Marcelo: Halálig kitartunk Cristiano mellett

Az előszezoni edzőtábor harmadik napján a csapat második számú kapitánya, Marcelo válaszolt az újságírók kérdéseire.

Előszezon: „Mindig izgalommal várom az új idényt. Minden évben az a célom, hogy a lehető legtöbb erőfeszítést tegyem meg a csapat sikereinek érdekében. Próbálok jó formában lenni, ehhez pedig az előszezon a kulcs. Az ilyenkor elvégzett megfelelő felkészülés teszi lehetővé, hogy trófeákért küzdjünk a szezon során. Már a sokadik évemet töltöm Madridban, de a motivációm és a lelkesedésem mit sem változott. Próbálok új kihívásokat keresni, és a hátam mögött álló tapasztalattal iránymutatást adni a klub fiataljainak.”

„A tavalyi előszezon is remekül sikerült. Az utolsó hónapokban rengeteget számít a jó erőnlét, ez akár még a különbség is lehet győzelem és vereség között.”

Theo: „A Real Madridban régóta nem járt már hasonló stílusú játékos, mint én, egy szárnyvédő,  de mindig is meg kellett küzdenem a helyemért. Theo még nagyon fiatal, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy nagy segítség lesz a Real Madrid számára. Bízom benne, ahogy a többi csapattársa és az edző is. Azért van itt, hogy segítse a csapatot.”

A keret: „Nehéz megmondani, hogy az idei játékoskeretünk jobb-e, mint a tavalyi. Egészen elképesztő futballistáink vannak, de nehéz lenne összehasonlítani a távozókat és az érkezőket. A lehető legjobb állapotban vagyunk, és természetesen a célunk nem más, mint minden elérhető trófea begyűjtése.”

„Az előző szezonban bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyertünk, két nagyon nehéz versenysorozatot, de mindig van lehetőség a fejlődésre. Nehéz lesz felülmúlni a tavalyi eredményeinket, de tisztában vagyunk azzal, hogy milyen utat kell bejárnunk a sikerekhez. A kemény munka a legfontosabb eleme a mi gépezetünknek. Ebben a szellemben kell dolgoznunk: munka, munka és még több munka.”

Barátságos összecsapás az MLS All-Star ellen: „Számunkra nincsenek barátságos mérkőzések. Mindig győzni akarunk. Az előszezoni találkozók mindig különlegesek, de egy ilyen együttes ellen pályára lépni igazi kuriózumnak számít. Valamennyire én is követem a ligájukat. Folyamatosan fejlődik, néhány éven belül pedig egy igazán nagyszerű bajnokság lesz.”

Cristiano Ronaldo: „Nem beszéltem vele a jövőjéről. A csapattársai mögötte állnak, egészen a halálig. Ő is tudja ezt. A médiát nem szeretném véleményezni, önök egyébként is jobban tudják, hogy hogyan működik ez. Beszélünk majd erről, ha csatlakozik hozzánk.”

Zidane: „Nagyon egyszerű dolgokat kér tőlünk: dolgozzunk keményen, anélkül, hogy jobbnak gondolnánk magunkat másoknál. Azt szeretné, ha minden tőlünk telhetőt megtennénk a csapat sikereinek érdekében. Az ő elméjében minden a munka körül forog.”

Mourinho: „Nem találkoztam vele, amióta elhagyta Madridot. Bosszú? Egyáltalán nem fogalmazódott meg bennem ilyesmi. Sokat segített nekem a fejlődésemben, egyébként pedig semmilyen problémám nem volt vele, így nyilvánvalóan nincs okom arra, hogy vissza akarjak vágni egy korábbi sérelemért. Ő a világ egyik legjobb edzője, különleges lesz összecsapni az általa irányított együttessel.”

Jövő: „A Real Madrid az otthonom. Nagyon jól érzem magam itt, és még sok évig szeretnék a csapattal maradni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK