Zidane: Nem bántam meg a nyáron meghozott döntéseimet

A blancók vezetőedzője, Zinédine Zidane tartotta meg a Valencia elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatóját.

Várakozások: „Mit is mondhatnék? A Valencia kiváló formában van, a Mestalla pedig nagyon kemény terep. Függetlenül attól, hogy mekkora hátrányunk van a bajnokságban, minden mérkőzésen a győzelemért fogunk pályára lépni.”

Hangulat a csapaton belül: „A futballban a végeredmény a legfontosabb. A játékosaim mindent beleadnak, de a dolgok nem mindig alakulnak úgy, ahogy szeretnénk. Ebben a szezonban voltak jobb és rosszabb periódusaink is, de továbbra is ugyanazzal a lelkesedéssel dolgozunk, mint korábban. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem próbálunk tanulni az esetből. Ami engem illet, továbbra is nyugalmat próbálok sugározni a srácok felé, mert az én filozófiám szerint ez az út vezet a sikerekhez. Nem minden évben lehetünk a világ legerősebb csapata, de ez itt a Real Madrid, nem adhatjuk fel. Ennek megfelelően az utolsó leheletünkig küzdeni fogunk a bajnokság, és különösen a Bajnokok Ligája megnyeréséért.”

Kritikák: „Mindenki elmondhatja a véleményét, de én továbbra is hiszek a saját filozófiámban. Nem örülök a kritikus hangoknak, de nem csodálkozom, hiszen teljesen normális, hogy a gyengébb eredmények hatására megjelennek a szélsőségesebb vélemények is. Engem is megleptek az elmúlt hónapok nehézségei, ugyanakkor az én meglátásom szerint ez nem a játékosok hibája, és nem érhet minket az a kritika, hogy elkényelmesedtünk. Sok dolog vezetett a jelenlegi helyzet kialakulásához, például az, hogy nincs önbizalma a csapatnak. Hogy visszaszerezzük, muszáj optimistának maradnunk, és jobb eredményeket elérnünk. Azonnal lemondanék, ha már nem hinnék a csapatomban, vagy abban, hogy képesek vagyunk megtalálni a megoldást.”

Edzői hibák: „Talán nem voltam képes megfelelően motiválni a csapatot a szerdai meccsen, különösen az első félidőben látottak alapján. Az ellenfelünk sokkal jobban akarta a győzelmet, mint mi. Ettől függetlenül most is ugyanazt a kezdőcsapatot küldeném pályára, mint akkor. A futballban gyorsan változnak a dolgok. A Villarreal ellen remekül játszottunk, mégis vereséget szenvedtünk, ellenben a Leganés otthonában egy sokkal gyengébb teljesítménnyel is képesek voltunk megszerezni a győzelmet.”

Cristiano: „Játszani fog holnap, remek egészségnek örvend.”

Jövő: „Még nem döntöttem a jövőmről, hiszen ahogy már korábban is elmondtam, mindig csak az aktuálisan következő munkanapon jár az eszem. Aláírhatnék egy tíz évre szóló szerződést, az sem változtatna a dolgokon. Júniusban meglátjuk, hogy mi lesz. Nem érzem úgy, hogy az elnök úr vagy a klubvezetőség már nem bízik bennem.”

Nyári átalakítások: „Egyáltalán nem bántam meg a nyáron meghozott döntéseimet, most sem cselekednék másképpen. Könnyű lenne a múltat okolni a mostani helyzetért, de én nem ilyen ember vagyok. Elégedett voltam az előző keretemmel, és elégedett vagyok a mostanival is. A fiatal játékosoknak még sokat kell tanulniuk, de kiállok mellettük, egészen a legvégsőkig.”

A PSG elleni mérkőzések: „Nem váltunk ennek a párharcnak a megszállottjává. Pontosan úgy fogunk felkészülni, mint bármelyik másik összecsapásunkra. Jelenleg még nem is gondolunk a Bajnokok Ligájára. Nem tudom garantálni, hogy megnyerjük ezt a versenysorozatot, de örömmel látom, hogy a játékosaim a legnagyobb pofonok után is képesek ugyanazzal a lelkesedéssel dolgozni az edzéseken. Ez az, ami igazán fontos.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK