Marcelo: Minden megvan bennünk ahhoz, hogy megnyerjük a döntőt

Az UEFA által szervezett „Open Media Day” alkalmából nem csak Zidane, de a játékosok is nyilatkoztak. Az interjúkat három részben közöljük, íme az első Marcelo, Asensio, Casemiro, Nacho, Kovačić, Casilla, Llorente és Achraf főszereplésével.

Marcelo:

„Jól dolgozunk az edzéseken. Mindannyian jól érezzük magunkat, a döntőre koncentrálunk. Különleges lesz egy újabb döntőt játszani, de egyben nagyon nehéz dolgunk is lesz, hiszen a Liverpool nagyszerűen teljesített eddig, teljesen megérdemelten jutottak el idáig. Nagyszerű csapatuk van, ezt láthattuk az egész idényben.”

Marcelo

„Mindannyian nagyon szeretnénk pályára lépni. Három edzés van hátra, úgyhogy a lehető legjobban fel kell készülnünk, és bár egy döntőben bármi megtörténhet, megvan bennünk a kellő elszántság és motiváció ahhoz, hogy megnyerjük magunknak és a klubnak ezt a mérkőzést. Mivel az előző két kiírást megnyertük, könnyűnek tűnhet, de egyáltalán nem az. Minden edzés, minden hazai és idegenbeli meccs áldozatokkal jár, egy döntőbe bejutni pedig nem egyszerű. Tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire nehéz, ezért is akarjuk annyira megnyerni. Egy döntőben pályára lépni igazi megtiszteltetés és különleges érzés.”

Asensio:

„Nagyon várjuk a döntőt, rendkívül izgatottak vagyunk, hogy ismét eljutottunk idáig. Tudjuk, hogy nem lesz sétagalopp. A Liverpool hihetetlenül erős, csodás idényük volt, de hinnünk kell magunkban. Cardiffban minden nagyon gyorsan történt, hiszen az első döntőm volt és máris betaláltam. Idén voltak emlékezetes pillanataim, például a kulcsfontosságú müncheni gólom, ami sokat segített nekünk az egyenes kieséses szakaszban. Köszönet jár minden madridistának a támogatásukért, reméljük, hogy szombaton egy újabb címet ünnepelhetünk együtt.”

Casemiro:

„Tudjuk, hogy a szurkolók hisznek bennünk. A támogatásuk rendkívül fontos számunkra. Remélhetőleg vasárnap együtt ünnepelhetünk a Bernabéuban, a megnyert trófeával a hónunk alatt. Készen állunk, a szurkolóinkkal a hátunk mögött pedig még erősebbek vagyunk. A futballban mindig úgy kell kiállnod, hogy megpróbálod játszani a játékot. Nincsenek esélyesek. Ez egy BL-döntő, tisztelnünk kell a Liverpoolt. Tudjuk, hogy kemény mérkőzés lesz, de győzni akarunk.”

Casemiro

„Egyértelmű a szerepem. Egyensúlyt kell adnom a csapatnak, segítenem kell a társaimat. Tudjuk, hogy a támadó hármasuk remek formában van, de minden játékosukat tisztelnünk kell. Erősek, hátul agresszívak, óvatosnak kell lennünk.”

Nacho:

„A csapat magabiztos, már nagyon várjuk a döntőt. Olyan együtteseket győztünk le az ide vezető úton, akik mind ott lehettek volna a döntőben, saját hazájuk bajnokai lettek. Elégedettek vagyunk, mert a legjobbakkal játszottunk. Most a Liverpoolt kell legyőznünk, akik legalább ilyen jók lesznek. Ezek különleges mérkőzések, nyugodtnak kell maradnunk. Mindig nagy a nyomás a döntőkben. Komoly kihívás előtt állunk, hiszen sorozatban harmadszor nyerhetünk. Ez maximális koncentrációra késztet minket, történelmet akarunk írni. Készen állunk az ilyen meccsekre.”

Kovačić:

„Remekül vagyunk. Egy újabb döntőt játszani igazán különleges érzés. Amióta megérkeztem a klubhoz, mindig sikeresek voltunk a BL-ben, ami normálisnak tűnik, pedig nem az. Jól vagyok, keményen dolgoztam, hogy ide jussak, és évről évre jobban is érzem magam, de persze rengeteget kell még tanulnom. Remélhetőleg a szurkolóink mögöttünk álnak majd, amikor megpróbáljuk elhódítani a Tizenharmadikat. Hala Madrid!”

Kovacic

Casilla:

„Jelenleg nem igazán tudjuk, hogy mi zajlik körülöttünk. Ahogy múlnak az évek, egyre inkább többre értékeljük ezt, hiszen nem igazán van időnk más dolgokon gondolkodni. Ez az egész valami csodálatos. Könnyűnek tűnhet, de egyáltalán nem az. Ez a hét rendkívül feszített iramú, az emberek megállítanak minket az utcán és arról beszélnek, hogy hazahozhatunk egy újabb BL-trófeát.”

Llorente:

„Nyugodtak és elszántak vagyunk, nagyon nyerni akarunk. Elég jól érezzük magunkat. Annak ellenére, hogy harmadszor játszunk döntőt sorozatban, olyan, mintha ez lenne az első. Keményen dolgozunk és alig várjuk a szombatot.”

Achraf

Achraf:

„Az első naptól kezdve hisz bennem az edzőm, számomra ez egy csodás idény volt. Felnézek Carvajalra, mivel követendő példa, ő a világ legjobb szélső védője.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK