Ramos: A meghozott áldozatoknak köszönhetően jutottunk fel a csúcsra

Sergio Ramos, a királyi gárda hátvédje nyilatkozott a France Football munkatársainak.

Tizenegyesek: „Nálunk nincsen vita abból, hogy ki lője a büntetőket. Ez a kiváltság Cristianót illeti meg, amennyiben pedig ő nincs a pályán, akkor én hajtom végre az ítéleteket. A mérkőzések előtt ki szoktunk jelölni egy harmadik számú lövőt is, de ez általában mindig más játékost takar. Neymar és Cavani? Mindketten nagyszerű játékosok, biztosan meg fogják találni a megoldást.”

Aranylabda-jelölés: „Nagyon örülök, hogy ismét bekerültem az Aranylabda jelöltjei közé. Az egyéni díjak is a közösen elvégzett munkának köszönhetőek, de ez mégiscsak egy személyes visszajelzés arról, hogy jól végzed a dolgodat. Ez a harmincfős lista a világ legjobb labdarúgóit tartalmazza, így boldoggá tesz, hogy én is rajta lehetek.”

Sergio Ramos (2017)

Győzelmek: „Néhányan azt akarják, hogy elhiggyük: mi vagyunk a Real Madrid, ezért alanyi jogon jár nekünk a győzelem, és nem is kell megdolgoznunk érte. Nincsen igazuk. A klub történelme és a megnyert trófeák mind a lemondáson, az áldozathozatalon alapszanak. Ahhoz, hogy eljussunk a csúcsra, jó néhányszor kellett sáros gyepszőnyegen játszanunk, vagy vérző térddel lesétálnunk a pályáról…”

Zidane: „Én nagyon hűséges személyiség vagyok. Kiváló a kapcsolatunk Zizouval, mert mindketten a nyílt, egyenes beszédet szeretjük. A mi barátságunk nem csak szakmai alapokon nyugszik. Őszintén tiszteljük, csodáljuk egymást. Maradona egyszer valami olyasmit mondott, hogy egy dolog legyen fekete vagy fehér, de semmiképpen nem szürke. Ez jól jellemzi a Zidane-nal való kapcsolatunkat. Mindig teljes őszinteséggel beszélünk egymással, semmit sem titkolunk el.”

Döntő szerep a fontos mérkőzéseken: „Ha azt kérdezitek, hogyan vagyok képes ennyiszer betalálni kiélezett szituációkban, akkor csak annyit mondok, hogy a végsőkig hiszek magamban, és hajlandó vagyok az utolsó lélegzetvételemig küzdeni minden egyes összecsapáson, sőt ezt meg is követelem önmagamtól. Nem számít sem az eredmény, sem az, hogy hány perc van még vissza a találkozóból, én küzdök. Amikor mások leblokkolnak a teher alatt, akkor azt hiszem, hogy én képes vagyok cselekedni.”

Forrás: francefootball.fr; as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK