról van szó, de nem fogom kommentálni. Csak ismételni tudom magam, a csapat és én is csak a holnapi találkozóra koncentrálunk.”

Problémák a védelemben
„Nacho egy rendkívül sokoldalú játékos, a védelem bármely pontján képes játszani. Fenomenális, amit csinál. Pepe rendben van, meglátjuk, hogy kerettag lesz-e holnap. Varane gond nélkül edzett. Készen állunk!”

Korábbi meccsek hatása
„Sok minden hatással van a holnapi találkozóra, hiszen többször is találkoztunk már az Atléticóval. Ismét be kell bizonyítanunk, hogy minden helyzetben képesek vagyunk jól játszani. Megnyertünk két döntőt, de ez már a múlt, el kell felejtenünk. Teljesen más mérkőzés lesz holnap. Nekik is megvannak az erősségeik, és nekünk is megvannak a saját fegyvereink. Hiába nyertünk meg két döntőt, ez nem jelenti azt, hogy könnyedén bejutunk a mostani fináléba. Ha így teszünk, saját magunkat csapjuk be.”

Zidane

A szezon vége
„Minden fontos számunkra. Mindannyian ugyanabban a csónakban evezünk, a szurkolókkal együtt. Most jön a szezon vége, a legfontosabb része, amikor minden eldől. Még hátravan három bajnoki, de most csak a holnapi mérkőzésre fókuszálunk.”

A hangulat
„A hangulat nem okoz gondot. Az a fontos, hogy tudjuk, mennyi kockázat lehet egy elődöntőben. A futballban bármi megtörténhet, ezért mindenre fel kell készülnünk, tökéletes meccset kell játszanunk, ehhez pedig hidegvérre és nyugalomra van szükség. Sokat beszélünk a bírói döntésekről, de ez csak egy futballmérkőzés, se több, se kevesebb.”

A munkád értékelése
„Nem azért mondom, mert nem érdekel, mit gondolnak rólam az emberek, hanem, mert mindig lesznek pozitív és negatív hangok. Ez általában a mérkőzés végkimenetelétől függ. Talán minden egy trófeán múlik, egy eredményen, de ez engem nem érdekel most.”

Az üzenet
„Azt üzenem, hogy saját magunknak kell kitaposni az ösvényünket a döntőig, a pályán pedig mindent bele fogunk adni. Ennyi az egész.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK