Vajon Mariano megkapja az esélyt?

Az évad kellemes meglepetése volt a dominikai származású játékos, szimpatikus hozzáállásának köszönhetően sok rajongót szerzett magának. Ugyanakkor jövője bizonytalan a csapatnál, Jack Hazzard pedig kísérletet tett arra, hogy bemutassa Marianót és megjósolja szerepét az új idényben.

A 2016/17-es La Liga uralom során a Real Madridnál nem volt adós a gólokkal Álvaro Morata és Karim Benzema. A francia és a spanyol támadó együtt összesen 39 gólt szerzett ha minden versenysorozatot figyelembe veszünk. Ezen kiemelkedő teljesítményeknek köszönhetően volt egy csatár a csapatban, aki háttérbe szorult.

Ki ő?

A Madrid harmadik számú és leginkább el nem ismert játékosa Mariano Diaz Mejia – vagyis Mariano.

A Castilla sztárja, akinek Zinedine Zidane lehetőséget adott a szezon elején, hogy az első csapathoz csatlakozzon. Megkapta a lehetőséget, hogy második számú csatár lehessen, köszönhetően Karim Benzema augusztus végén esett sérülésének a dominikai válogatott játékos a Celta Vigo felett aratott 2-1-es győzelem alkalmával debütált a felnőttek között. Mariano a 77. percben állt be. A 23 éves támadó csodálatosan folytatta újonc idényében, hiszen megszerezte első gólját a Király-kupában a Cultural y Deportivo Leonesa ellen. Góljával ő lett a Real Madrid történetének első dominikai gólszerzője. A visszavágón Mariano rögtön mesterhármast szerzett a 6-1-es diadallal végződött mérkőzésen.

A Premià de Marban született dominikai válogatott játékos első igazán fontos gólját 2016. december 10-én. Marianót újabb elismerés érte azzal, hogy edzője nevezte őt a 2016-os FIFA Klubvilágbajnokság Japánba utazó keretébe, amit mint általában, az európai csapat nyert meg. Összességében Mariano 14 alkalommal lépett pályára minden versenysorozatot figyelembe véve, öt gólt szerzett és két gólpasszt osztott ki a társaknak.

Ahhoz, hogy teljesen megértsük az új madridi csillagot, a szurkolóknak a játékos múltjával is tisztában kell lennie. Spanyolországban, Premià de Marban született dominikai édesanyától és már fiatalon lehetősége volt csatlakozni az Espanyol utánpótlás képzéséhez. Négy évet töltött el ott, mielőtt a Real Madrid világhírű akadémiájához csatlakozott volna a 2011/12-es szezonban. Mariano azonnal a Madrid harmadik számú csapatához, a Real Madrid C-hez került. Hamar állandó kezdő lett a második szezonjában, 15 gólt jegyzett 26 fellépésén. Összesen 18 gólt szerzett 46 mérkőzésen a C csapat játékosaként, amivel kiérdemelte helyét a Castillában.

Ott De Tomas cseréjének számított, aki egy másik ígéretes utánpótlás játékos volt. Mariano akárcsak a C csapatnál, úgy a Castillában is elkezdte kitölteni a statisztikai lapokat: 32 gólt szerzett 44 mérkőzésen, ezzel a lenyűgöző eredménnyel végső soron megtette az utolsó lépést az első csapatban történő előléptetéséhez.

Mariano válogatottbeli pályafutása nagyon kalandos. Habár született spanyol, a játékos először máshogy döntött a nemzetközi játék szempontjából. Édesanyja révén jogosult volt a Dominikai Köztársaság válogatottjában játszani és 2013-ban Haiti ellen debütált is a csapatban. A 3-1-es győzelemmel végződött mérkőzésen Mariano szerezte válogatottja utolsó, harmadik gólját. A mérkőzés után úgy döntött, visszavonul a válogatottságtól, hogy a Real Madridra tudjon koncentrálni, egyúttal pedig remélve, hogy a jövőben a spanyol válogatottat tudja képviselni.

Marianóra Zidane edzősködése idején fényes jövő várhat Madridban. Miután sikerrel vette a versenyt a Madrid második és harmadik számú csapatánál, itt az ideje, hogy a legjobbak között is domináljon. Ahogy Benzema egyre idősebb lesz, Morata körül átigazolási pletykák tucatjai tornyosulnak, úgy Mariano lehet a következő nagyszerű csillag a csatár pozíciójában.

Forrás: managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK