Gareth Bale: Nem fordult meg a fejemben a távozás gondolata

Az előszezon megpróbáltatásai közepette Bale szakított időt arra, hogy leüljön beszélgetni a MARCA újságírójával. Az interjú során több érzékeny témát is érintettek a felek, de az mindenki számára világossá válhat, hogy Gareth fejében meg sem fordul a távozás, még az esetleges angliai hazatérés gondolata sem. Tudja, hogy nagyon nehéz idényt hagyott maga mögött, ugyanakkor csapatszinten rendkívül eredményes lehetett. Most csak a jövőre gondol, keményen dolgozik, hogy segíthesse csapatát. Igen, ő Gareth Bale.

Kezdésképp beszéljünk kicsit az érzésekről, amelyek kavarognak benned így az előszezon kezdetén. Az előző idényben több fizikai problémád is volt…
Nyilvánvaló, hogy nehéz lesz az előszezon, hiszen keményen dolgozunk annak érdekében, hogy megfelelő formába lendüljünk. Az előszezon célja, hogy a lehető legrövidebb idő alatt felkészüljünk a következő idényre.

Hogy van a bokád?
Jól, igaz, a túra eddigi szakaszaiban nem terheltem annyira azt a területet, hogy kimondhassuk, teljesen felépültem. A fájdalomnak köszönhetően az előző idényben nagyon nehéz volt formába lendülnöm. Keményen dolgoztam a felépülés érdekében, így most teljes erővel az előszezonra koncentrálhatok. Zavart, ami a tavalyi idény során történt, hiszen játékosként mindig az a célod, hogy minél előbb visszatérj, segíts a csapatodnak, a legjobb formádban legyél. Talán nem kellett volna már olyan hamar erőltetnem a visszatérést, de most nem érzek fájdalmat, és ez a lényeg. Erősítettem a bokámat, készen állok.

Visszatekintve, ez volt pályafutásod legnehezebb idénye?
Nos, januárig minden kiválóan alakult számomra. A sérülésem egyszerű balszerencse, a futballban elkerülhetetlen, hogy kapsz egy rúgást a bokádra. Nagyon nehéz időszak volt, de a legfontosabb, hogy nagy trófeákat nyertünk.

Gondolkodtál már azon, ami Cardiffban történt? A kispad, a pályára lépésed, a kupa… Nem lehetett egyszerű.
Az igazat megvallva, a döntő előtti öt-hat héten végig keményen dolgoztam, hogy formába lendüljek. A legnagyobb jutalom az volt, hogy ott ülhettem a padon, hiszen ha nem csinálom végig mindazt, akkor még a padon sem lett volna helyem. Keményen edzettem, akár 12 órát is egy nap, hogy ott lehessek, hogy rendben legyen a bokám. A nekem jutó percekre a lehető legnagyobb jutalomként tekintek. Hihetetlen érzés volt magasba emelni a trófeát a családom és a barátaim előtt.

Mit vársz az előtted álló idénytől?
Egy jó előszezont, ami lehetővé teszi, hogy százszázalékosan kezdjük az évet. Amikor visszatértem a sérülésemből, nagyjából 50 százalékos állapotban voltam, megpróbáltam javulni, de a bokám nem engedte. A legnagyobb célom, hogy jó formába kerüljek és játszhassak a Real Madridért.

A legjobb vagy a szokásos Gareth Bale-t láthatjuk majd?
Megpróbálom úgy alakítani a dolgokat, hogy ez legyen a legjobb idényem, ahogy mindig is tettem. Ha elkerülnek a sérülések, nagyszerű idényem lehet. Most kell jó formába lendülnöm, hogy később ne sérülhessek meg.

Napvilágot látott néhány pletyka a jövőddel kapcsolatosan. Megfordult a fejedben a távozás gondolata?
Nem. Mindent a sérülésem nehezített meg számomra az előző idényben, semmi más. Még mindig képes vagyok arra, hogy jól futballozzak, de ehhez a lehető legjobb állapotban kell lennem. Ha minden rendben az egészségemmel, akkor újra a legjobb Gareth Bale-t láthatják majd a pályán. Hosszú időre szóló szerződést írtam alá Madridban, és boldog vagyok a klubnál. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű idény vár ránk. A célom, hogy itt szerezzem a góljaimat. 

Igaz, hogy a Manchester United meg akart szerezni?
Az igazság az, hogy semmi ilyenről nem olvastam. Brit játékos vagyok, így mindig szóba kerül majd a hazatérésem. Ugyanez volt Beckham esetében is. Ez nem újdonság. Örömmel tölt el, hogy a Real Madridban játszhatok, és bár az érdeklődés valóban érdeklődés, ha nincs konkrétum, nincs ajánlat, akkor nincs miről beszélni.

Érzed Zidane támogatását? Beszéltetek már egymással?
Csak néhány napja vagyunk itt, még nagyon sok van hátra az előszezonból. Sok időnk van még a felkészülésre, aztán meglátjuk, hogy mi történik.

Gondoltad volna, hogy Zidane ilyen hamar sikeres lesz?
Talán voltak, akik nem gondolták, hogy ez fog történni, de a csapat mellette állt, keményen dolgoztunk az irányítása alatt, mindent a csapatért tettünk, így sikerült címeket nyernünk. Ugyanezen az úton akarunk továbbhaladni, meglátjuk, mit hoz számunkra a jövő.

Mit gondolsz, sikerül majd begyűjteni mind a hat trófeát?
Egyértelmű, hogy ez rettentően nehéz dolog. Egy címet sem egyszerű nyerni, akkor gondolj bele, mennyire nehéz hatot… Ugyanakkor éppen ezért vagyunk itt. Mindent meg akarunk nyerni, ez a terv, és hiszünk benne, hogy sikerülni is fog. Nyilván ehhez szerencsére is szükségünk lesz.

Ki lehet Bale legnehezebb ellenfele, aki meggátolhatja a sikerek elérésében?
Magabiztos vagyok. Fontos, hogy jó előszezont tudjak majd magam mögött, fittnek és erősnek kell majd lennem. Ahogy már mondtam, a legfontosabb, hogy elkerüljenek a súlyos sérülések. Kisebb akadályok mindig jönnek egy idény közepette. A legfontosabb, hogy a játékra tudjak koncentrálni.

Tisztában vagy azzal, hogy egyre nehezebb lesz bekerülni a kezdőcsapatba?
Lehetséges, de épp ezért vagyok itt. Azért játszom Madridban, a világ legjobb klubjában, hogy a lehető legtöbb trófeát nyerhessem meg. Mindannyian játszani akarunk, ezért mind keményen dolgozunk. Ez a játék nem csak 11 emberről szól. Zidane rotálni akar, így mindenki lehetőséghez juthat. Úgy vélem, a legfontosabb, hogy arra koncentráljunk, amit nyerni akarunk. Az előző idényekben jól teljesítettünk a bajnokságban vagy a Bajnokok Ligájában, tavaly viszont mindkettőt sikerült megnyernünk, ennek pedig pont a rotáció volt az oka. A játékosok frissebbek voltak. Ez egy nagyszerű dolog, hiszen mindenkinek van ideje a regenerálódásra, ráadásul a győzelemből mindenkinek ki kell vennie a részét.

Mit gondolsz, ez pályafutásod legjobb kerete?
Nagyszerű csapatunk van. Ha valaki nem alkalmas a játékra, akkor van más, aki képes ugyanazt a szintet hozni. Nagyon erős játékosok érkeznek a padról is, ez pedig fontos az idény egészét tekintve.

Mit gondolsz, Cristiano tényleg távozni akar?
Nem olvastam híreket, és ötletem sincs afelől, hogy mi fog történni. Nézd, csak tegnap tudtam meg, hogy Lukaku a Manchester United csapatához szerződött… Tényleg nem tudom.

De Te arra számítasz, hogy továbbra is együtt játszhattok Madridban, ugye?
Természetesen. Együtt nyertünk már címeket, jól kijövünk egymással, nincs szükség a változásra.

Úgy gondolod, veletek marad?
Erről őt kellene megkérdeznetek.

Te is meglepődtél Asensio teljesítménye miatt?
Nem. Nagyon jól teljesít, mind a mérkőzéseken, mind az edzéseken. Nagyszerű pillanatokat élt át az előző idényben, kiváló játékos. Remélem, idén a megkezdett úton halad majd tovább. Természetes dolog, hogy Madridban kiváló játékosok rúgják a bőrt.

Mi a véleményed Kylian Mbappéról?
Nem láttam sokat játszani. Nem sűrűn nézek futballmérkőzéseket, de tudom, hogy tehetséges labdarúgó, és ha még ezen a nyáron leigazolja őt a klub, az azért lesz, mert remek szezont tudhat maga mögött. Remélem, a csapat segítségére lesz, amennyiben végül nálunk köt ki.

Még mindig hiszel abban, hogy hazád válogatottjával ott lehetsz a világbajnokságon?
Persze. Négy összecsapás vár még ránk, s csupán négy pontra vagyunk a kvalifikációt érő helyezésektől. Versenyben vagyunk, s amíg adott a lehetőség, küzdeni fogunk ellenére annak, hogy nem lesz könnyű. A szerencsére is szükségünk lesz.

Melyik csapat lehet a Real Madrid fő riválisa a trófeákért folytatott küzdelemben?
A szokásos klubok: néhány angol csapat, a Bayern, a Barcelona, a Juventus, illetve a PSG… mint mindig. Bármelyikükkel is hoz össze a sors, győznünk kell. Ez az út vezet a sikerhez.

Jogosnak érzed a BBC-t ért kritikákat? Mit üzennél azoknak, akik szerint a csapat jobban teljesít a BBC nélkül?
Mindenkinek megvan a maga véleménye, és ezt jogukban áll elmondani.

A Real Madrid a BBC-vel is nyert trófeákat…
A tények önmagukért beszélnek. Az emberek mondhatnak bármit, a döntéseket végül úgyis az edző hozza meg.

Jól érzed magad Benzemával és Cristianóval az oldaladon?
Igen. Sok időt töltöttünk egymással a pályán, ez pedig kényelmesebbé teszi a dolgokat mindhármunk számára, és persze sok mindent nyertünk már együtt. Az edző döntése, hogy milyen felállásban játszik a csapat, mi pedig igyekszünk a lehető legjobban teljesíteni.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK