Zidane: Közeleg Carvajal és Bale visszatérése

A csapat vezetőedzője tartotta meg a Las Palmas elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatóját

Jó hírek: „Bale és Carvajal felépülése is nagyon jól halad. Ez örömteli hír, hiszen mindkettőjüket hiányoljuk a csapatból. Mateo visszatérése még messzebb van, de jövő héten talán már ő is velünk lehet. Az utazókeretbe egyikük sem fog bekerülni, mert még pihenésre van szükségük. Bale a válogatottal sem utazik el. Alig egy hónapja történt a sérülése. Azt akarjuk, hogy itt maradjon.”

Kritikus hangok: „Nem vagyok dühös a negatív vélemények miatt. Az sem változtatna semmin, ha az lennék. Ahogy már korábban is elmondtam, nem én vagyok a világ legrosszabb edzője, de a legjobb sem. A FIFA csak a tavalyi szezonom miatt adta nekem a díjat. Átlagos trénerként szeretek gondolni magamra, akinek az életében vannak jobb és rosszabb napok is egyaránt. Ez a gondolkodásmód segít abban, hogy optimista tudjak maradni. Hogy az emberek túl gyorsan felejtik-e el a jó dolgokat? Ahogy mondtam, ezt nem tudom befolyásolni. A mi feladatunk az, hogy keményen dolgozzunk.”

„Nem gondolom, hogy ez az edzői karrierem legnehezebb időszaka. Erős vagyok, és még ha vereséget is szenvedtünk két meccsen, meg fogjuk találni a helyes utat.”

Zinédine Zidane a Las Palmas elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón

Sérültek: „Ez hozzátartozik a futballhoz. A tavalyi idény sem volt sokkal másabb ebből a szempontból. Engem csak az foglalkoztat, hogy kik állnak rendelkezésemre a holnapi találkozón.”

Tervek a meccsre: „Már a legelső perctől kezdve magas intenzitással kell játszanunk, és természetesen jól szeretnénk futballozni. Nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy gyenge minőségű játékot produkálunk. Talán valóban vannak olyan félidők, amikor ez igaz, de összességében nem értek egyet vele. Természetesen a fejlődés lehetősége mindig adott.”

Formáció: „Több rendszerben is képesek vagyunk játszani, például 4-3-3-ban vagy 4-4-2-ben, de engem sokkal jobban érdekel a futballhoz való általános hozzáállásunk. Holnap mindenki meglátja majd, hogyan állunk fel, de biztosítok mindenkit, a célunk határozottan a győzelem.”

Távozók: „Ez már a múlt. Nem tehetünk mást, el kell fogadnunk. Engem sokkal jobban foglalkoztat az, hogyan hozhatnám ki a maximumot a jelenlegi keretből. A jó teljesítményhez lelkesedésre van szükségünk.”

Válogatott szünet: „Nem örülök neki, de el kell fogadnunk, hogy sok labdarúgónk behívót kapott a nemzeti csapatába. Akik itt maradnak, azokkal tovább fogjuk folytatni a munkát. Cristiano? Igen, ő biztosan nem utazik el, ez nagyon jó hír.”

BBC: „Természetesen nem örülök annak, hogy már jó ideje nem tudtam pályára küldeni a BBC tagjait együtt, de minden sérült játékost hiányolok, nem csak Bale-t.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…