2026 magyar madridista ünnepelte a BL-győzelmet

Ahogy arról már beszámoltunk Facebook-oldalunkon, Madrid (és Spanyolország) második legnagyobb sportújságja, az AS is közölt egy cikket a Bajnokok Ligája döntőjére szervezett meccsnézésünkről.

Budapesten, egy Duna-parti kétmilliós városban, igazán különleges és egyedülálló módon ünnepelték meg a Tizenkettedik elhódítását. Mindez az egyébként jégkorongcsarnokként üzemelő Tüskecsarnokban történt. Mit sem törődve a kihúzott kordonszalaggal, mindenki berohant a küzdőtérre, hogy részese lehessen az ünneplésnek.

„Se nem eggyel több, se nem eggyel kevesebb” – nyilatkozta a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület elnöke, Dévai Márk Sebastian.

A biztonság is fontos szempont volt. A nemkívánatos incidensek megelőzése érdekében mindenkinek egy kisebb ellenőrzésen kellett átesnie, hogy „más csapatok szurkolói ne vehessenek részt az eseményen. Ez csak a madridistáké volt.”

Budapesten még mindig élénken él Puskás Ferenc emléke, a csarnok lelátójának megtöltése így egyáltalán nem bizonyult nehéz feladatnak. A mérkőzés előrehaladtával a hangulat egyre forróbbá, az éneklés egyre hangosabbá vált. Cristiano góljánál eufória, Mandžukić egyenlítésénél pedig kétség lett úrrá az embereken, de ez csak egy rövid fejezete volt az estéről írt regénynek: a második játékrész mindent megváltoztatott.

„A félidőben néhányan hosszabbításra és büntetőkre tippeltek, ahogy az Milánóban is történt, de a csapatunk végül olyan gálát rendezett, mely hatására mindenkin eluralkodott a jó értelemben vett őrület” – teszi hozzá Dévai.

Casemiro és Cristiano góljai elűzték a kételyeket, a lefújást követően pedig megkezdődött az ünneplés a a Hevesy György úton: tűzijáték, hangos „Siiiiiuuuuu” kiáltások, és még egy tökéletes kasztíliaival elénekelt „Campeones, campeones!” rigmus is…

Összesen 2026 madridista volt jelen a helyszínen, és élte át a La Duodécima megszerzését. Magyarországon még soha nem ünnepelték ennyien egy külföldi csapat sikerét, így ez a szám abszolút rekordnak számít. Madridizmus határok nélkül.

(Az eredeti cikk ide kattintva tekinthető meg!)

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK