Sergio Ramos: Reméljük, hogy ez volt Neymar utolsó mérkőzése a Barcelonában

A Barça elleni kudarcot követően Sergio Ramos, Dani Ceballos és Jesús Vallejo válaszolt az újságírók kérdéseire.

Sergio Ramos
Értékelés:
„Talán mondanom sem kell, hogy nem ilyen eredménnyel szerettük volna befejezni az összecsapást. Ha egy El Clásicón lépünk pályára, akkor normál esetben nincs probléma a játékosok motiváltságával. Szeretném hangsúlyozni, hogy még közel sem értünk a felkészülés végére, még bőven van idő fejlődni és változtatni, ahogy a mérkőzésen is feljavultunk az első 10 percet követően. Még az egyenlítést is sikerült kiharcolnunk. Túl kell lépnünk ezen a vereségen, és muszáj folytatnunk a kemény munkát.”

„A Barcelona teljes erőbedobással, intenzíven kezdte a találkozót, és sikerült kihasználniuk a helyzeteiket. Éreztük, hogy valami nincs rendjén. Feltoltuk a védekezést és már viszonylag magasan megkezdtük a letámadást, egészen addig folytatva ezt, amíg nem sikerült felállnunk a kétgólos hátrányból. Végül egy rögzített helyzetből szerezték meg a mindent eldöntő találatukat. Sokat tanulhatunk ebből a kudarcból.”

Előszezoni felkészülés: „Az előszezon arról szól, hogy felvedd a mérkőzések ritmusát, jó formába hozd magad, és önbizalmat gyűjts. Nem szabad elfelejtenünk, hogy szép dolgokat is láthattak a szurkolóink az elmúlt három összecsapáson. Garantálhatom, hogy az előttünk álló mérkőzéseken nem lesz gond a motivációval, és mindent bele fogunk adni. Habár vereséget szenvedtünk, jó érzés, hogy lejátszottam az első mérkőzésemet. Már nagyon vártam, hogy újból pályára léphessek.”

Neymar: „Mindenki szabadon dönthet a jövőjéről. A mérkőzés után mezt cseréltem vele, mert nagyon remélem, hogy ez volt az utolsó mérkőzése a Barcelonában. Ha távozik, akkor eggyel kevesebb dolog miatt kell aggódnunk a következő idényben.”

Villar: „Mint a nemzeti válogatott csapatkapitánya, aggaszt, hogy hamarosan világbajnoki selejtezőt kell játszanunk Olaszország ellen, és a szövetség még nem választott elnököt. Többet nem mondhatok, sem a korrupciós ügyről, sem Villar úr lehetséges utódairól, mert nem ismerem a részleteket.”

Dani Ceballos
„Fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolóink. Ami a mérkőzést illeti, a pozitívumokra kell koncentrálnunk. Például arra, hogy a csapat az utolsó percig küzdött, vagy hogy két gólt lőttünk a világ egyik legerősebb csapatának. Természetesen tanulnunk kell a hibáinkból, hiszen hamarosan már egy tétmérkőzésen kell helytállnunk. Most az MLS All-Star elleni meccs következik, ahol remélhetőleg már győztesként hagyhatjuk el majd a pályát.”

Jesús Vallejo
„Egyre jobb erőnléti állapotban vagyunk, de a mérkőzést csalódást keltő végeredménnyel zárult. Ahogy a többiek is elmondták, tanulnunk kell a hibáinkból, de nincs okunk aggodalomra. Folytatjuk a kemény munkát, próbáljuk kapott gól nélkül lehozni a meccseket. Idővel az eredmények is jönni fognak. Sok új játékos van a csapatban. Időre van szükségünk a beilleszkedéshez.”

„Ami engem illet, én nagyon élvezem az ilyen magas iramú mérkőzéseket, ahogy a Zidane-nal való közös munkát is. Ő egy igazi győztes, aki minden találkozót meg akar nyerni.”

Asensio: „A korosztályos válogatottakból már hosszú ideje ismerem őt, és fantasztikus, hogy most a Real Madridnál is csapattársak lehetünk. Nagyon kedvelem őt, emberként és játékosként is.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK