Xabi Alonso: Bármi történjék a döntőben, én boldog leszek

Xabi Alonso jól ismeri a Bajnokok Ligája döntőjének két résztvevőjét, hiszen mindkét csapatban megfordult pályafutása során. Az egykori klasszis a Liverpool hivatalos honlapján közzétett interjúban fejti ki a véleményét a szombati eseménnyel kapcsolatosan.

„Ami a Liverpoolt illeti, már az első pillanatoktól kezdve éreztem, hogy ez a csapat bárkit képes lehet legyőzni. Tudtam, hogy bármelyik meccsen megtörténhet bármi, különösképp az Anfielden volt nagyon erős a jelenlegi gárda. Mindenki láthatta, hogy az Anfield Road felrobbant a Bajnokok Ligája mérkőzéseinek estéin, ez pedig elhitette a játékosokkal, hogy bármire képesek. Azok az esték lenyűgözőre sikeredtek. Izgalmas lehetett játszani és izgalmas volt nézni, nagyon bíztam a csapatban. Ami a kijevi mérkőzést illeti: egy döntőről beszélünk, tehát bármi megtörténhet.”

„Egyértelmű, hogy egy döntő más, mint a többi mérkőzés: másképp készülsz, másképp közelíted meg a meccset, másképp indulsz a harcba egy ilyen nagy mérkőzés előtt. Ha tapasztalt vagy, akkor tudod, hogy mire kell számítanod, illetve azt is, hogy milyen kezdőcsapatot fogsz a pályára küldeni. Jürgen számára nem ez az első döntő. Ő a főnök, el kell érnie, hogy a játékosok készen álljanak”

„Ami a Real Madridot illeti, esetükben ennek az ellenkezője igaz. Az elmúlt évek során több döntőt is játszottak, így jobban kezelhetik a helyzetet. Mindkét csapatnak 90 perce van, de az előkészületek különböznek.”

„Jól kell időzítened, készen kell állnod a mérkőzésre. Ez annyira nem nehéz, hiszen játékosként nagyon is jól tudod, hogy mit jelent a Bajnokok Ligája döntője. Pályafutásod során nem adatik túl sok lehetőség arra, hogy pályára lépj egy ilyen mérkőzésen. Éppen ezért a mentális felkészülés az egyik kulcstényező. Ami az érzelmeket illeti, ez a rész közel annyira jó, mint maga a futball.”

„Jürgen egy okos, kreatív edző, így nyilvánvaló, hogy készül valamire. Reméljük, hogy sikerül meglepnie minket. Szombaton meglátjuk, hogy mi történik, de biztos vagyok benne, hogy a munkájával jó esélyeket akar teremteni a csapatának.”

„Mindegy, hogy melyik klubról beszélünk, ha részese voltál annak a csapatnak, amely megnyerte a Bajnokok Ligáját, akkor emlékezni fognak a nevedre. Nem számít, hogy Liverpoolról, Madridról vagy Münchenről beszélünk, ez a legnagyobb sorozat, az első számú, amit mindenki akar. Ha a Liverpool győzedelmeskedik, akkor megjegyzik majd a játékosok nevét, ahogy a miénket is ezelőtt 13 évvel – persze, remélem, hogy ezután sem merülünk feledésbe!”

„Nagyon várom a kijevi mérkőzést. Különleges alkalom ez számomra, hiszen két olyan csapatról beszélünk, amelyeket a futballtörténelem legjobbjai között emlegetnek, ráadásul mindkét csapat irányába különleges érzelmeket táplálok. Elég szerencsés voltam, hiszen mindkét klubbal elhódíthattam ezt a trófeát. Éppen ezért nehéz most választanom a két csapat közül. Bármi történjék, én boldog leszek, ebben biztos vagyok. A két csapat helyzete különböző, de különleges mérkőzés vár ránk.”

„Egy döntőről beszélünk, amit a Real Madrid és a Liverpool vívhat majd. Annyi mindennek lehettünk már tanúi a Bajnokok Ligájában, annyi váratlan dolog történt már… Én mindenre felkészültem, bármi megtörténhet. Hihetetlen mérkőzés lesz a nézők számára, és pont ez az, amire jelenleg vágyok.”

Forrás: liverpoolfc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK