Cristiano Ronaldo: Eredményes pályafutásra vágytam

Cristiano Ronaldo zsinórban második éve zsebelheti be a FIFA legnagyobb egyéni elismerését, a The Best-díjat. A londoni díjátadó után a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség munkatársai beszélgettek az újdonsült győztessel.

Cristiano, ez a díj történetének második éve, és te már másodjára nyered meg a trófeát. Milyen érzés?
Csodálatos elismerés. Tényleg szeretném megköszönni a csapattársaimnak. Ez egy újabb mérföldkő a pályafutásomban, egy pillanat, ami mély érzelmeket rejt magában.

Ötödik alkalommal választanak meg a világ legjobb játékosának, ha a FIFA összes trófeáját számításba vesszük ( FIFA Év Játékosa, FIFA Aranylabda, The Best). Ez a tény minden idők legjobbjai közé emel téged?
Boldog vagyok, hogy én nyertem ma este. Az eredeti tervem az volt, hogy eredményes karriert szeretnék befutni, és úgy vélem, ez sikerült. Nyilvánvaló, hogy büszkeséggel töltenek el a megszerzett trófeák, valamint a tudat, hogy minden idők egyik legeredményesebb játékosa vagyok az egyéni címek tekintetében. Ez életem egyik felejthetetlen pillanata, ami arra sarkall majd, hogy továbbra is a legmagasabb szinten teljesítsek.

És a további címek a Real Madriddal?
Igen, természetesen erre is gondolok. A klubvilágbajnokság már látótávolságon belül van, és szeretnénk újra megnyerni a sorozatot. Az új idényben már diadalmaskodtunk az UEFA-szuperkupában és a spanyol szuperkupában is. A Real Madridnál megvan a lehetőséged arra, hogy mindent megnyerj.

Ráadásul nemrég a győzelem útjára tértetek Portugália nemzeti csapatával is.
Igen! Hihetetlen fontossággal bír a 2016-os Európa-bajnokság megnyerése, nemcsak az ország számára, hanem az én szemszögemből is, hiszen hiányzott egy, a nemzeti csapattal szerzett trófea a gyűjteményemből. Istennek hála sikerült nyerni. Ami az idei évet illeti, szintén jól teljesítettünk. Nem volt egyszerű kvalifikálni a világbajnokságra, de végül sikerült. A stábtól a játékosokig mindenki tudta, hogy a lehető legkomolyabban kell vennünk a selejtezősorozatot. A legutolsó mérkőzésünk, a Svájc ellen aratott győzelmet követően aztán kijutottunk a soron következő világbajnokságra.

Beszéljünk egy kicsit Oroszországról. A konföderációs kupa során már ellátogattatok az országba.
Játszottam már néhányszor Oroszországban. Volt szerencsém már Bajnokok Ligáját is nyerni ott, úgyhogy mondhatom, egy olyan országról beszélünk, ami korábban már szerencsét hozott számomra. Utoljára viszont más volt a helyzet, hiszen nem tudtuk megnyerni a konföderációs kupát, ugyanakkor a torna egy teljesen új élményt nyújtott. Chile ellen veszítettünk a büntetőpárbaj során, ami lényegében mindig lutri, ugyanakkor pozitívnak kell lennünk: még mindig jobb a konföderációs kupában elvérezni, mint a világbajnokságon.

A tavalyi Eb-győzelmet követően többen is arról beszélnek, hogy Portugália esélyes lehet a világbajnoki címre is. Egyetértesz ezekkel a hangokkal?
Teljesen érthető, hogy így vélik. Európa bajnokaiként érkezünk majd a tornára, természetes, hogy ez nagy elvárásokat teremt. Szeretném ugyanakkor megismételni, amit az Európa-bajnokság előtt is mondtam: Portugália igazából sosem tartozik a legnagyobb esélyesek közé a nagy tornákon. Papíron vannak nálunk jobb csapatok, olyanok, akiket jobban elismernek, vagy akik jobb hírnévvel rendelkeznek. Éppen ezért szerényen kell megközelítenünk ezt a dolgot. Tudjuk, hogy más országokat kezelnek majd valódi esélyesként, de talán képesek leszünk meglepetést szerezni.  

Végzetül még egy kérdés: öt alkalommal nyerted meg a legnagyobb egyéni díjat, de mennyivel szeretnéd befejezni a pályafutásod?
Remélem, hogy sikerül hetet begyűjtenem, hiszen ez a szerencseszámom (nevet)! Ez azonban a jövő zenéje, most csak szeretném kiélvezni ezt a hihetetlen pillanatot.

Forrás: fifa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK