Zidane: Csatárgondok? Meg fogjuk találni a megoldást

A héten útjára indul a labda a Bajnokok Ligájában is, szerda este a Real Madrid hazai pályán fogadja a ciprusi APOEL csapatát.

A mérkőzésről
„Örülünk, hogy végre elkezdődik a Bajnokok Ligája, mindig jó érzés nekivágni ennek a sorozatnak, különösen címvédőként. Tudjuk, hogy egy nehéz év áll előttünk, ezért is haladunk lépésről lépésre. A győzelemre való felkészülés mutatja a címekhez vezető utat. Hosszú az út, ahol számos harcot kell győztesen megvívnunk. Itt a Real Madridnál mindig óriási a nyomás, de már hozzászoktunk. Mi vagyunk a favoritok, de több magas szintet képviselő csapat is a végső győzelemre pályázik. Ez az, ami sohasem fog megváltozni. Tudjuk, mit kell tennünk a sikerekhez, tudjuk, mit kell tennünk, hogy sikeresen indítsuk a Bajnokok Ligáját. Minden mérkőzésen a legjobb formánkat kell mutatnunk, csak így hódíthatjuk el a BL-serleget. Most csak a holnapi találkozóra gondolok, egy tapasztalt, jó csapat lesz az ellenfelünk.”

Ima Cristiano Ronaldoért
„Jó formában van, teljes mértékben a mérkőzésre koncentrál. Boldog, hiszen ismét azt csinálhatja, amit legjobban imád: futballozhat. Örülünk, hogy visszatér a csapatba. Fizikálisan és mentálisan is nagyszerű állapotban van. Izgatottan várjuk a találkozót, nagyon fontos láncszeme a csapatnak. Holnap játszani fog, de hétvégén még ki kell hagynia a bajnokit. Remélem, az lesz idén az utolsó mérkőzés, ahol nem áll a rendelkezésünkre.”

Zidane

Egy igazi vezér
„Csak annyit szeretnék, hogy Cristiano maradjon velünk, ennyi az egész. Nem beszélhetünk függőségről. Azt szeretném, ha mindig, minden játékosom bevethető lenne. Cristiano nem csak gólokat szerez, hanem a csapat egyik vezére is. Mindig győzni akar, és ezt nyomatékosítja a csapattársai felé is. Boldogok vagyunk, amikor velünk van. Azért vagy itt, hogy végezd a munkádat, ahogyan én is ezért vagyok itt, igyekszem a lehető legjobban ellátni a rám bízott feladatokat. Ezzel a kerettel bármi lehetséges. Nem fogom megváltoztatni az elképzeléseimet, bízom a játékosaimban.”

Eredménytelenség
„Valami hasonló történt a tavalyi szezonban is, zsinórban többször is döntetlent játszottunk. Nem számítottunk erre, de benne van a futballban. Nem fog megváltozni a felfogásunk, tovább folytatjuk a kemény munkát, fejlődni fog a játékunk és jönni fognak a győzelmek. Hosszú a szezon, ilyen bármikor előfordulhat.”

Csatárerősítések?
„Januárig semmit sem tudunk tenni. Próbáltunk igazolni, de nem jártunk sikerrel. Tavaly volt Morata, Mariano, most csak Mayoralra számíthatunk. Úgy tűnhet, hogy nincs "kilencesünk", de ez nem igaz. Nem akartam, hogy Morata elmenjen, de ő többet akart játszani, ezt pedig tiszteletben kellett tartanunk. Meg fogjuk találni a megoldást. Bízom Mayoralban, fiatal és minél jobban vágyik arra, hogy bizonyíthasson. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond.”

Mayoral
„Holnap velünk lesz, azért vagyok itt, hogy döntéseket hozzak. A játékosok tudják, hogyan fogunk játszani. Ő most új lehetőségeket nyit számunkra.”

Zidane

Kihagy a koncentráció
„Folyamatosan dolgozunk ezen is hétközben, de a mérkőzésen szinte kivédhetetlen. Ilyen a futball, néha el kell buknunk, hogy fejlődhessünk, ez a játék része. Próbáljuk a minimumra redukálni a hibáinkat.”

Ceballos
„A Real Madrid az otthona, és nagyon jól dolgozik. Még csak most érkezett, időre van szüksége. Egy kulcsjátékos, aki fontos szerepet fog játszani a csapat életében, de még idő kell ehhez. Még csak most kezdődött el a szezon, tetszik az eddigi hozzáállása és a játéka.”

Varane és Asensio
„Varane jól mozgott, teljesen felépült, újra visszatért a csapatba. Marco többé-kevésbé rendbe jött, de még egy kis időre van szüksége.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK