Egytől egyig: Real Madrid – Málaga (3-2)

Kiszenvedte a csapat a győzelmet hazai pályán a tabella 18. helyén álló Málagával szemben, a három pont ellenére azonban nem lehetünk felhőtlenül boldogok. Vegyes érzelmekkel telve, de ismét értékelni fogunk, pontozzuk a csapatok, a játékosok és Zizou teljesítményét is, méghozzá egy tízes skálán. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (6,5)
Győzelem ide, egy zakó az APOEL-nek oda, itt még mindig baj van, közel sincs kint a csapat a gödörből. Örülök a három pontnak, hát hogy is ne tenném, ugyanakkor mérges is vagyok, mert így egyszerűen nem lehet játszani a 18. helyezett ellen. Ez már nem az első idei meccs volt, amikor az alsóház együttesei ellen nem az ötödik és hatodik gól megszerzésére törünk, hanem a pontszerzésre, vagy loholunk az éppen kicsikart győzelemért. Ez kevés. Kevés a publikum, a nézők számára, és rettentően kevés a klubra, a Real Madrid címerére nézve. Ez a Málaga idén senkinek sem tudott még gólt lőni idegenben, mi benyeltünk kettőt is, biztos, ami biztos. A védelem egy-egy pillanatban képes volt leblokkolni, a középpálya bő 60 percig kevés volt, elöl pedig folytatódik, ami már szeptember óta megy, igaz, legalább Benzema elfogadhatót nyújtott magához mérten. Nem értékeltem túl a hétközi győzelmünket, de bíztam abban, hogy segíteni fog majd a bajnoki bukdácsolás megszüntetésében, ám egyelőre nem így történt. Folytatás (a kupameccset követően) jövő héten, Bilbaóban. Ott egy igazán magabiztos Real Madridra – és végre értékelhető játékvezetői munkára – lenne szükség.
Az olvasók pontszáma: 6,2

Málaga (6)
Lényegében képesek voltak partiban lenni a Real Madriddal, bármennyire s fáj ezt leírni. Képesek voltak két gólt szerezni a Bernabéuban, ami szintén dicséretes, még akkor is, ha az egyiknél a komplett védelem, a másiknál pedig Kiko Casilla asszisztált nagyszerűen. Mindig is szimpatikus kiscsapat volt a Málaga, vezetőedzőjük pedig klubunk egyik élő legendája, így szurkolok majd nekik, hogy távolodjanak el a kiesőzónától.
Az olvasók pontszáma: 6,9

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Casemiro (8,5)
Sokáig gondolkodtam azon, hogy ki érdemli meg leginkább a meccs legjobbja címet, végül a brazilra esett a választásom. Casemiro gyakorlatilag hiba nélkül hozta le a meccset, ő szerezte a legtöbb labdát a mezőnyben, ráadásul fejelt egy gólt is, így tényleg nem lehet egy szavunk sem a teljesítményére. Kevésbé látványos, ám annál hasznosabb volt a középpályán általa elvégzett munka. Nagy szükség volt a szolgálataira.
Az olvasók pontszáma: 7,5

Kiko Casilla (5)
Szegény Kiko, talán már érzi, hogy vissza fog ülni a padra, és a mai teljesítményével nem sokat tett azért, hogy ne így történjen. Az első gól még megbocsátható, hiszen Rolán takarásból lőtte el a labdát, Kiko keveset látott, így nem sok esélye volt leérni. A második vendég gól viszont egyértelműen az ő lelkén szárad: Chory a kígyótérről eresztett el egy közepes erejű, lényegében középre tartó löketet, ám a saját nevelésű kapus nem volt elég magabiztos, és bár beleért a lövésbe, a labda végül a hálóban kötött ki. A hétközi kupameccsen talán kap még egy esélyt, ám Bilbaóban már biztosan Keylor áll majd a kapuban.
Az olvasók pontszáma: 5,2

Dani Carvajal (8)
Casemiro mellett ő pályázott a legnagyobb eséllyel a meccs legjobbja „kitüntetésre”. Úgy kellett nekünk Dani a jobb oldalra, mint egy falat kenyér. De tényleg. Ma is fáradhatatlanul robotolt, lényegében hiba nélkül védekezett, és ő volt az egyik, aki a legtöbbet tudta hozzátenni a támadásokhoz. Többször is kulcspasszokkal vétette észre magát, jól vett részt az összjátékokban, és ha Benzema nem hoz hibás döntést, akkor akár egy gólpasszt is jegyezhettünk volna a neve mellé. Szívproblémái előtt voltak gondok a játékával, visszatérése óta viszont egyértelműen az igazi Carvajalt láthatjuk a pályán.
Az olvasók pontszáma: 7,3

Raphaël Varane (8)
Egy újabb kiemelkedő meccs a francia védő neve mellett. Varane ezúttal is a magabiztosság szobra volt a védelem közepén, levegőben és talajon is verhetetlen volt. Nem meglepő, hiszen már hozzászokhattunk, de ezúttal is ő jegyezte a legtöbb felszabadítást a kapu előterében, emellett pedig szép számmal csent labdát az ellenfél támadóitól is. Ramos hiányában próbálkozott hosszabb átadásokkal is, ezek egy kivétellel mindig pontosan célba értek. Így tovább, Rapha!
Az olvasók pontszáma: 6,8

Jesús Vallejo (6,5)
Hibázott a Málaga első góljánál, hiszen nem fogta elég szorosan Rolánt, akinek így volt ideje átvenni, majd a spanyol védő lábai között a kapuba juttatni a játékszert. Ezen kívül viszont nem volt a mérkőzést befolyásoló, vagy a végeredményt veszélyeztető mulasztása. A legtöbb esetben jól helyezkedett, többször időben érkezett felszabadítani, és négy alkalommal labdát is szerzett. Az látszik, hogy mindig a legegyszerűbb megoldást próbálja választani, ezért lehetséges az, hogy egy-egy passz helyett kivágja a labdát a védelemből. Ez alapvetően nem lenne baj, ugyanakkor sokszor hasznosabb lenne, ha megpróbálná megjátszani a játékszert. Még nagyon fiatal, szüksége van a játékpercekre, idővel pedig le fogja vetkőzni ezen gyengeségeit is.
Az olvasók pontszáma: 6,5

Marcelo (6)
Adott a mérkőzés legelején egy pazar labdát, amivel hozzájárult Benzema találatához, azt megelőzően viszont többször adta el a játékszert, mint Kroos egy fél idény alatt. Védekezésben nagyon keveset nyújtott, egy kezemen nem tudnám megszámolni, hogy hányszor vétett helyezkedési hibát, szerencsére a vendégek nem tudtak élni a terület adta lehetőségekkel. Javulnia kell, mert idén egyelőre csak keresi önmagát – csapatához hasonlóan…
Az olvasók pontszáma: 6,2

Toni Kroos (7,5)
Toni, Toni… Miért adtad el azt a labdát…?  Ha nincs az a hiba, alighanem a legjobbak között emlegettük volna őt is, hiszen közéjük tartozott, ilyen megmozdulás viszont nem fér bele, Kroos esetében nem. Mentéségére szóljon, hogy a Málaga első egyenlítő találatát követően minden erejével azon volt, hogy feledtesse hibáját: adott egy gólpasszt, kiosztott öt kulcspasszt (toronymagasan a legtöbb a mezőnyben), valamint Casemiro után ő szerezte vissza a legtöbb labdát a pályán. Évente egy ilyen hiba még a német géptől is belefér, főleg egy Málaga ellen – persze ha ezen pont ment volna el, akkor még több levonást eredményezett volna.
Az olvasók pontszáma: 7

Isco (6)
Ezúttal nem varázsolt. A 4-3-3-as rendszerben egy kissé visszavontabb szerepkörben kapott lehetőséget, ahol sokkal nagyobb fegyelemre volt szükség, nem ficánkolhatott kedvére. Ez láthatóan nem feküdt neki annyira, mint amikor közvetlen a támadók mögött kap lehetőséget, kulcspassz és igazán emlékezetes megmozdulás nélkül hagyhatta el a pályát, ráadásul a középpályát is sokkal gyengébbnek érezhettük ilyen összeállításban.  
Az olvasók pontszáma: 6,4

Lucas Vázquez (6)
Hosszú idő után először került a kezdőcsapatba, ám nem tudott maradandót alkotni. Lucas esetében valami megtört, idén egyelőre közelében sincs annak a játékosnak, akit személyében korábban megismerhettünk. Megy, hajt, akar, próbálkozik, de egyszerűen kevés. Sokszor egyébként úgy érzem, hogy valamilyen mentális gát szab határt a képességeinek. Ma leginkább csak beadásokkal próbálkozott (de abból volt közel egy idényre való…), embert viszont mindössze egyszer talált középen… Kérem vissza a mi Lucas Vázquezünket!
Az olvasók pontszáma: 6,2

Cristiano Ronaldo (6)
Továbbra sem jön össze neki semmi a kapu előtt, ez pedig láthatóan kezdi az őrületbe kergetni. A kapufáról minden kifelé pattan, Ronaldo mellé lő, Ronaldo fölé lő, Ronaldo lyukat rúg az ötösön belül… Ekkora egóval és ilyen múlttal ez engem is bántana. Amikor odaállt a büntetőhöz, tudtam, hogy hibázni fog, örülök viszont, hogy a kapusról kipattanó labdát sikerült a  hálóba vágnia. Nem tudom, hogy mikor fog átlibbenni ezen a holtponton, de azt igen, hogy Bilbaóban, valamint a Sevilla ellen is nagyon nagy szükség lenne egy jó formában lévő Ronaldóra.
Az olvasók pontszáma: 7,1

Karim Benzema (7)
Üde színfoltja volt a ma délutánnak. Az APOEL elleni meccs előtt mesterhármast jósoltam neki, trollkodásom pedig kibillentette egyensúlyából az univerzumot. Karim játszik, letámad, hajt, akar, és úgy tűnik, tudja, hogy milyen rendezvényen van. Gólját tudni kell helyén kezelni, ugyanakkor több olyan megmozdulása is volt, ami következtében meg kellett törölnöm a szemem és újra megnézni, hogy valóban ő volt-e – gondolok itt például a Kroosnak visszatett labdájára, és az azt megelőző pillanatokra. Volt persze olyan momentuma is, ami emlékeztetett a jó öreg Karimra, de ma többségben voltak a pozitív megmozdulások, ezt pedig értékelni kell.
Az olvasók pontszáma: 6,9

Cserejátékosok

Luka Modrić (7,5)
Bejött, és rögtön tudott változtatni a játék képén. Sokat volt játékban, mozgatta a csapatot, irányította a társakat, járatta a labdát. Gördülékenyebbé, folyamatosabbá vált a játék. Mindemellett kiharcolt egy büntetőt, ami hatalmas jelentőséggel bírt, hiszen anélkül nem biztos, hogy meglett volna a győzelem.
Az olvasók pontszáma: 7,2

Theo Hernández ()
Én ezt a cserét továbbra is képtelen vagyok feldolgozni, ne haragudjatok.

Borja Mayoral ()
Zizou borítékolható, 89. perci cseréje. Legalább láttuk, hogy még megvan.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (5)
Nem értem, Zizou. Tudtad, hogy 4-3-3-at akarsz játszani. Oké, elfogadom, nem is rossz ötlet, de… akkor mi a túrós, búbánatos, ferde fa… Na mindegy. Szóval, miért ez a középpálya? Tényleg szeretném tudni. Mi a baj Ceballosszal? Szerencsétlen gyerek már összenőtt a kispadon elfoglalt helyével (aki megy Bernabéu-túrára, szerintem konstans megtalálja a helyén…), pedig sokkal alkalmasabb lett volna a mai taktikához, mint Isco. És mi ez a Kroos–Theo csere? Ennek a megoldásnak egyszerűen nincs értelme – most, huszadjára sem. Nem, eddig sem volt. Tényleg, ne haragudjatok, de én ezt most nem tudom feldolgozni, nincs magyarázat, csak ezer kérdés a fejemben. Theo pályára lépése, ráadásul úgy, hogy Marcelo előtt kapott helyet (ismét), elindított egy olyan folyamatot az agyamban, aminek következtében a Bilbao ellen jósolnom kell Benzemának egy mesternégyest. Érzem, hogy ez visszafordíthatatlan. Tavaly is történtek ilyen dolgok, de annyira szeretném látni, hogy végre tényleg olyan változtatás történik meccs közben, amire a csapatnak és a játéknak tényleg szüksége van. Szeretném, ha tavalyhoz hasonlóan idén sem lenne B, sőt, ZS csapat, ha mindenki megkapná a bizalmat. Hiszek benne, hogy mindez változni fog, addig pedig csak próbálkozni tudok, hogy megfejtsem, mi is áll a dolog hátterében.
Az olvasók pontszáma: 6,1

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…