Egytől egyig: Real Madrid – Getafe (3-1)

Győzelemmel hangoltak Zidane fiai a PSG elleni visszavágóra, emellett némileg talán feledtetni tudták a keddi fiaskót a szurkolókkal. Némileg. Most rajtunk a sor, ismét értékelni fogunk, előkapjuk a már jól bevált tízes skálánkat, pontozzuk a csapatokat, a játékosokat és a mestert is. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)
„Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!” – hangozhatott el a meccs előtti csapatmegbeszélésen az edzői stáb szájából, hiszen bármennyire hangsúlyozta mindenki a meccs előtt ennek ellenkezőjét, tegnap a játékosok nagy része fejben már a francia fővárosban járt. Mondanám, hogy jó meccs volt, de nem szeretnék hazudni, örülök, hogy sikerült ébren végignéznem. Több helyen visszaköszönt ismét az elképzelés nélküli játék, és többször is azért könyörögtem, hogy legyünk már túl rajta – szerintem a játékosok is így éreztek. Voltak persze pozitívumok is, jó egyéni teljesítmények – Marcelo beállása után még futballt is kaptunk! -, de összességében bőven a felejthető kategóriába esik ez a találkozó.
Az olvasók pontszáma: 7,2

Getafe (4)
Nem mondhatni, hogy partiban lettek volna a madridi óriással, de erejükhöz mérten próbáltak küzdeni, Keylor kapujára azonban így is csak elvétve tudtak minimális fenyegetést is jelenteni. Rémy kiállítását követően – ez volt a játékvezető kevés helyes ítéletének egyike – aztán teljesen megpecsételődött a sorsuk. Egy tévesen megítélt büntetőt ugyan még értékesíteni tudtak a második játékrészben, a körmünket viszont nem rágtuk le ezt követően sem.
Az olvasók pontszáma: 5,4

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (9)
A fenevad újra harapott. Sokan morgolódnak a pihentetése miatt, ám ennek az érmének is két oldala van: szemmel látható, hogy a portugálnak jót tesz a pihentetés, még akkor is, ha a hiányát távollétében megérzi a csapat. Egyértelmű, hogy hosszú távon kifizetődő, ha néha kimarad a keretből. A portugál ász tegnap nagyon élt, sokat mozgott, szerzett egy régi időket megidéző találatot, emellett pedig 50. fejesgólját jegyezte. A mesterhármas is csak karnyújtásnyira volt, ám Marcelo passzát követően szerzett gólját érvényesítették szabálytalanság miatt. Reméljük, hogy kedden a Ronaldo nevű hurrikán Párizsra is lecsap.
Az olvasók pontszáma: 8,9

Keylor Navas (7)
Nem volt túl sok dolga a Costa Rica-i hálóőrnek, javarészt olyan labdákat kellett fognia, amiknél még egy átmozgató edzésen is nehezebbek várnak rá. A vendégek büntetőjénél nem tudott bravúrt bemutatni, de hát ő sem foghatja meg a világ összes tizenegyesét. Egy kis irgum-burgum irányába: megint volt több olyan kirúgása is, ami csak a vakvilágba lett eleresztve, pedig az elmúlt időszakban próbálta okosan megjátszani a labdákat – tegnap ez utóbbi nem sikerült.
Az olvasók pontszáma: 7,3

Dani Carvajal (7,5)
Alakul ez, Dani! Védekezésben nagyon jól teljesített a saját nevelésű jobbhátvéd, de minden erejével próbálta segíteni a támadásokat is. Gyakorlatilag végigrobotolta a 90 percet. Az offenzívák során – főleg a mérkőzés első félidejében – többször is azt éreztem, hogy kapkod, ennek következtében pedig rendre rossz helyre érkeztek a labdái, a második játékrészben viszont már sokkal veszélyesebben tudott játszani. A 70. perc környékén épp az ő középre lőtt labdájából szerezte meg kis híján a második gólját Ronaldo, ám a vendégek kapusa bravúrral tudott menteni. A meccs legnagyobb köténye is az ő nevéhez fűződik, és szerencse ő az osztó volt, nem pedig a fogadó fél.
Az olvasók pontszáma: 7,4

Sergio Ramos (8)
Nyugodt, kiegyensúlyozott teljesítmény volt a tegnapi a kapitánytól. Magabiztosan tette hátul a dolgát, verhetetlen volt a levegőben, a megszerzett labdákat mindig megpróbálta megtartani, majd a lehető leghatékonyabban megjátszani – utóbbi állításomat tökéletesen támasztja alá a passzmutatója, hiszen Ramos 100 átadásából 98 pontosan ért célba, ráadásul főszerepet vállalt a csapat harmadik góljában is. Ugyanerre a nyugodtságra, élességre és pontosságra lesz tőle szükség kedden is.
Az olvasók pontszáma: 7,3

Nacho (7)
Tegnap az ő nevéhez fűződött a legtöbb labdaszerzés a védelemben, és nem is játszott rosszul. Ugyanakkor néha az volt az érzésem, hogy Rémyvel valamiféle külön csatát folytatnak, mintha egy teljesen más rendezvényen lennének. A francia aztán hamar lezárta a történetet egy tökéletesen bevitt balossal. Nacho ezt követően is tette a dolgát, ám balszerencséjére összehozott egy büntetőt a Getafe csapatának – itt megjegyezném, hogy tökéletes szerelés volt, ám a bíró tévesen szabálytalannak ítélte meg az esetet.
Az olvasók pontszáma: 7,1

Theo Hernández (7)
Meccsről meccsre jobban teljesít. A neki jutó játékpercek során végig lendületes játékot mutatott, és az idény korábbi szakaszában látott Theót még csak nyomokban sem fedezhettük fel benne a tegnapi mérkőzés folyamán. A labdákat nem esztelenül próbálta középre lövöldözni, sokkal inkább próbálta hasznosan megjátszani azokat. A cseréjét követően viszont (pechjére) Marcelo ismét megmutatta, hogy miért ő a világ legjobb balhátvédje.
Az olvasók pontszáma: 7,2

Marcos Llorente (7,5)
Sok kritikát kapott a saját nevelésű játékos, aki sokak szerint csak a családjának köszönheti, hogy Madridban van és valójában egy zsé kategóriás sz*rdarab. A hasonló kommentek láttán mindig jól elmosolyodok és szívemből kívánom, hogy tudja megmutatni, miért is került vissza Madridba. Aki egy kicsit is követte az Alavés (ja, tudom, csak egy Alavés…) tavalyi mérkőzéseit, láthatta, hogy mire képes ez a srác. Tegnap egyébként ugyanabban a szerepkörben kellett helytállnia, mint tavaly a kiscsapatnál, és kiválóan teljesített. Leginkább védekező feladatai voltak, mindig ő volt az utolsó ember a középpályán, és neki kellett kizárni a jobb oldalra, Dani helyére is. Sokat és jól osztogatott, 96% fölötti pontossággal. Tudni kell őt használni, és akkor nem lesz gond a teljesítményével.
Az olvasók pontszáma: 6,7

Casemiro (7)
Meglepő szerepkört osztottak rá tegnap, és néha az volt az érzésem Casemiro játéka láttán, hogy keresztezték Gravesent Xabi Alonsóval – olyan keresztlabdákat tolt, mint utóbbi, támadásban viszont tudott olyan suta lenni, mint előbbi. Sokkal szabadabban szaladgálhatott, nem csak a védekezésre kellett koncentrálnia, így előszeretettel lépett fel a támadásokkal. Most is előfordult, hogy Internet Explorer módjára viselkedett az olyan helyzetekben, amik némi kreativitást is igényeltek volna, de igazán nem panaszkodhatunk a játékára. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy Párizsban visszatér eredeti szerepkörébe.
Az olvasók pontszáma:

Isco (7)
Sokat fejlődött a játéka néhány nap leforgása alatt, igaz az Espanyol elleni mérkőzés nagyon rossz összehasonlítási alap. Azt nehéz lenne megmondani, hogy pontosan mit akart játszatni Iscóval Zizou, de el tudom képzelni a szituációt, amiben a spanyol megkérdezi edzőjét, hogy mi lesz ma a szerepe, a francia pedig így válaszol:

A viccet félretéve Isco is nagy szabadságot kapott, ugyanakkor a legtöbbször balra zárt ki és onnan próbálta helyzetbe hozni a társait vagy megbolondítani a védőket. Az eredményhez egy gólpasszal járult hozzá – akaratlanul is asszisztot oszt… -, de jegyezhetett volna még egyet, ha kiváló passzát jobban veszi át Benzema.  
Az olvasók pontszáma: 6,2

Gareth Bale (8)
Nagyon aktív volt a 90 perc során. Igazából a semmiből szerezte meg csapatának a vezetést, de azt követően is folyamatos veszélyforrást jelentett az ellenfél védői számára. Tegnap este (Marcelo mellett) Gareth hozta helyzetbe a legtöbbször társait, és ha van egy kis szerencséje, a mérkőzés végén akár meg is duplázhatta volna góljainak számát, azonban szép lövése kifelé pattant a kapufáról.
Az olvasók pontszáma: 7,3

Karim Benzema (8)
Egyre biztosabb vagyok benne, hogy Karim vagy lepaktált az ördöggel, vagy egyszerűen csak a szerencsétlenség szinonimája. Tegnap is jó formában folytatta a játékot, rengeteget mozgott, helyzetbe hozta társait, ő is jól került helyzetbe, ám a gól egyszerűen nem jött össze neki. Egy gólpasszt azért csak kiosztott, ő készítette elő Ronaldo első találatát.
Az olvasók pontszáma: 7,4

Cserejátékosok

Marcelo (9)
Sokat nem kell hozzátennem a pontszámhoz és a látottakhoz: így száll be a mérkőzésbe a világ legjobb balhátvédje. Remélem mindenki látta, milyen hatással volt a csapat játékára, mennyit változott a meccs képe, miután bohócunk pályára lépett. Hát ennyit jelent Marcelo a Real Madrid számára.
Az olvasók pontszáma: 8,3

Marco Asensio (-)
Nagyjából tíz percet kapott, ám ez is elég volt ahhoz, hogy kis híján gólt rúgasson Bale-lel – zseniális passzát a walesi nem tudta értékesíteni. Nem lennék meglepve, ha Asensio a kezdőcsapatban találná magát Párizsban.

Mateo Kovačić (-)
Teljesen egyértelmű, hogy Párizsra készítette Mateót a mester a pihentetéssel, de azért beküldte őt tíz perc erejéig, hogy jól elázhasson.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (6,5)
Bérmennyire is hangoztatta, nem tudta elérni, hogy a srácok kizárják a fejükből a soron következő mérkőzést, de ez valahol normális, emberi folyamat, a tudatalattiban mégiscsak ott motoszkál, hogy kedden már nem a Getafe lesz az ellenfél. Ami a kezdőcsapatot illeti, sok ponton nem tudnék belekötni, arra viszont egyszerűen nem találok magyarázatot, hogy Ceballos hogy nem fért oda még a padra sem – nem szeretnék ríni, de nem tudom, hogy mikor, ha most sem. Na mindegy, Zizou tudja. Örülök, hogy Llorente ismét lehetőséget kapott, és szerintem jó döntés volt Kova, valamint Varane pihentetése is. Jót tett a meccsnek – és valószínűleg a brazilnak is – Marcelo pályára küldése, aki így biztosan a kezdőcsapat tagja lehet a PSG ellen. Összességében azt mondhatom, hogy pontosan annyit tett bele a tegnapi meccsbe a csapat, amennyire szükség volt, annál egy fikarcnyival sem többet. Az már más kérdés, hogy küzdeni kellett az első félidőben az ébren maradásért.
Az olvasók pontszáma: 7,3

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK