Hierro: Sosem nehezteltem a Real Madridra

A futballtörténelem legkiemelkedőbb védői között számon tartott Hierro adott számos témát érintő interjút.

Isco: „Nehéz véleményt mondanom egy olyan srácról, akit már 15 éves kora óta ismerek. Egy regionális tornán láttam őt először. Elutaztam La Riojába, mert sokan mondták, hogy a Valenciánál van egy srác, akit hatalmas tehetséggel áldott meg az ég. 10 percig néztem a meccset, annyi elég volt, úgy éreztem, hogy mindent láttam. Iscónak arra van szüksége, hogy érezze az edző bizalmát. Ha ez megvan, akkor fantasztikus dolgokra képes a pályán.”

Gareth Bale: „ Egy Forma–1-es autóhoz tudnám őt hasonlítani: akkor képes igazán nagy dolgokra, ha kifogástalan állapotban van, és a csúcsra van járatva. Aki megnézi őt játék közben, az láthatja, hogy egy hatalmas potenciállal rendelkező labdarúgóról beszélünk, de neki is hinnie kell a saját képességeiben. Való igaz, hogy rengeteget bajlódott sérüléssel a madridi szezonjai alatt, de az ő fizikumával és technikai képzettségével előbb-utóbb megérkeznek majd a világklasszis teljesítmények is.”

Fernando Hierro

Távozás: „Sosem nehezteltem a Real Madridra, nem voltak problémáim a klubbal. Mindenkinek meglehet a maga véleménye, de hallott-e bárki az én számból akár egyetlen támadó kijelentést is, mióta eljöttem Madridból? Biztosíthatok mindenkit róla, hogy az elmúlt 14 évben egyszer sem történt ilyen. A Real Madrid mindig is az otthonom volt, az életem. Mindig jól bántak velem, még most is.”

Zidane: „Az ő neve egy egész korszakot fémjelez a Real Madridnál, mely napról napra csak gyarapszik. Már 101 mérkőzés óta áll a csapat élén, de úgy érzem, mintha csak tegnap nevezték volna ki őt. Hét trófea, köztük két Bajnokok Ligája-siker. Joggal beszélhetünk a Zidane-éráról. Az ő jelenléte minden madridistát boldoggá tesz, és úgy vélem, hogy a klubnak is az a célja, hogy minél tovább tartson ez az időszak.” 

Korszakok: „Hogy jobb-e a mostani Real Madrid, mint aminek én is tagja voltam? Az ilyen jellegű kérdéseknél mindig az én generációm mellett teszem majd le a voksomat, egyszerűen a csapattársaim iránti tiszteletből és szeretetből. De kétségtelen, hogy fantasztikus dolgokat láthatunk jelenleg is. A keret csodálatos játékosokból áll, fiatalokból és tapasztaltabbakból egyaránt.”

Cristiano Ronaldo: „Hiányzik, ha éppen nincs ott a pályán, elvégre egy olyan futballistáról beszélünk, aki a statisztikái szerint minden egyes mérkőzésén gólt szerez. Négyszer volt képes megnyerni az Aranylabdát egy olyan évtizedben, melyből számos esztendőben dominált a Messi vezette Barcelona – ez elképesztő eredmény.”

Forrás: goal.com; as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK