Neymar lehetséges átigazolása nem csak pénzkérdés a Real Madrid számára

Ha Neymarról esik szó, kikerülhetetlenek a főcímek, legyen szó a góljairól, gólörömeiről, vagy a párizsi életformájáról. A brazil Real Madrid által történő leigazolása sem csupán pénzkérdés.

Miután a katariak átvették az irányítását, a párizsi klub nem titkoltan üldözte őt. Szintén fontos megemlíteni, hogy első körben más klubnak nem álltak rendelkezésére az anyagi források a Santos korábbi sztárjának megszerzéséhez.

A 222 millió eurós átigazolási díja, és a becslések szerinti nagyjából 35 millió eurós éves fizetése olyan összegek, amelyek teljes egészében átformálták a piacot. Amikor a 25 éves játékosnak a francia bajnokságban érzékelhető boldogtalanságáról esik szó, váltás esetén a legvalószínűbb állomásnak a Real Madrid tűnik. A realitás azonban azt mutatja, hogy a fehérek mindig elkerülik a bonyolult tárgyalásokat egy bonyolult játékosról, de készek megállapodást kötni, ha egy számukra megfelelő üzlet tűnik fel a horizonton.

Neymar körének üzenetei célba értek a spanyol fővárosban, melyek részletezik a Barcelona korábbi játékosának boldogtalanságát, amellyel jelenleg együtt kell élnie.

Cristiano Ronaldo, Neymar

Múlt hét szerda óta ez csak fokozódott, amikor is Neymart a saját szurkolói fütyülték ki annak ellenére, hogy négy gólt szerzett egy mérkőzésen, ám nem volt hajlandó átengedni annak a tizenegyesnek az elvégzését Edinson Cavani számára, amelynek értékesítésével az uruguayi játékos válhatott volna a klub történetének legjobb góllövőjévé.

Egyesek szerint a futballista vissza szeretne térni Spanyolországba, ugyanis vágyik a La Liga által nyújtott kihívásokra. Amíg azonban ez megvalósul, addig is olyan szinten teljesít a pályán, amely jelen pillanatban jócskán felülmúlja Cristiano Ronaldóét, és talán még Lionel Messiét is.

Ronaldo mindig is a vágyakozás tárgyát képezte Nasser al-Khelaifi, a Paris Saint-Germain elnöke számára, bár a valóság az, hogy a klubot a katari állam birtokolja egy befektetési csoporton keresztül, így ők finanszírozták a Neymar-üzletet is.

Az üzletnek a jövőben hatásai lesznek a klub pénzügyi terveire is, és az UEFA kész arra, hogy megvizsgálja az egyesület működését, figyelemmel a pénzügyi fair play előírásainak teljesülésére.

Florentino Perez korábban két alkalommal is megpróbálkozott Neymar leigazolásával, azonban tisztában van vele, hogy a harmadik kísérlet hihetetlen mértékű ellenállásba fog ütközni egy olyan pénzügyi szuperhatalom részéről, amely miatt részben korábban sem foglalkoztatta a gondolat, hogy ellenszegüljön a francia klubnak.

Valdebebasban van egy csoport, akik figyelmeztetik az elnököt, hogy tartózkodjon attól, hogy egyáltalán szóba kerüljön a neve egy ilyen ügylet kapcsán. Ők azt kérik, hogy hátráljon ki egy olyan történetből, amelynek lehet, hogy nem happy end lenne a vége.

Madridban nagyfokú bizalmatlanság áll fenn a támadó édesapjával szemben, aki egyben a játékos ügynöke is, és aki folyamatosan azt juttatja kifejezésre, hogy a Bajnokok Ligája jelenlegi címvédőjének gyorsan kell cselekednie. Van egy másik tábor is a Real Madridon belül, melynek tagjai támogatják a transzfer megvalósulását. Ők arra kérik Perezt, hogy tegyen meg mindent egy ilyen kaliberű sztár leigazolása érdekében, különösen, hogy a klubnak nagyjából 200 millió euró áll rendelkezésére, melyet elkölthet játékosvásárlásra.

Neymar érkezésének számtalan előnye lenne a pályán mutatott képességein túlmenően is, marketingszempontból talán ő a legeladhatóbb sportoló Európában. Ezen kívül többre is képes lenne, mint pusztán a staféta átvétele, abban az esetben, ha Ronaldo számára engedélyeznék az állítólagos kívánsága szerinti távozását a spanyol fővárosból.

A PSG mindezek ellenére próbálja védelmezni első számú sztárját, nem szeretik, ha a neve átigazolással kapcsolatos találgatásokban jelenik meg a médiában.

Úgy tekintenek rá, mint a klub arcára 2018-ban, jelenléte majdhogynem törvényesíti őket Európa elitklubjai között, és ebből az okból kifolyólag elképesztő mértékben ellene vannak a párizsi jövőjét megkérdőjelező találgatások bármilyen formájának.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK