Toni Kroos: Az a feladatunk, hogy megtörjük a jó hangulatot, ami a Bayern öltözőjében uralkodik

Toni Kroos, a Real Madrid középpályása, aki korábban a Bayern München csapatát erősítette, „visszatérése” előtt még válaszolt az újságírók kérdéseire.

A mérkőzésről: „Nagyon szeretnénk továbbjutni. Kiemelt fontosságú számunkra a döntő elérése, hiszen ez az egyetlen esélyünk arra, hogy szerezzünk valamilyen címet az idény végén. Ezzel a korábbi körök során is tisztában voltunk. Egyedülálló tett lenne, ha sikerülne zsinórban harmadjára is megnyerni a sorozatot. Most újra itt vagyunk, és ismét győzni akarunk. Nincs könnyű utunk a döntőig, hiszen a nyolcaddöntőben a PSG, a negyeddöntőben pedig a Juventus volt az ellenfelünk. Az a csapat, amely végül megnyeri a sorozatot, elmondhatja majd magáról, hogy Európa legjobb futballcsapata. Éppen ezért biztosra veszem, hogy a Bayern is nagyon győzni akar majd. Ami a pályán kívüli dolgokat illeti, úgy vélem, hogy a spanyol szurkolók sokkal szenvedélyesebbek, mint a németországi fanok. Ami a klubok nagyságát illeti, a két csapat hasonlóan nagy.”

Az ellenfél: „Kemény csatára számítok, hiszen ez egy BL-elődöntő, nyilvánvalóan trükkös meccsek várnak ránk. Az előző évekhez hasonlítva hamar megnyerték a bajnokságot, de ez semmilyen lemaradást nem jelent számukra a Bajnokok Ligájában. Ott akarnak lenni a döntőben, és arra számítunk, hogy nagyon éhesek lesznek a sikerre.”

Jupp Heynckes: „Jó abban, amit csinál. Az irányítása alatt szemmel láthatóan jól mennek a dolgok. Tanúsíthatom, hogy egy akkora klubnál, mint a Real Madrid vagy a Bayern München, rendkívül fontos a csapaton belüli hangulat. Ez nem csak a taktikáról szól, hiszen a jó mentalitás és az öltözőn belüli kedélyállapot legalább annyira fontos. Ezt a saját bőrömön tapasztaltam, ezért sem lep meg, hogy a Bayern ennyire jól teljesít.”

Toni Kroos

A Bayern formája: „Egy kicsit jobb állapotban vannak, mint tavaly ilyenkor. Akkoriban sok sérültjük volt, Lewandowski kihagyta a hazai mérkőzést, majd Madridba is hiányosan utaztak. A mérkőzés végül hosszabbítással ért véget, ami nem egyszerű a játékosok számára. Jelenleg jó formában vannak, és idáig meglehetősen szépen játszottak. Az az érzésem, hogy jó hangulat uralkodik a csapaton belül. Az a feladatunk, hogy megváltoztassuk ezt.”

A Bayern legfontosabb játékosa: „Nem szeretnék kiemelni senkit. Sok egykori vagy válogatottbeli csapattársam játszik a Bayernben. Ha megnézed a lehetséges kezdőcsapatot, több kiemelkedő futballista nevét is megtalálod. Jobb formában vannak, mint tavaly ilyenkor, így a saját játékunkat kell játszanunk a győzelem érdekében.”

Sergio Ramos: „Klasszis játékos, aki bizonyította már, hogy kulcsjátékos számunkra, kiemelkedő szerepet játszott a korábban nyert címekhez vezető út során is. A Juventus ellen végül sikerült továbbjutni, most pedig itt vagyunk az elődöntőben, és itt van velünk Ramos is, aminek nagyon örülünk.”

Tapasztalat: „A Bajnokok Ligája-címet nem nyerheted meg pusztán pénzzel. Ha ez így működne, akkor nem diadalmaskodhattunk volna, hiszen nem költöttünk túl sok pénzt az elmúlt évek során. Ez a sorozat különleges a Real Madrid számára, és vannak olyan játékosaink, akik képesek a legmagasabb szinten teljesíteni. Ez utóbbi mindig segítségünkre van. A tapasztalat tanít meg arra, hogy tudd, mikor mire van szükséged, és ez segített minket idáig.”

Mumus: „Nem érdekelnek a múlt meséi, csak a jelenre koncentrálunk. Azért vagyunk itt, hogy holnap pályára lépjünk egy nagy csapat ellen. Meglátjuk, hogy mi fog történni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK