Guti: Itt elfogadhatatlan, ha valaki nem hajlandó meghalni a pályán

A triplázó Juvenil A-vezetőedző, aki első idényében tartományi bajnokságot, bajnoki rájátszást és korosztályos Király-kupát nyert, egy spanyol rádióműsor vendége volt vasárnap este.

Edzői lét: „Nagyon jól érzem magam, és örülök, hogy a Real Madrid megadta ezt a lehetőséget számomra. Ahogy a futballistáknak, az edzőknek is folyamatosan fejlődniük kell. A játékosmúlt még nem garantálja, hogy ebben a szakmában is sikeres leszel, ez ugyanis egy sokkal több munkával járó feladatkör.”

Zidane: „A madridisták azt szeretnék, ha Zidane még nagyon hosszú ideig folytatná a csapat kispadján. Ami engem illet, szerepel a céljaim között az első csapat irányítása, de ez még nagyon messze van. A Zidane által bejárt út számomra is példaként kell hogy szolgáljon.”

A felnőtt csapat irányítása: „Bolond lennék, ha azt mondanám, hogy nem szeretném irányítani a Real Madridot, de még nagyon messze állok ettől a szinttől. A maximumot szeretem kihozni a dolgokból, de lépésről lépésre kell haladnom. Zidane munkájára egyébként sem lehet panasz.”

A kupadöntő: „Rendkívül nehéz és nagy iramú mérkőzés volt, de a csapat nem habozott mindent beleadni. A hosszabbításban sokkal jobbak voltunk, elsősorban erőnléti szempontból, ez pedig eldöntötte az összecsapás végkimenetelét. Három gólt szereztünk, de nemcsak a támadókkal, hanem a védőimmel is elégedett vagyok. Belman, a kapusunk fantasztikusan védett a Király-kupa összes mérkőzésén. Mi vagyunk a győztesek. Úgy vélem, hogy az UEFA Ifjúsági Ligát is megnyerhettük volna. Jobbak voltunk, mint a Benfica, de ők hatékonyabban használták ki a helyzeteiket. Ez már nem számít. Elképesztően büszke vagyok a játékosaimra, és a legjobbakat kívánom nekik a jövőre nézve.”

Történelmi triplázás: „Mi ebben a meglepő? Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy egy olyan erős identitással rendelkező klub, mint a Real Madrid, mindig a maximumra törekszik. Ez nemcsak az első csapatnál, hanem az utánpótlásban is így van. Itt elfogadhatatlan, ha valaki nem ad bele mindent. Boldog vagyok a szezonban elért sikerek miatt, és nincs kétségem afelől, hogy még sokáig fogják emlegetni ezt az idényt és ezt a csapatot. Ami engem illet, büszke vagyok, hogy a Real Madrid utánpótlásában taníthatom a fiatalokat. Madridistaként és edzőként is elégedett vagyok.”

La Fábrica: „Ahogy mindig, a cantenarók (saját nevelésű játékosok – a szerk. kieg.) hatalmas lelkesedést és elszántságot mutatnak a pályán.”

Asensio: „Asensio sokkal jobb játékos, mint én voltam. A jövő az ő lábaiban van. Kizárólag rajta múlik, hogy mire viszi a futball világában.”

Forrás: El Transistor
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK