Mayoral: Zidane hatalmas mértékben befolyásolta a karrierem alakulását

A saját nevelésű Borja Mayoral a RealmadridTV Campo de estrellas c. műsorának vendége volt.

Gyermekkor: „Először talán hároméves koromban rúgtam bele először egy focilabdába, amikor a testvéremmel labdáztunk a házunk folyosóján. Néha előfordult, hogy eltörtünk néhány dolgot, ilyenkor az édesanyánk nagyon leszidott minket.” (nevet)

„De a futball volt az, amit igazán szerettünk. Ha végeztünk az ebéddel, akkor mindig kirohantunk az utcára, hogy játszhassunk. Krétával rajzoltuk meg kaput az aszfaltra, igazi street football volt. Mindketten választottunk egy-egy játékost. Én mindig Raúl voltam. Ha gólt lőttem, úgy ünnepeltem, mint ő.”

Kezdetek: „Az első együttesem egy futsalcsapat volt a szomszédságomból. Aztán váltottam: a Parlába igazoltam, ahol hét főből állt egy csapat. Egy sikeres torna után rengeteg madridi csapat kezdett el érdeklődni irántam, de természetesen engem csak a Real Madrid érdekelt igazán. Ott kezdtem el először nagypályás focit játszani. Rengeteg ember volt a Valdebebas létesítményei körül, amikor először megérkeztem. Azt hiszem, sosem láttam még olyan sok futballcipőt egyszerre, mint akkor.”

Borja Mayoral 18 évesen

„Az édesanyám heti háromszor vitt el az edzőközpontba. Jöhetett közlekedési dugó, hőség, eső, fagy, mi mindig mentünk. Mivel sietnünk kellett, mindig a kocsiban öltöztem át az iskola után. Nagyon sokat köszönhetek a szüleimnek, a jó és a rossz időkben is egyaránt ott álltak mellettem. Ezt sosem fogom elfelejteni.”

Real Madrid: „Juanjo Vallina öt évig volt az edzőm. Nagyon szigorú volt, de utólag visszatekintve már tisztán látom, hogy ez nagyban hozzájárult a fejlődésemhez. Volt egy nagyon jó szezonom, amikor rengeteg gólt szereztem. Ennek köszönhetően több korosztályt ugrottam egyetlen nyár alatt, így utána már idősebb srácok ellen játszottam minden egyes meccsen. Mindig is felnéztem Benzemára, aki szinte a teljes madridi pályafutásom alatt az első csapat támadója volt. Most úgy érzem, hogy egy álmom vált valóra azzal, hogy mellette játszhatok.”

Bizalom: „Zidane hatalmas mértékben befolyásolta a karrierem alakulását. Amikor egy edző megadja számodra az esélyt, hogy egy Real Madrid szintű csapatban játszhass, ilyen minőséget képviselő társak mellett, az természetesen rád is hatással van… az ő irányítása alatt debütáltam a Castillában is, egy Getafe B elleni találkozón. Akkor eléggé izgultam, de egyben nagyon izgatott is voltam, hogy vajon képes voltam-e megérteni az elképzeléseit.”

Borja Mayoral (U19-es Európa-bajnokság)

Felnőtt csapat: „Amikor végeztem az U19-es Európa-bajnokságon, akkor szinte nem is pihentem semmit, hiszen csatlakoztam a Real Madrid első csapatának előszezonjához. Elképesztő élmény volt velük lenni. Ismét úgy éreztem, hogy az iskolapadban vagyok. Nagyon sok dolgot kérdezgettem a társaimtól, tényleg nem szembesültem ilyennel még azelőtt. Kaptam néhány percet az Audi-kupában, nem sokkal később pedig tétmérkőzésen is debütáltam, méghozzá a Las Palmas ellen.”

Visszatérés: „A Wolfsburg volt a legjobb választás a kölcsönjátékom szempontjából. A kezdőcsapatba végül nem tudtam beküzdeni magamat, de a céljaid eléréséhez vezető út nem arannyal van kikövezve. A sikerhez szenvedned kell. Amikor visszatértem Németországból, nem gondoltam, hogy Zidane meghív majd a csapat előszezonjára, de azt mondta nekem, hogy szeretné, ha a teljes idényt itt tölteném el. Ez egy valóra vált álom volt számomra. Most a világ legnagyobb klubjának vagyok az egyik játékosa és a világ legjobbjaitól tanulok minden egyes nap. Hosszú szezon áll előttünk, és én nagyon keményen fogok dolgozni, hogy a jövőben is megkapjam az esélyt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK