Ronaldo Nazário: Majdnem biztos vagyok benne, hogy Cristiano Madridban marad

A brazil legenda a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott. Kifejtette véleményét a Cristiano távozásával kapcsolatos pletykákról, de szóba került Mbappé és Zidane is.

Az elmúlt pár hétben igencsak megszaporodtak a Cristiano távozását erősítő pletykák. Amióta a spanyol adóhatóság rászállt a portugálra, számos médium kezdte el emlegetni a PSG vagy éppen a Manchester United nevét, mint lehetséges célpontokat a támadó számára. A helyzetről Florentino Pérez is elmondta a véleményét, de olyan neves korábbi futballisták is nyilatkoztak már az ügyben, mint például Christian Karembeu.

Ronaldo Nazário, a Real Madrid egykori klasszis támadója a következőképp fogalmazott Cristiano helyzetéről:

„Majdnem biztos vagyok abban, hogy Cristiano Madridban fog maradni.

Egy olyan játékost, aki szezononként 50 gólt lő, senki sem fog elengedni. Cristiano kezében van a döntés, és habár nem ismerem a sérelmeit, nem gondolom, hogy bármelyik másik csapatban jobb helye lenne, mint a Real Madridban."

Cristiano Ronaldo

A Fenomén természetesen a Monaco üdvöskéjéről, Kylian Mbappéról is elmondta a véleményét. Szerinte Mbappé készen áll arra, hogy a Madrid játékosa legyen. „Nagyszerű játékosnak tartom" – fogalmazott az olasz lapnak -, „de erről természetesen Zidane és Pérez dönt."

Amikor Zidane sikerei kerültek szóba, természetesen nem fukarkodott a dicsérettel:

„Ha olyan játékos voltál, mint ő, akkor a véredben van a futball.

Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy zsinórban kétszer nyer majd Bajnokok Ligáját, de nála jobban senki sem érdemli meg a sikereket. A játékoskarrierje során felhalmozott tapasztalatok segítették őt hozzá, hogy egy olyan nagy igényeket támasztó közönség szívét is elnyerje, mint a Real Madridé."

Ronaldo Nazário, Zinédine Zidane

Szóba került a cardiffi finálé is: „Csodálatos döntő volt, ráadásul sokkal kiélezettebb, mint a két évvel ezelőtti Juventus-Barça összecsapás A második félidőben egyértelműen a Real Madrid volt a jobb csapat. Domináltak, labdát birtokoltak, minden téren az ellenfelük fölé nőttek. Mindegyikben.”

Ronaldo saját szerepét és jövőjét is értékelte: „Ami engem illet, nagyon jól érzem magam a klubnál. Florentinóval most egyeztünk meg, hogy a továbbiakban is nagykövetként fogok tevékenykedni. Nagyon jól érzem magam itt, és azt hiszem, nem kell elmagyaráznom, hogy mit jelent számomra a Madrid, de a jövőmről nem tudok nyilatkozni. Úgy érzem, hogy készen állok valami másra, habár az edzőség egyáltalán nem vonz. Gondoltam már arra, hogy részvényes leszek egy másod- vagy harmadosztályú spanyol csapatnál, és megnézem, hogy az elképzeléseim miként működnek a valóságban. A saját futballiskoláim is sok időt vesznek el az életemből, hiszen a világ minden pontján nyitottam már ilyen intézményeket, még Kínában is. Hogy visszatérek-e az Interhez? Ezen még nem gondolkoztam, de nem tartom kizártnak. Már a Suning befektetőcsoport érkezése előtt is hangsúlyoztam, hogy az Internazionale kiemelt helyet foglal el a szívemben.”

Végül a Donnarumma körül kialakult botrányhoz szólt hozzá.

A futball mára egy túlságosan is nagy biznisz lett,

és sokszor nem csak maguk a játékosok döntenek egy-egy ügyben. Sokan elfogadhatatlannak tartják, hogy nem egyezett bele a szerződéshosszabbításba, de ha ilyen szélsőségesen gondolkozunk, akkor a labdarúgók egy jelentős részét lehetne megbélyegezni árulóként. Szerintem még lesznek fejlemények az ügyben, mert senki sem akarja kockáztatni, hogy Gigio egy teljes évet a lelátón töltsön.”

Forrás: gazzetta.it
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK