Zidane: Csak úgy győzhetjük le a Juventust, ha megadjuk a nekik járó tiszteletet

A csapat vezetőedzője, Zinédine Zidane nyilatkozott a Juventus elleni BL-negyeddöntő első mérkőzése előtt.

A találkozó: „Ahogy mindig, természetesen most is jó mérkőzést szeretnénk játszani. Birtokában vagyunk az ehhez szükséges tudásnak, ugyanakkor ez a párharc teljesen más lesz, mint a cardiffi döntő. A két csapat rengeteget változott az azóta eltelt hónapokban. A mi keretünk többé-kevésbé ugyanaz, de ez a szezon nem úgy alakult számunkra, ahogy elterveztük. Éppen ezért, most kizárólag a holnapi meccsel foglalkozunk. Nacho kivételével az összes játékosom készen áll a bevetésre, ez mindenképpen örömteli hír.”

„A felállás talán változik Cardiffhoz képest, de talán nem. A 4-3-3-at és a 4-4-2-t is szeretem, ahogy magát a változatosságot is. Holnap minden kiderül.”

Az ellenfél: „A Juventus minden dicséretet megérdemel a sorozatban elhódított bajnoki címek és a stabil teljesítmény miatt. Több meccsüket is láttam a szezonban, és nem értek egyet az őket ért kritikákkal. Csak úgy győzhetjük le őket, ha megadjuk a nekik járó tiszteletet. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az ő DNS-ükbe is bele van kódolva a győzelem és a végsőkig való küzdés, ahogy a Real Madridéba is.”

Torinói múlt: „A Juventusnál eltöltött időszakban emberként és labdarúgóként is rengeteget tanultam. Hatalmas váltás volt számomra, hogy Franciaországból Torinóba szerződtem, de a klub régi barátként, sőt családtagként üdvözölt, ezért örömmel gondolok vissza az ott eltöltött évekre – mindazonáltal most a Real Madrid edzője vagyok, nincs helye a nosztalgiázásnak. Az amszterdami döntő? Vereséget szenvedni sosem jó érzés.”

„Hogy lennék-e a Juventus edzője? Soha nem mondom azt, hogy »soha«, de boldog vagyok ott, ahol vagyok. Kizárólag a jelen foglalkoztat, az pedig a nap mint nap elvégzendő munkát jelenti a Real Madridnál.”

A keret: „Itt senkinek sincs garantált helye a kezdőcsapatban, hiszen 24 kiváló labdarúgó áll a rendelkezésemre, akiknek egytől egyig fontos szerepet kell betöltenie, ha sikeresek akarunk lenni. Néhányan biztosan többet játszanak majd, mint mások, de mindenki fontos. Semmi sem változtathatja meg a filozófiámat. Isco? Egy válogatott évi 8 meccset játszik, egy klubcsapat évi 60-at. Nem lehet párhuzamot vonni a kettő között.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK