Egytől egyig: Real Madrid – Juventus (1-3)

Izgalmas, fordulatos és vérnyomásgyilkos BL-meccsen vagyunk túl. Nem volt könnyű, de értékeltük a látottakat.

Csapatok

Real Madrid (5)
Nem tudom, hogy tényleg elhitték-e magukról a srácok, vagy esetleg csak rossz napjuk volt, de bizony egy hajszálon múlt a kiesés. A hozzáállással nem volt gond, de ez a teljesítmény megengedhetetlen a Real Madrid játékosai számára egy BL-negyeddöntőben, ahol tulajdonképpen a szezon megmentése a tét. Végül minden jól alakult. Ami a csapatra zúduló gyűlöletáradatot illeti, nem igazán szeretnék ezzel foglalkozni, de azért engedjétek meg, hogy beidézzem egy esti hozzászólásomat: „Egyesek még a megmagyarázhatatlant is megmagyarázzák, csak hogy elferdíthessék a tényeket. Ennél tisztább tizenegyes nehezen lehetett volna, bár az nem újdonság, hogy a Real Madrid aktuális ellenfele még sárga lapot sem kaphat a meccsen, mert az csalásnak minősül. Sajnos itt tart a magyar szurkolói társadalom, aminek tüzére a bulvároldalak és az idézőjeles szakértők csak ráöntik azt a bizonyos olajat. Mivel a Madridot sosem fogják elismerni, mi annyival kommentálnánk a dolgot, hogy fájjon csak mindenkinek ez a csodálatos győzelem.”
Az olvasók pontszáma: 4,62

Juventus (8,5)
A tegnapi meccs alapján sokkal többet érdemeltek volna egy ilyen drámai kiesésnél, de – szerencsénkre – a futball nem mindig igazságos. Minden dicséretet megérdemelnek a torinóiak, még akkor is, ha néhányan közülük nem tudták méltósággal viselni a vereséget.
Az olvasók pontszáma: 8,31

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (7,5)
Nem volt könnyű kiosztani az MVP-díjat, mert nem volt igazán kiugró egyéni teljesítmény a csapatban, de úgy érzem, hogy Ronaldo megérdemli az elismerést, mert nem remegetett meg a lába a legfontosabb pillanatban, még ha „csak” egy tizenegyesről is van szó. Ettől eltekintve sem játszott rosszul, de az extraklasszis villanások ezúttal elmaradtak. Egyedül csak azt sajnálom, hogy sokszor rájátszott az esésekre.
Az olvasók pontszáma: 8,12

Keylor Navas (3)
Hát, igen. Bármennyire is szeretem Navast, nem véletlen, hogy sehol sem jegyzik őt a világ legjobb kapusai között. A harmadik Juventus-gól előtti hibája majdnem a továbbjutásába került a csapatnak, ez pedig megengedhetetlen és megbocsáthatatlan ezen a szinten. És az a két fejes sem tartozott a védhetetlen kategóriába… Navas igazán jó ember, de nem tudnék nemet mondani David de Gea leigazolására.
Az olvasók pontszáma: 4,08

Dani Carvajal (7)
A remek támadómunkáját igencsak beárnyékolja, hogy két gólt is fejeltek mellőle, de egyik esetben sem éreztem úgy, hogy igazán hibás lenne. Az első juvés találatánál a teljes védelem eltolódott, Daninak két embert kellett volna fognia egyedül. A másodiknál valóban az ő szorításából tudott kibújni Mandžukić, de a két labdarúgó között van „némi” levédekezhetetlen magasságbeli különbség. Egyébként remek mutatókkal zárta a meccset: 2 szerelés, 3 közbeavatkozás és 5 tisztázás.
Az olvasók pontszáma: 5,49

Raphaël Varane (6,5)
Nem voltak nagy hibái a franciának, de ezt a meccset nem teheti ki a vitrinbe. Egyáltalán nem tudta összefogni a védelmet, pláne nem ramosi magasságokban, és több alkalommal is alaposan helyben hagyták őt a Juventus támadói.
Az olvasók pontszáma: 6,22

Jesús Vallejo (5)
Bármennyire is nagy benne a potenciál, még nagyon messze van ettől a szinttől. A teljes játékidő alatt azt éreztem rajta, hogy borzasztóan ideges, ami végül is érthető, de ettől még nem lesz kevésbé kockázatos a szerepeltetése. A hátsó alakzatból messze az övé a legkevesebb átadás, az első kapott gólnál pedig igencsak nagyot hibázott: sokkal hamarabb ki kellett volna lépnie a végül gólpasszt adó Khedirára.
Az olvasók pontszáma: 5,83

Marcelo (6)
A támadásokat ő is hatékonyan segítette (igaz, az utolsó megoldásai rendre rosszak voltak), akár csak jobb oldali kollégája, de a védekezésbeli munkája hagy némi kívánnivalót maga után. Az egy dolog, hogy az első sorból mozizta végig Lichtsteiner asszisztot érő középre kanyarintását, de emellett rengetegszer ragadt elöl és hozta kellemetlen helyzetbe társait.
Az olvasók pontszáma: 5,19

Casemiro (4)
Összesen egy szerelésre, illetve egy fineszes passzra emlékszem tőle a teljes első félidőből. Beleszürkült a mezőnybe, jó döntésnek tartom a cseréjét.
Az olvasók pontszáma: 4,53

Toni Kroos (7,5)
Ma egyértelműen a német volt a középpálya legjobbja, aki habár nagyon elfáradt a végére, de bizonyos periódusaiban a meccsnek egyedül tartotta a lelket a csapatban. Az ő nevéhez fűződik a legtöbb szerelés (!) és a legtöbb kulcspassz, továbbá Varane keresztlécen csattanó fejesénél is ő ívelte középre a játékszert.
Az olvasók pontszáma: 7,22

Luka Modrić (7)
Volt néhány szép megmozdulása, de nagyon messze volt a csúcsformájától.
Az olvasók pontszáma: 6,81

Isco (6)
Összességében hasznosan játszott, de nem tudta megteremteni a különbséget, pedig akkor emlegetnék őt egy lapon a legnagyobb klasszisokkal, ha képes lenne a hátára venni a csapatot az ilyen összecsapásokon. Két kulcspasszra azért még így is futotta.
Az olvasók pontszáma: 6,88

Gareth Bale (3)
Ha a mester azzal a felkiáltással küldte őt pályára, hogy alibizze végig a teljes első játékrészt, akkor kiváló munkát végzett. Ennél sokkal többre van szükség tőle, ha húzóemberré akar válni. És erre sajnos nem mentség, hogy nem a saját posztján játszik. Az ő cseréje is indokolt volt.
Az olvasók pontszáma: 4,77

Cserejátékosok

Lucas Vázquez (7,5)
Nagyszerűen szállt be a meccsbe. Érkezésével sokkal stabilabbá vált a csapat jobb oldala, többet támadtunk, és azt se felejtsük el, hogy ő harcolta ki a(z egyébként JOGOS) büntetőt.
Az olvasók pontszáma: 6,92

Marco Asensio (7)
Lucashoz hasonlóan az ő beállítása is jó húzásnak bizonyult Zizou részéről. A váratlan villanások és a bombagólok ezúttal otthon maradtak, de a mezőnyben remekül dolgozott.
Az olvasók pontszáma: 6,63

Mateo Kovačić (–)
Nem tudott érdemben hozzátenni a mérkőzéshez.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (8)
Elsőre talán meghökkentőnek tűnhet Zidane magas pontszáma, de nagyon nagyra értékelem, hogy nem félt gyökeres változtatásokat végrehajtani a félidei szünetben. Ez az igazán nagy edzők ismérve. Habár ez gólokban nem materializálódott, de jól sültek el a cseréi. A nehézségeket ezúttal nem az ő számlájára írnám, mert a mutatott játék rendben volt, egyszerűen csak nem voltunk képesek kihasználni a helyzeteinket, illetve túl sok egyéni hibát követtünk el. 
Az olvasók pontszáma: 5,02

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK