Isco: Bolond, aki még mindig megkérdőjelezi Zidane-t

A csapat spanyol középpályása, Isco is jelen volt a Tottenham elleni összecsapást megelőző sajtótájékoztatón.

A mérkőzés: „A Real Madrid számára mindig különleges erővel bír egy Bajnokok Ligája-mérkőzés. A holnapi összecsapás egy remek lehetőség lesz számunkra, hogy megerősítsék a helyünket a csoport élén. Természetesen jó futballt szeretnénk produkálni, és megszerezni a három pontot. A Tottenham egy nagyon kemény ellenfél.”

Egyensúly: „Zidane sikereinek az a kulcsa, hogy megtalálta a kiegyensúlyozott keret receptjét. Nagyon elégedett vagyok a dolgok alakulásával. Az ő irányítása alatt a valódi posztomon játszhatok, közelebb az ellenfél kapujához, aminek köszönhetően a játék is sokkal jobban megy. Ez önbizalommal ruház fel. Remélhetőleg még sok évig maradhatok ennél a csapatnál. Nem tudom, hogy ez-e a karrierem legjobb időszaka, de én még tovább akarok fejlődni. Öt évvel ezelőtt érkeztem ide, azóta sokkal érettebb játékos és ember lettem.”

Aranylabda: „Nem gondolok erre, csak a jelenre. Elégedett vagyok a közelmúltban történt dolgokkal, és csak az foglalkoztat, hogy a jövőben is nagyon keményen dolgozzak. Természetesen nem tagadom, hogy egy valóra vált álom lenne megnyerni az Aranylabdát, de a mezőny nagyon kiélezett, és csak a mi csapatunkból is számos ember verseng ezért a díjért. Egy jó kollektív szereplés az egyéni díjak megnyerésében is rengeteget segít. Ha azt kérdezik tőlem, hogy Cristiano Ronaldo érdemli-e meg idén az Aranylabdát, akkor azt felelem, hogy igen.”

Isco a Tottenham elleni meccs előtt

Real Madrid: „Nagyon nagy itt a nyomás, folyamatosan győznöd kell. A Real Madrid keretét a világ legjobb labdarúgói alkotják, de én rendelkeztem a szükséges türelemmel, amely az állandósághoz kellett.”

Cristiano gólja a Getafe ellen: „Csak idő kérdése volt, hogy mikor sikerül betalálnia. Ő egy született gólvágó. A bajnokságban talán valóban nem ment olyan jól neki, mint a BL-ben, de ez egyáltalán nem számít. Örülünk a góljának, mert ha jó formában van, rengeteget képes adni a csapatnak.”

A csapat állapota: „Nagyon jó hangulat uralkodik az öltözőben, mindenki bízik a további trófeák megszerzésében. Az elmúlt évünk fantasztikusan sikerült, és legalább olyan sikereset szeretnénk produkálni most is. Mostanában elég sok sérülés sújtja a csapatot, de sokkal erősebbek leszünk, ha mindenki felépül. Töretlenül bízunk Zidane elképzeléseiben. Bebizonyította, hogy mekkora jelentősége lehet egy jól kivitelezett rotálási tervnek. Bolond, aki még mindig megkérdőjelezi őt.”

Mentalitás: „Egyáltalán nem foglalkozom azzal, hogy mit írnak az újságok rólam, vagy hogy egy jól sikerült mérkőzés után én szerepelek-e a címlapokon. Madridban csak akkor szeretnek meg a szurkolók, ha minden meccsen képes vagy jól teljesíteni. Ha elrontasz néhány passzt, akkor már a távozásodról suttognak…”

Tanács: „Hogy mit tanácsolok a fiataloknak? Legyen nyitottak és alázatosak, álljanak készen a tanulásra. Az újságíróknak is hagyniuk kellene a játékosokat csendben dolgozni. Nagyon örülök, hogy olyan fiatal spanyol tehetségek vannak nálunk, mint Asensio és Ceballos.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK