Luka Modrić: Nem a mezszámom a legfontosabb, hanem a teljesítményem

Luka Modrić az UEFA munkatársával beszélgetett a közelgő, Tottenham elleni BL-párharcot megelőzően. A horvát középpályás mesélt arról, hogy milyen érzések kavarognak benne így, hogy egykori csapatával kell szembenéznie.

A Real Madrid játékosaként most a korábbi csapatod, a Tottenham lesz az ellenfeled. Milyen emlékeket őrzöl a klubról?
Az első olyan klubom volt, ami egy számomra idegen országban játszik. Négy csodálatos évet töltöttem ott, a szurkolók lenyűgözően bántak velem. Csak jó emlékeim vannak a londoni időszakról. Kár, hogy a Wembley-ben, és nem a White Hart Lane-en lépünk majd pályára, de ez is egy csodálatos stadion, megtiszteltetés lesz ott játszani. A Tottenham rengeteget erősödött az elmúlt időszakban, erős befektetéseik voltak, új edzőközpontnak és stadionnak is örvendhetnek. A Spurs egy olyan csapattá avanzsált, amely tényleg képes versenyezni a Premier League első helyéért. Megérdemlik a tradícióik és a szurkolóik miatt is. A legjobbakat kívánom nekik, persze nem erre a két mérkőzésre.

A Tottenham után a Real Madrid volt a következő állomás. Mekkora előrelépés volt számodra az a transzfer?
A Spursnél töltött négy év alatt a lehető legtöbbet fejlődtem, ám azt követően úgy éreztem, új kihívásra van szükségem, ha ismét szintet akarok lépni. A Real Madrid volt számomra az ideális klub, így amikor megtudtam, hogy érdeklődnek irántam, semmin sem kellett gondolkodnom. Az a transzfer segített abban, hogy a következő szintre léphessek. Pályafutásom legjobb teljesítményét nyújtom itt, és mindegy egyes nap egyre jobban érzem magam. Különleges dolog a Santiago Bernabéuban pályára lépni. Ez a legjobb stadion, amiben valaha is játszhattam, mindegy egyes pillanatot élvezek. Remélem, hogy még sok évet tölthetek itt.

Zidane-ról is szeretnélek megkérdezni. Mivel támadó középpályásként kezdted a pályafutásod, biztosan az ő játékát csodáltad gyerekkorodban. Milyen érzés egy ekkora legenda kezei alatt dolgozni?
Különleges érzés, hogy ő tartja az edzéseinket nap mint nap, mindannyian élvezzük a helyzetet. Az elmúlt néhány évek sikerei neki köszönhetők. Nyugalmat és stabilitást hozott a csapatba, nagyon pozitív légkört teremtett. Minden egyes játékosát biztosítja arról, hogy fontos szerepe van a csapatban, így mindenki érezheti, hogy értékelik a munkáját. Egy ekkora klubnál nagyon nehéz elérni ezeket a dolgokat, de Zizou képes erre. A személyisége és karaktere nagyon fontos szerepet játszik a csapat életében, mind nagyra értékeljük ezt az oldalát. Csapattá formálta a keretet alkotó játékosokat. Edzői munkája során is megtartotta azokat az értékeket, amik nagyszerű játékossá tették őt korábban.

A Real Madrid történelme a Bajnokok Ligája-győzelem szinonimája is lehetne. Érkezésed óta már három BL-trófeát is nyertél a klubbal. Mit jelent ez számodra?
Már az is különleges érzés, hogy valaki a Real Madrid játékosa lehet, de trófeákat nyerni ezzel a klubbal még csodálatosabb. A Real Madrid mindenkinél több alkalommal nyerte meg a sorozatot. Boldogsággal tölt el, hogy már háromszor diadalmaskodhattam a klubbal, az pedig még inkább, hogy zsinórban kétszer is felértünk a csúcsra. Lényegében majdnem minden megnyerhető címet bezsebeltünk a közelmúltban, de erősnek kell maradnunk, hogy még több BL-címmel gazdagíthassuk a klub történelmét a következő években.

Az elmúlt néhány év során a világ egyik legjobb középpályása vált belőled, a Real Madrid egyik legfontosabb láncszeme lettél. Büszkeséggel tölt el, hogy te viselheted a klub 10-es mezét?
Óriási büszkeséget érzek emiatt. Ennek a meznek lenyűgöző története van, de ez az én személyes kedvencem is, így amikor felszabadult, mindenképp meg akartam szerezni. Különleges érzés, amikor a kedvenc számod lehet a hátadon, különösen akkor, ha ez a kiváltság a világ legnagyobb klubjánál érhet. Büszkeséggel viselem, de a legfontosabb dolog az a teljesítmény, amit a pályán nyújtok. Ez valójában csak egy szám, ami nagyon sokat jelent számomra.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK