Toni Kroos: A PSG elleni mérkőzés? Optimista vagyok

A német középpályás Rodrigo G. Fáez újságíróval beszélgetett a Real Madrid egyik szponzora, a Mahou eseményén.

A PSG elleni mérkőzés: „Nemcsak a világ legjobb támadóival találkozunk, hanem az egyik legjobb kapussal, négy védővel a legjobbak közül, három kiváló középpályással és három olyan támadóval, akik a világ legjobbjai között vannak. A PSG egy kiváló csapat. Nehéz meccs vár ránk, de nem csak a támadóik miatt. A támadótriójuk nagyon jó, mind gyorsak, sok gólt szerzenek, de a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Nekünk is kiváló támadóink, középpályásaink, védőink és kapusaink vannak, ezért a saját dolgunkra kell fókuszálnunk. Ez a legfontosabb.”

Optimizmus: „Nem lesz egyszerű a PSG ellen, de tavaly sem volt könnyű dolgunk a Bayern, az Atlético és a Juventus ellen sem. A legjobb csapatok ellen léptünk pályára, de a végén sikerült megnyernünk a sorozatot úgy, hogy 2016-ban is mi győzedelmeskedtünk. Alig várom, hogy pályára léphessek ezeken a mérkőzéseken. Nem lesznek egyszerűek, ez természetes, hiszen a PSG egy nagyszerű csapat, de nagyon várom és optimista vagyok.”

A Real Madridnál töltött idő: „Az első naptól kezdve nagyon jól érzem magam. Ez kétségkívül a világ legnagyobb klubja, és nagy dolgokat vittünk véghez az elmúlt évek során. Remélem, hogy hasonló dolgok várnak ránk a jövőben. Minden cím különleges, de az első bajnoki címem különösen az volt, hiszen ez is a céljaim között szerepelt. Ott van továbbá a két BL-győzelem, amit abban a sorozatban szereztünk, amit a legnehezebb megnyerni. Európában mindig sok jó csapat vár ránk, akiknek ugyanaz a célja, mint nekünk. Zsinórban kétszer győzedelmeskedhettünk, ez pedig lenyűgöző.”

BL-győzelem: „Nehéz motiváltnak maradni, ha megnyered a Bajnokok Ligáját, nem egyszerű fenntartani a győzelmek iránti vágyat, de ebben a csapatban ez mindig lehetséges volt. Nagyszerű mentalitással rendelkezünk. Nagyon örültünk a Tizenegyediknek, de nem álltunk le, továbbra is motiváltak maradtunk. Többet dolgoztunk, mint korábban, hogy megvédhessük a címünket, és ez a lehető legnehezebb feladat. Végül dupláztunk és nagyon boldogok voltunk, de az élet most sem áll meg, folytatnunk kell a munkát és még több címet kell nyerni a jövőben.”

Babonák: „Nincs semmilyen különleges rituálém vagy babonám a nagy meccsek előtt. Az egyetlen dolog, amit említhetek, az a stoplisom, hiszen ugyanazt a modellt használom már hét vagy nyolc éve és ezen a jövőben sem fogok változtatni. Nagyon kényelmesek.”

Az madridi élet: „Három és fél éve élek itt, és nagyon élvezem. Az ismerőseim tudják, hogy a melegebb klímát kedvelem, és itt pontosan ez a jellemző. Jól érzem magam a klubnál, a csapatban, ha nem így lenne, akkor a dolgok komplikálttá válnának. A családom is boldog Madridban, úgy vélem, a gyerekeim is élvezik az itteni életet, szeretik, hogy egy évben kilenc vagy tíz hónapot játszhatnak napsütésben. Szeretem az itteni éghajlatot és a spanyol konyhát, ahogy a németet is.”

A jövő: „A visszavonulásomat követően Németországban szeretnék élni, hiszen az az otthonom, a szülőhazám, ott a szülőnyelvemet beszélik, és néha a hóesés is gyönyörű látvány. Lehet, hogy egy darabig még Spanyolországban maradok, mivel jól érzem magam itt. Miért is ne?”

A Toni Kroos Alapítvány: „Úgy vélem, hogy tennem kell valamit, segíteni akarok. Csodálatos életem van, nem szenvedek hiányt semmiben, de tudom, hogy nagyon sok gyerek élete problémás. Amikor látom a saját gyerekeimet, akik egészségesek, rájövök, hogy ők jelentik a legjobb dolgot az életemben. Ugyanakkor sok szülő küzd különböző problémákkal, hiszen vannak gyerekek, akik nagyon betegek. Fontos, hogy az ember mindig lássa az élet másik oldalát is, hiszen így jön rá, hogy mi a fontos valójában. Megpróbálok a lehető legtöbbet segíteni az alapítványon keresztül, minden tőlem telhetőt megteszek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK